REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Program strategic pentru a pune Constanța pe harta orașelor verzi

Program strategic pentru a pune Constanța pe harta orașelor verzi

A.F. 15 martie 2023 | 18:45 1075

Primăria Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, Palatul Copiilor Constanța, alături de Asociația Act for Tomorrow, au făcut miercuri 15 martie a.c., un nou pas important pentru a transforma Constanța într-un oraș mai verde și mai curat, prin semnarea protocolului de colaborare pentru programul “Natură Urbană - Oxigen pentru Constanța”.  

Program strategic pentru a pune Constanta pe harta oraselor verzi

Astfel, sub umbrela programului “Natură Urbană - Oxigen pentru Constanța”, cei patru actori (Primăria Constanța, Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Palatul Copiilor Constanța și Asociația Act for Tomorrow) își asumă ca în următorii 2 ani să dezvolte și să sprijine noi proiecte de regenerare urbană, de creștere a suprafețelor de spațiu verde la nivelul municipiului, creare de păduri urbane, să dezvolte noi activități de educație și voluntariat pentru comunitate adresate copiilor, tinerilor și adulților din Constanța și acțiuni pentru a spori gradul de colectare și reciclare a deșeurilor.  

Program strategic pentru a pune Constanta pe harta oraselor verzi

Printre activitățile care vor fi dezvoltate începând din acest an în cadrul programului, se numără:  

- ateliere pentru copii și adulți, privind educația pentru mediu și schimbări climatice și educația pentru sustenabilitate;  

- plantări de pomi, arbori și arbuști;  

- ateliere de grădinărit;  

- proiecții de filme educative pentru copii;  

- evenimente de voluntariat care presupun ecologizarea și igienizarea unor zone afectate de deșeuri aruncate iresponsabil;  

- picturi murale realizate de elevi și tineri;  

- campanii de conștientizare la nivelul populației municipiului Constanța.  

Program strategic pentru a pune Constanta pe harta oraselor verzi

Primii pași vor fi realizați în această primăvară, printr-un prim proiect de regenerare urbană într-unul dintre cartierele municipiului, despre care vom anunța detalii în curând. Următorii pași vor fi realizați prin activități practice adresate elevilor și adulților, desfășurate în cadrul programului Săptămâna Verde, care vizează un proces de transformare de care va beneficia Palatul Copiilor.  

În cadrul evenimentul de semnare a protocolului au fost prezenți: Ionuț Rusu, viceprimarul municipiului Constanța, prof. Sorin Mihai, inspector școlar General și prof. Loredana Manolache, inspector școlar general adjunct în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Constanța, Roxana Mitan, director Palatul Copiilor Constanța, Andrei Coșuleanu, președintele Asociației Act for Tomorrow și Andreea Petruț, director dezvoltare al Asociației Act for Tomorrow.  

Program strategic pentru a pune Constanta pe harta oraselor verzi

„Ne bucurăm că am dezvoltat acest program strategic pentru a pune Constanța pe harta orașelor verzi din România. Promovarea sustenabilității la nivel municipal reprezintă o direcție importantă a administrației locale din Constanța. Alături de partenerii noștri din societatea civilă, de ISJ și Palatul Copiilor vom dezvolta noi soluții de mediu pentru orașul nostru“, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.  

Programul “Natură Urbană - Oxigen pentru Constanța” vine în continuarea parteneriatului dintre Primăria Constanța și Asociația Act for Tomorrow, prin care, în ultimii 3 ani au fost realizate proiecte de mediu emblematice pentru Constanța, precum: cea mai mare pictură murală realizată cu vopsea care purifică aerul din lume de pe plaja Reyna din Constanța; campania „Schimbă Pet-ul cu biletul“, prin care locuitorii din Constanța au plătit cu PET-uri pentru biletele de transport public; acțiuni de ecologizare a lacului și Parcului Tăbăcăriei și a altor zone din oraș. 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pe domnul cu ochelari si barba l am lăsat să i mi faca o felatie la wc ul de la gara.E super mi a plăcut mult Si nici sa ii dau bani nu a vrut cică e ceva pe la primarie
1
0
actiune mare! uite asa se pierde timpul! avortonilor! cu ong, cu orice, trece timpul. de industrie, haram sa fie.
1
0
Mai bine era dacă făceați un program pentru industrializarea constantei.
0
0
Pentru ce finantati ONG urile? Astia au destui bani de afara ca sa saboteze Romania. Acum ii ajutati si voi. Mai bine ati ajuta romanii saraci care nu au ce manca si unde se odihni cand ploua. Le dati casa si masa racketilor ucrainieni. Le dati bani ONG urilor. Faceti avantaje multinationalelor. De romanii saraci are grija cineva?
1
0
Sustin si subscriu cu Palatul, de fapt niste lepre la prosteala publica ( ca prostul nu e p***t destul pana nu e si fudul) ,daca tin bine minte parca reabilita Palatul Copiilor Constanța si asta de e pe la anpc...ce grija aveti voi da nu faceti nimic ...cautati combinatii de n luate cate k? Palatul ai un prieten putinist cu ce trebuie si ai nevoie
0
0
Aoleu ,ALT PROTOCOL? PAI CU ALA DE MAI DEVREME ( cu tam -tam Hagi / rusu etc.)CE ATI FACUT...O DAM ECO rezist ACUSI? NICI O ROSIE MONTANA LA MARE... LUMINITE NIMIC? Sa dam cu pixul? Ia sa vedem si leacul ca de descântece suntem satui..Inca o dată va spun in clar sa intelegeti: Scopul meu in viata este ca PALATUL COPIILOR CONSTANTA ESTE SA FIE PT.COPII CONSTANTEI GRATUIT! CU TOATE CERCURILE SI ACTIVITATILE LUI( DACA SE POATE MAI MULTE) Nu va intrebati de resursele mele financiare sa va combat ticăloșia ca sunt mai mari ca bugetele voastre.ATENTIE LA CE PUNETI BOTUL SI FUNCTIILE NU SUNT PE VIAȚĂ
0
0
spatii verzi si păduri urbane unde sa crestem haitele de caini comunitari pe care nu ii mai strange nimeni de multi ani ? cine va avea curajul sa se plimbe in ele ?
1
1
CT oraș înghesuit în betoane Pe hârtie oraș verde cu acuarele verzi Străzi trotuare cu gropi Orașul CT trebuia dezvoltat mult înspre Ovidiu Lumina Năvodari acestea puteau fi cartiere ale orașului Zona metropolitană In zona sud Cumpăna Lazu Agigea cartiere ale orașului în dezvoltare Dar în toate aceste locuri mai sânt primari care au parandaraturi
1
0
hahahahahahahahahahah
1
0
Ce program, ca pe tarlaua Constanta nimic nu creste. Mos teaca viseaza santiere noi, ca a mai facut un credit si sunt bani de tocat.
4
2
Loredana si sorin , stau in pat si dorm senin. Cel mai mare prostanac al educatie si o tzigankka imputita sunt in cel mai corupt si infractionist ISJ din Romania.
5
1
Si unde o sa plantam ..pe aceperisul la rezident lucs fara petec de verdeatza. sau oe taluz unde pica faleza..sau in faleza nord unde fac blocuri pe malul mariii...ce mister boss.
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510