REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
12.3° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

Profesorii renunță la grevă! Elevii se întorc în clase

Profesorii renunță la grevă! Elevii se întorc în clase

Victor ROTARU 12 iunie 2023 | 11:53 3096

Profesorii au hotărât să renunțe la grevă! Liderii sindicali din Educație au ajuns la o înțelegere cu reprezentanții Guvernului.

Profesorii renunta la greva! Elevii se intorc in clase

Liderii din sindicate au ajuns la o înțelegere cu Guvernul, astfel încât au anunțat că vor renunța la proteste și se vor întoarce în clase. 

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Sindicatelor din Educație „SPIRU HARET”, în urma consultării liderilor organizațiilor sindicale afiliate, în cadrul ședințelor Colegiilor liderilor celor două federații, au luat decizia suspendării grevei generale, condiționată de instituirea, în ordonanța de urgență ce urmează a fi aprobată în ședința de Guvern de astăzi, prin articol distinct, a:

  • principiului potrivit căruia salariul de bază al profesorului debutant/asistentului universitar va fi stabilit la nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat cunoscut și care reprezintă 23% din maximul grilei de salarizare din sistemul public;
  • acordării primei tranșe de majorare salarială (50% din creșterea salarială prevăzută de noua lege a salarizării) de la 01.01.2024.

În situația în care în textul noii legi a salarizării nu se vor aplica principiile cuprinse în ordonanța de urgență, greva va fi reluată, se arată în comunicatul sindicatelor.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ar trebui să intre în grevă și profesorii din sistemul privat. La Liceul International din Constanta salariile profesorilor sunt mizerabile, mai mici decât la stat. Este o bataie de joc . Managerul liceului , profesor de sport isi bate joc de cadrele didactice.
1
0
Mosule, trebuie sa te adaptezi la mediu ca de nu, sacalii astia din comentarii te devoreaza daca tu vii cu retorica asta conservationista. Dumneata ai dreptate dar trebuie sa adaptezi textul. trebuie sa vorbesti pe limba lor.
3
0
Dragii moșului,citesc și nu mai înțeleg nimic...profesorii nu muncesc suficient, doctorii sunt niste nenorociți,politicienii sunt de c****t,doar voi,cei care comentați aici,sunteți minunați. Oare ce meserii aveți? Ce sfaturi le dați copiilor voștri în legătură cu o viitoare profesie? Cum ii invatati pe copiii voștri ce e respectul? Nu aștept răspunsurile voatre,le bănuiesc și mă apucă dracii.
5
1
Pacat.Au fost tradati de sindicate. Nu trebuiau sa cedeze in fata statului mafiot
5
9
Pai e simplu FA-TEEE MEDIC. Dar ai grija ca un medic nu lucreaza ca si un cadru didactic 4 ore pe zi!
18
5
rusine si medicilor care nu stau la spitale, incaseaza salarii nesimtite de 20 30 000 lei pe luna si au cate 2 3 joburi la privat si profesori la facultate. Rusine si ca se pregatesc si ei de greva, nu le mai ajunge! Rusine ca iau si spagi!
17
4
Rusine profesorilor care nu vor decat salarii marite fara sa-si bata capul cu elevii la clase!Nimeni nu spune ca un profesor are o norma doar de 18/saptamana,vacante peste vacante ,libere, libere,etc.Dar cadrele astea didactice ,cand si-au propus sa lucreze in invatamant nu stiau ce salarii sunt,sau le-a placut faptul ca au mult timp liber si restul nu mai conteaza!Pacat ca va bateti joc de copii si de parintii acestora care fac sacrificii pt.a obtine cat mai bune rezultate la invatatura!
21
8
Hai copii la clase zece aveți la toate Scoală pe calculator păcănele viitor La părinți e cașcavalul voi cu molul Scoala e o loterie meditația cu bani să fie Scoala cu profii la cafele și tigară toți elevii chef afară Scoala e frumoasă când o termini stai pe străzi și în casă
16
6
S-au întors pentru a pleca in vacanta!
23
11
Halal exemple! Sa isi schime meseria daca tot sunt nemutumiti
28
12
Toata clasa politica sunt praf, trebuie dati afara toti… La conducere trebuie sa fie oameni care vor sa faca reforme, nu gen Ciuca si Chitac care vor sa-si mentina pensiile nesimtite. Bai Chitac si daca luptai in vreun razboi si veneai ranit fara o mana si tot nu merita-i pensia de 18000 ron pe langa salariu… Ai stat toata viata dupa catedra si ai predat aceleasi si aceleasi prostii. Ba Chitac marinarii aia pot sa moara dintr-o racheta sao drona in 2 min
21
3
castiga pe jumatate si muncesc dublu. Cand ii vedem in greve?? Va imprumutati la 12% sa dati lefuri si pensii, o sa va vad la anul in faliment. Grecia a fost parfum pe langa noi!
27
7
pai pleaca in curand in tabere platite tot de guvern , ce sa mai faca pe strazi ?
25
10

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677