REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Profesoara de engleză, schimbată de la șefia Uzinei Midia Năvodari cu un fost polițist

Profesoara de engleză, schimbată de la șefia Uzinei Midia Năvodari cu un fost polițist

Mirela PASCAL 23 septembrie 2023 | 00:00 2984

Fiica primarului din Simian, Mehedinţi, Antonia Lidia Trușcă, a fost numită, în 2020, în Consiliul de Administraţie al Uzinei Termoelectrice de la Midia Năvodari, după ce la începutul anului 2020 fusese angajată consilier la Ministerul Economiei. Asta deşi studiile nu o recomandă deloc pentru noua funcţie, fiind profesoară de engleză. Părea că funcția îi este bătută în cuie, ex-ministrul Energiei, Virgil Popescu, neputând să se lipsească de experiența sa (?!). Cum nimic nu ține o veșnicie, a venit și vremea ca Trușcă să spele putina. Locul i-a fost luat de un fost ofițer în domeniul securității naționale, din cadrul MAI. Este vorba despre Paul Galea, în prezent director comercial al Romgaz Mediaș.

Profesoara de engleza, schimbata de la sefia Uzinei Midia Navodari cu un fost politist

Uzina Termoelectrica Midia S.A., cea mai mică companie din subordinea Ministerului Energiei, este una dintre cele mai râvnite companii de pe litoral... atunci când vine vorba de angajări. Numiți politic pe funcțiile de conducere, unii dintre ei, au impresia că pot fi ținuți acolo pe vecie. Însă, mai vine omul, dar mai și pleacă. Iată că Antonia Trușcă, numită de ex ministrul Energiei, Virgil Popescu în 2020 în CA, și-a luat tălpășița și a plecat de unde a venit: adică în Mehedinți, la catedră și la afacerile pe care și le-a deschis în timp ce se afla la Uzina Midia. Afaceri despre care Replica a vorbit, cu lux de amănunte, în edițiile trecute. Era de așteptat ca postul să-i fie pus sub semnul întrebării, după ce Virgil Popescu a plecat de la conducerea ministerului Energiei, în vară.

AGA nu i-a mai prelungit mandatul!

Adunarea Generală a Acționarilor a decis, pe 5 septembrie a.c., să nu-i mai prelungească mandatul. Cine i-a luat locul?

 

Profesoara de engleza, schimbata de la sefia Uzinei Midia Navodari cu un fost politist

Paul Galea, din Ploiești, în prezent director comercial al Romgaz Mediaș și, chipurile, neafiliat politic. A fost ofițer Direcția Generală de Protecție Internă din cadrul MAI, aproape 8 ani, în perioada 2005-2013.

Profesoara de engleza, schimbata de la sefia Uzinei Midia Navodari cu un fost politist

Ulterior, a fost executor judecătoresc stagiar în circumscripția Judecătoriei Constanța, iar din 2016 a ajuns la Romgaz Mediaș, unde a îndeplinit, pe rând, funcțiile de consilier juridic și director comercial, funcție pe care o ocupă și astăzi.

Profesoara de engleza, schimbata de la sefia Uzinei Midia Navodari cu un fost politist

Revenind la Lidia Trușcă, dacă analizăm CV-ul ei cu cel al predecesorului, constatăm o diferență de la cer până la pământ! Trușcă a absolvit, în 2018, Facultatea de Litere din cadrul Universităţii din Craiova, specializarea Studii de Limba Engleză şi Literatura Engleză, cursurile de masterat, după ce în 2016 absolvise Facultatea de Litere din cadrul Universităţii Bucureşti.

Profesoara de engleza, schimbata de la sefia Uzinei Midia Navodari cu un fost politist

A lucrat ca profesoară în comuna unde tatăl ei este primar, după care a predat la un liceu din Drobeta Turnu Severin. Dar, ce contează studiile și experiența, când tatăl e șef peste o comună și are în palmares și un mandat de deputat?! În cei doi ani de când e la conducerea companiei de stat, Antoniei Trușcă îi merge bine. Atât de bine încât a devenit patroană, și-a tras hotel în comuna în care tăticul e primar, ulterior devenind și patroană de... televiziune.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
nu stiu de ce e rivnita, e o paragina! poate terenul.
1
3
daca suntem in capitalism de ce mai exista intreprinderi de stat cum le spunea in comunism plus tot circul asta gretos al aga si consiliilor de administratie ale celor cu pile politice ? nu mai intreb de ce face sri afaceri; trebuie privatizat tot dupa modelul american si reglementat si controlat la sange asa cum nu se prea face in america decat cu aproximatie si stranse taxele altfel nu scapam de coruptia din companiile de stat plus ca multe au pierderi mari si a datorii imense la buget
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510