REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Profesor universitar, reținut pentru luare de mită: 1200 de euro pentru nota 10

Profesor universitar, reținut pentru luare de mită: 1200 de euro pentru nota 10

Virgil STOIAN 21 februarie 2023 | 09:53 6961

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timişoara au dispus efectuarea urmăririi penale și reținerea pentru 24 de ore, începând cu data de 21 februarie 2023, a suspectului RUDOLF CRISTIAN, lector universitar, doctor, în cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca - Centrul Universitar Reșița, pentru comiterea a infracțiunii de luare de mită, în formă continuată (25 de acte materiale).

Profesor universitar, retinut pentru luare de mita: 1200 de euro pentru nota 10


       În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În zilele de 11 respectiv 16 februarie 2023, suspectul Rudolf Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins de la 25 de masteranzi mai multe sume de bani, în legătură cu îndeplinirea unor acte contrare atribuțiilor lui de serviciu (promovarea pe nedrept a unui examen restant la disciplina ”Evoluția și dezvoltarea Uniunii Europene”) sau pentru îndeplinirea unor acte corespunzătoare atribuțiilor de serviciu de cadru didactic.
Concret, suspectul ar fi pretins de la fiecare masterand:
- 600 euro pentru promovarea examenului respectiv cu nota minimă,
- 1.200 euro pentru promovarea aceluiași examen cu nota maximă,
- 50.000 lei pentru cursurile de doctorat.
În contextul menționat mai sus, la data de 18 februarie 2023, suspectul Rudolf Cristian ar fi și primit sumele de 1.000 euro și 3.000 lei, iar în data de 20 februarie 2023 ar mai fi primit suma de 50.000 lei, ocazie cu care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Suspectului i s-au adus la cunoștință calitatea procesuală și acuzațiile, în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

La data de 21 februarie 2023, suspectul Rudolf Cristian urmează să fie prezentat Tribunalului Timiș cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și din partea I.G.P.R. - Direcția de Operațiuni Speciale.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.
Menționăm că prezentul comunicat a fost întocmit în conformitate cu art. 28 alin. 4 din Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass media, aprobat prin Hotărârea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 197/2019.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
600 de euro s cam 300 de euro,cu taxele de rigoare ale statului plătite. Deci,doar atâta în buzunarul bietului profesor universitar.Iar din banii ăștia, 200 la nevastă, 37 pentru fiu sa poată merge n club ,fiica ,rujuri și d astea fac cam 12 euro,trei beri plătite de el,pentru el sau alții și a rămas de facto,cu ciuciu.Eu as fi mărit taxa.
1
0
Decât să-i fi dat lui dom' profesor 600 de euro pentru promovare, as fi învățat pe rupte, iar cu banii mi-as fi plătit o vacanță scurta undeva prin tara.
1
0
Pentru:POPESCU ION:Prostia unora doare .Dar, pe alții. C asa i lumea.
1
0
Se spune că "prostia nu doare" .
1
0
Sa reclami ca ai dat bani ca sa iei un examen ,pentru ca ai avut alte preocupări în afara de a invata, inseamna sa fii tâmpit de-a binelea. Din contra, as fi spus că am învățat zi si noapte ca sa par inteligent. Dar, de .... .
1
0
GOPO,impactul ne poate liniștii,dar nu ne poate lua păcatele. Am fi vrut noi sa fie așa. Oricum,ideea ta i bună,chiar foarte bună.
1
0
Actualii transexuali din psd s-au isterizat si se bat cu rujul si pantofii cu toc, acum cand se apropie sfarsitul. Toate scursurile vor locuri caldute. PNL urmeaza sa umileasca iar PSD.
2
3
S a întors Liviu Brailoiu. Replica ar jubila dacă ar ieși asta primar. Eu cred că asta e ofițer sub acoperire. Prea lua asta partea militarilor. Acum ar vrea să crească pensiile astora? Dubios era pe vremea lui de glorie, când era parlamentar...tot îl vedeai la întruniri in cadrul unităților militare. Și faptul că Replica interzice comentariile la știrile despre el...sper că nu i sponsorizează.
7
1
Vorbiti de euro, dar poza cu lei moldovenesti
6
0
Ciuca,Bode și Câmpeanu sunt trei persoane din actualul guvern care au lucrări de doctorate furate.Furtul se pedepsește conform legii.De ce nu scrieți de acești hoți???.
6
0
Nea musate ai belyt karasu. Se duce pe poula tot si tu si ginerika ala retard. Puerta Bianca va asteapta.
2
3
Cei mai mari vinovati de coruptia din tara asta sunt in toate parlamentele din ultimii 33 de ani care au emis la foc automat o multime de legi care incurajeaza coruptia in loc sa o sanctioneze; printre ultimele este cea care ii ia dna competenta privind evaziunea fiscala in conditiile in care suntem campioni la evaziune in ue la mare distanta de alte state
6
1
Un examen il iei în două condiții: ori înveți, ori nu înveți si atunci dai banu' ca sa primesti subiectele. O vorba spune că "domnia si prostia" se plătesc. Si apoi, nimeni nu le-a băgat mâna în buzunar. Ei au dorit să promoveze fără să învețe.
7
3
Nu este decat o zvacnire de imagine a dna care vrea sa ne arate ca are ce face pentru salariile si pensiile nesimtite pe care le iau; intreaga societate este in ultimul hal de coruptie in frunte cu clasa politica si justitie asa ca ce pretentii mai putem avea de la ceilalti ? coruptia macina societatea din anii 70 pana azi si a fost intr-o continua crestere ca un cancer metastazat; din cauza celor mai multi dintre noi care am ales sa ne adaptam in loc sa ne organizam si sa luam pozitie societatea este atat de inapoiata si slab dezvoltata cum este acum; pe tot globul coruptia este principala cauza a subdezvoltarii si mizeriei
7
1
doar impactul cu un meteorit mai poate schimba ceva !
9
0
La Universitatea Ovidius, pe la jumatatea anilor '90, era o scarba de profesor de management numita v****l Petrovici. Acest idiot nu iti punea mai mult de nota 5, oricat de bine i-ai fi redat subiectul, decat daca ii dadeai spaga inaite. Circulau legende precum ca, ianinte de sesiune, la el in bloc, gaseai cate un student care astepta la fiecare etaj. Ce astepta studentul? Eliberarea domnului profesor, de catre studentul anterior, pentru a putea sa-l abordeze si sa-i dea spaga. Oameni foarte capabili, lideri de echipe importante, nu au luat mai mult de 5 la acest imbecil. Nu pentru ca nu i-au invatat materia sau pentru ca nu aveau experienta manageriala. Ci pentru ca nu l-au platit. Mai traieste acest individ?
12
1
cu o floare se face primavara? au prins unu', cand de fapt toti sunt asa, mai bine aratati unu' care nu ia bani sau care nu a luat niciodata bani
11
1
UOC este campiona la spagi in Europa. In toate facultatile se incaseaya spaga si in toate facultatile sunt doi sau trei combinatori care incaseaza spagi si care sunt protejati direct de decani. Decanii protejeaza si incurajeaza combinatorii. 500 de euro si trecu examenul fara grije. Licentele sunt pe taraba la orice facultate cu pret de la 300 la 1000 de euro. Doar pe spaga si combinatii se trece la UOC.
12
4
dar cum facem sa-l fwtem in gat pe infractorul derbedeu brailoiu ??? Mwie cu kkt !!!
10
6
Daca are doctoratul neplagiat trebuie iertat .A se verifica lucrarea de doctorat
9
2
cautati si la UOC sa vedeti ce sume mari gasiti
12
2
La Medicina UOC este mai rău, mai ales la straini
12
2
inainte aceste aspecte erau urmarite si rezolvate din fasa de securitate.
11
0

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016