Producătorii de ţuică: "Acciza a ajuns de neplătit, pentru că ajunge şi la 10 lei pe litru"
Producătorii de ţuică: "Acciza a ajuns de neplătit, pentru că ajunge şi la 10 lei pe litru"
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestProducătorii de ţuică din Argeş vor o acciză diferenţiată pentru alcoolul obţinut din fructe şi alcoolul din cereale, în condiţiile în care costurile de producţie pentru ţuica din fructe sunt de 3-4 ori mai mari, iar acciza a ajuns 'de neplătit' la 10 lei pe litru. "Acciza este la ora actuală de neplătit, pentru că ajunge şi la 10 lei pe litru. Vrem să se facă diferenţa între alcoolul obţinut din cereale şi alcoolul obţinut din fructe, pentru că în cazul nostru costurile sunt şi de 3-4 ori mai mari. Trebuie să trăim cu toţii. Noi nu luăm din hrana oamenilor şi a animalelor. Noi facem ţuică din fructele pe care nu le putem vinde la piaţă sau din care nu putem face magiun, ca să ne recuperăm cheltuiala. Din moşi-strămoşi facem ţuică şi ea ne mai ajută să ne ducem existenţa şi în anii în care nu avem producţie, dar şi în anii cu supra-producţie când venim la piaţa şi nu ne scoatem cheltuiala nici cu culesul fructelor şi nici cu transportul. Şi atunci, ca să trăim, mergem la butoiul de vin sau de ţuică", a declarat Emil Florescu din comuna Cuca, judeţul Argeş, producătorul ţuicii de prune 'Doi ochi albaştri' sau 'Ochii lui Dobrin', marcă înregistrată la OSIM, notează agerpres.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News