REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Profesorii din Constanța fac sau nu grevă luni?!

Profesorii din Constanța fac sau nu grevă luni?!

M.P., A.F. 19 mai 2023 | 19:23 3228

Luni, 22 mai, angajații din Educație intră în grevă generală. La Constanța, deocamdată nu se știe ce şcoli vor fi închise. Unele unități de învăţământ au anunţat că nu vor intra la ore, în timp ce altele nu au anunţat nimic, până la ora actuală. Şeful ISJ, Sorin Mihai, spune ca abia luni va avea o informaţie clară. 

Profesorii din Constanta fac sau nu greva luni?!

„Avem o situație pe care am solicitat-o școlilor și pe care am centralizat-o aseară. Nu am primit decât o informare parțială de la reprezentanții sindicali din județ (doar un sindicat ne-a transmis numărul de membri din fiecare școală, care au semnat pentru participarea la grevă). În lipsa unei comunicări oficiale, le-am cerut directorilor să ne transmită aceste date, însă în cursul zilei de astăzi au intervenit mai multe modificări ale datelor.

Profesorii din Constanta fac sau nu greva luni?!Sorin Mihai, şeful ISJ

Unii colegi au renunțat astăzi la grevă, alții au transmis către directori că vor participa. O situație clară vom avea, pe fiecare unitate de învățământ, abia luni. Ne-am asigurat că fiecare director gestionează adecvat situația, comunică echilibrat atât cu angajații școlii, cât și cu părinții. În funcție de resursa umană avută la dispoziție, directorii ne vor informa dacă sunt probleme pe care trebuie să le gestionăm împreună sau dacă intervin modificări semnificative față de situația actuală. Este important ca elevii/ copiii să nu aibă îngrădit accesul în unitățile de învățământ. Acolo unde se vor prezenta la școală și este insuficientă resursa umană, vom identifica soluții împreună cu managerii unităților de învățământ.“, a declarat inspectorul general al ISJ Constanța, Sorin Mihai.

Profesorii din Constanta fac sau nu greva luni?!

De exemplu, unele grădiniţe au anunţat părinții că nu vor intra la clase, însă porțile unităților rămân deschise, urmând ca preșcolarii care vor fi trimiși la grădiniţă să fie supravegheați doar de un singur cadru didactic.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ia spuneti, cate ore "munciti" zilnic? Stiti ce inseamna sa stai la munca 12 ore, uneori sa nu ai pauza de masa sau sa stai pe scaun, ture de noapte, ore suplimentare???
7
2
Foarte multi profesori sunt dezamăgiti de sindicatele care ii reprezintă! Sunt cazuri concrete cand sindicatului FSLI Constanța i s-au adus la cunoștință diferite nereguli ale directorilor si raspunsul a fost " este bucătăria interna"... Adica de masa de manevra suntem buni.. când este sa ne sprijine, e " bucătărie interna"...se impun masuri radicale!
5
0
Oare carmen bot-de-cal face greva?
4
1
Mai, sa fie! Greva asta strica linistea cuplului managerial Sorinak si Pizzi apoi strica linistea sefilor de sindicat constanteni care castiga o gramaada de bani ptr ce activitate? Ce reactie au avut fata de coruptia din ISJ, de ce au tacut cand dl M a devenit pe blat titular la CNMB in detrimentul sanselor altor colegi?
15
0
Fuck
2
3
Bai, Replica, cat il mai tii in brate pe domnisorul acesta, Sorin Mihai? Cand mai vine la interviuri intreaba-l: Stia ceva de spagile lui Faliboga si Cabrancea? cat de legal i-au acordat subordonatele gradatie de merit? cat de legal a devenit titular la Colegiul Mircea?
12
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016