REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.3° Constanța Mar., 30 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6806
23.3° Constanța Marți, 30 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6806
 

Programul 50/20 le umple buzunarele proprietarilor de apartamente din Constanța

Programul 50/20 le umple buzunarele proprietarilor de apartamente din Constanța

Replica API 17 septembrie 2022 | 00:00 5477

Odată cu terminarea sezonului estival, proprietarii de apartamente își îndreaptă acum atenția spre cetățenii ucraineni. Lucrurile sunt împărțite, unii constănțeni închiriază gratis, dând dovadă de solidaritate, alții apelează la programul 50/20 lansat de către Code for Romania, cetățenii care adăpostesc refugiați, urmând a fi plătiți de UNHCR cu sume deloc de neglijat.

Încă de la începutul războiului, România s-a arătat solidară, venind în sprijinul Ucrainei, dar mai ales a refugiaților, mai multe acțiuni de voluntariat având loc în zona granițelor țării noastre cu Ucraina pentru ca cetățenii să vină imediat în ajutorul refugiaților. La mai bine de 6 luni de la izbucnirea războiului armat dintre Rusia și Ucraina, situația este aproximativ similară, existând tot mai mult sprijin oferit de către Guvernul României, dar și de către alte organizații, cu scopul protecției refugiaților.

Recompensă de 2100 de lei pentru cazarea unui singur refugiat

După terminarea sezonului estival, proprietarii de apartamente au găsit o altă cale de a scoate un venit în plus, prin participarea în cadrul proiectului 50/20 lansat de către Code for Romania, cetățenii care adăpostesc refugiați, urmând a fi plătiți de UNHCR cu sume deloc de neglijat. Acesta are ca scop găsirea de locuințe pe termen lung. În cadrul programului de stat, persoanele care găzduiesc cetățeni sosiți din zona de conflict armat din Ucraina primesc plăți lunare în numerar pentru locuință de 50 lei de persoană pe zi, dar și pentru mese de 20 lei de persoană pe zi. Site-urile de specialitate în închirierea de proprietăți, sunt pline acum cu oferte pentru acest program, constănțenii frecându-și palmele de bucurie, întrucât, în urma cazării unei singure persoane, timp de 30 de zile, pot obține 1500 de lei, și încă 600 pentru asigurarea hranei refugiatului.

Pe lângă programul 50/20, adoptat și în Constanța, o fundație are în vedere derularea unor programe sociale și umanitare de sprijin pentru refugiații ucraineni din Constanța și a unor programe de consolidare a cooperării dintre municipiile înfrățite Constanța și Odesa. Programul se numește „Constanța ajută Ucraina” și prevede acordarea a 1.000 de vouchere sociale în valoare de 250 lei pentru refugiații ucraineni din Constanța. Voucherele vor fi acordate sâmbătă, 17 septembrie 2022, începând cu ora 10.00, în parcul din fața Teatrului Național “Oleg Danovski” din Constanța, strada Mircea cel Bătrân nr. 97.

Victor ROTARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daca te referi la ucrainenii si americanii care vor sa arate adevarata fata a Rusiei si sa o destrame, atunci da, e manevra Ucraina - SUA. In primul rand, Ucrainenii nu au de ce sa recunoasca anexarea Crimeii de catre Rusia. Doi la mana, nu au de ce sa accepte anexarea Donbasului. Trei la mana, daca ar fi fost atat de p****i incat sa accepte, dupa o perioada scurta de pace, pornea iar conflictul, iar daca Rusia ataca prin surprindere S-Vestul si N-Vestul Harkovului, il incercuiesc inainte ca ucrainenii sa reactioneze. Nu-l pot penetra, il pot incercui. Apoi raman doar rusi la dreapta Niprului.
6
0
Forza mama rusia
0
1
Este un razboi fraticid. Ucraina a fost infiintata de rusi. Au fost si sunt rusi, doar ca erau cum sunt la noi ardelenii, oltenii sau modovenii. De ce plm, toti ucrainieni vorbesc si scriu mesaje in rusa? Din cauza certei lor conjugale, sufera toata Europa. Normal, cand soatza se foote cu altii, ii dai cafteala, este? Actirasul ratat, e vandut tot si din cauza lui inca continua acest razboi. O sa va lamuriti peste cativa ani care a fost manevra, pana atunci comentati ca latraii!
3
1
Ala care a comentat primul "Riscu" ala, este un om fara discernamant, adica nu distinge binele de rau. Un alienat d-asta ca el sper ca nu are drept de vot. Cum sa spui ucrainenii sunt de vina pentru tot ce se intampla, cand evident rusii sunt de vina pentru tot. Inca din 2013 au inceput razboiul asta satanist, cand rusii au platit mercenari rusi infiltrati in Ucraina ca sa traga in civilii care prostestau PRO-UE, PRO-NATO si anuntau dorinta poporului de a intra in UE si NATO. Iar in 2014 a urmat ce bine stiti cu toti. 8 ani mai tarziu, in 2022, uitati ce fac rusii. Greu la deal cu boii mici!
11
1
sa ne bagam pwla in ei. tara noastra are suficiente probleme.
2
1
Iar tu esti un slugoi cu retard.
0
1
MWIE LA TOTI RUSNACII !!
0
0
ma bagmiais picioru in BLEA lor k iei dak erau arunku cu pietre.stati si le sugeti si i lingeti.eu cotizez d 9 ani nam beneficiat nimik gratuir medical sau....
1
1
As lua si eu vreo doua, sa mi tina de urat!
1
1
Nu vrei ma sa ii iei pe toti acasa la tine?
1
1
Taci dreaqu din gura ca esti prostan de bubui.
1
2
Din cauza lor a luat o lumea razna si tot pe iei ii ajutam
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513