REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 1 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6869
11.1° Constanța Marți, 1 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6869
 

Profesorii din Constanța spun că subiectele la Evaluarea Națională au fost „floare la ureche“. Video

Profesorii din Constanța spun că subiectele la Evaluarea Națională au fost „floare la ureche“. Video

Deria ISLEAM 27 iunie 2024 | 00:00 6607

La o oră după startul Evaluării Naționale în centrele de examen, subiectele au apărut pe internet. Li s-au dat elevilor, la Subiectul I, un fragment din „Cireșarii” de Constantin Chiriță și unul din „Portret” de Cella Delavrancea. În baza acestor fragmente, s-au croșetat exercițiile conform structurii prestabilite. Subiectul al II-lea a fost motiv de bucurie pentru unii, constând într-o compunere de tip caracterizare a personajului. Profesorii spun că pentru cei conștiincioși subiectele au fost floare la ureche.

Profesorii din Constanta spun ca subiectele la Evaluarea Nationala au fost „floare la ureche“. Video Școala gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu”

Ce spune o profesoară de Limba și Literatura Română din Constanța

Reporterii Replica au stat de vorbă cu o profesoară din Constanța care a declarat că subiectele au fost abordabile anul acesta, nimic prea complicat pentru aceia dintre elevi care și-au dedicat timpul studiului și au fost atenți la clasă: „Cred că subiectele de anul acesta au fost abordabile. Elevii au o structură bine organizată pe baza căreia pe tot parcursul anului au dat simulări la clasă, au lucrat în orele destinate pregătirii pentru acest examen și ar trebui să fie un avantaj faptul că cerințele nu le sunt necunoscute. Un elev care a lucrat temeinic, a învățat ce i s-a predat la clasă și a făcut un minimum de efort suplimentar nu ar trebui să-și facă prea multe griji în privința rezultatului. Sigur că există mai mulți factori care decid nota finală, nu este vorba doar de cunoștințe, deși acestea constituie un procent mare.”

Profesorii din Constanta spun ca subiectele la Evaluarea Nationala au fost „floare la ureche“. Video Școala gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” Constanța

Poate fi vorba și de aportul emoțiilor

Totodată, un rezultat mai slab decât cel așteptat nu ar însemna neapărat lipsa cunoștințelor sau a implicării. Ar putea fi vorba și de o gestionare mai stângace a emoțiilor, ori acest lucru este de înțeles când vorbim despre niște copii de 14 ani: „Ziua examenului vine cu un bagaj de emoții, agitație și poate anxietate. Este greu, categoric, la vârsta lor să-și gestioneze aceste emoții, dar poate că și acest aspect este pozitiv, până la urmă. Este o experiență menită să maturizeze, să încheie un capitol și să deschidă un altul, mai frumos, sperăm noi, și mai luminos. La subiectul al doilea absolvenții claselor a VIII-a au avut de redactat o caracterizare, nu putem spune că este ceva prea dificil aici. Cine a exersat măcar de câteva ori scrierea cap-coadă a unei astfel de compuneri nu a avut probleme la Evaluare, mai mult ca sigur.”

Și pentru părinți cele 2 ore de așteptare au fost de coșmar!

Părinții elevilor de clasa a VIII-a au trecut timp de 2 ore printr-un carusel de emoții. Timpul s-a scurs foarte greu, iar candidații parcă nu mai ieșeau odată din sălile de examen. Unii spun că au apelat la pregătirea suplimentară din partea profesorilor, în timp ce alții susțin că nu a fost nevoie și că au fost de ajuns orele de la școală.

Așadar, s-a lăsat cu multe emoții, bucurie sau dezamăgire, însă absolvenții trebuie să-și revină repede, căci urmează și proba la matematică, pe 27 iunie 2024, începând cu ora 09:00.

Video:

.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
subiecte usoare cand elevii au nivelul mediu scazut asa era si inainte de 89 ca sa dea apoi bine in statisticile nationale cu care ministerul abia asteapta sa se mandreasca se ascunde mizeria sub pres la vie en rose
5
2

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515