REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
28° Constanța Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

Programul Gabrielei Firea pentru Capitală: aeroport în sudul Bucureştiului, sală multifuncţională cu 20.000 de locuri

Programul Gabrielei Firea pentru Capitală: aeroport în sudul Bucureştiului, sală multifuncţională cu 20.000 de locuri

Victor ROTARU 21 mai 2024 | 00:00 131

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, şi-a prezentat programul de guvernare locală 2024 - 2028, printre proiectele propuse de aceasta numărându-se un aeroport în sudul Bucureştiului şi o sală multifuncţională cu 20.000 de locuri, pentru evenimente culturale.

Programul Gabrielei Firea pentru Capitala: aeroport in sudul Bucurestiului, sala multifunctionala cu 20.000 de locuriGabriela Firea

Programul acoperă nouă domenii, de la "Trafic, Infrastructură şi transport", la "Termoficare", "Protecţie socială" şi "Cultură", arată un comunicat al senatoarei social-democrate.

În domeniul traficului şi infrastructurii, programul Gabrielei Firea cuprinde, printre altele, dezvoltarea şi extinderea reţelei de metrou şi crearea unei noi reţele de tip inelar radială, care va interconecta Bucureştiul cu Ilfovul: 14 noi staţii de metrou pe magistrala M4, spre Gara Progresul, extinderea magistralei M2, până în oraşul Voluntari, în nordul Bucureştiului, construirea de noi magistrale - M7 - Bragadiru - Piaţa Unirii - Afumaţi, M8 - Semănătoarea - Piaţa Rahova - Toporaşi - Piaţa Sudului - Dristor.

De asemenea, este menţionată construirea unui aeroport în Sudul Bucureştiului, în colaborare cu Primăria Sectorului 4, dar şi construirea de pasaje supraterane pentru fluidizarea circulaţiei/reducerea conflictului de trafic la intrările în Bucureşti şi în "punctele roşii".

Firea promite continuarea programului Autobuzul Şcolar, amenajarea tuturor parcurilor aflate în administrarea PMB, reabilitarea peisagistică a marilor parcuri monument-istoric, realizarea Planului Integrat de Calitate a Aerului 2024-2028 şi implementarea tuturor măsurilor pentru reducerea emisiilor din traficul rutier.

În ceea ce priveşte capitolul "Risc seismic", Gabriela Firea promite finalizarea procesului de expertizare tehnică a clădirilor din domeniul public şi privat încadrate în clasa I de risc seismic şi un program de atragere a fondurilor nerambursabile pentru consolidarea acestor clădiri.

Candidata la funcţia de edil al Capitalei mai adaugă în program şi impunerea unui ritm rapid al lucrărilor de înlocuire a reţelei primare şi secundare de transport agent termic, astfel încât oraşul să nu fie blocat, dar şi dezvoltarea sistemului de termoficare prin construirea de noi CET-uri.

În acest sens, menţionează accesarea de fonduri europene pentru modernizarea şi dezvoltarea sistemului de termoficare.

În programul Gabrielei Firea este inclusă construirea de creşe şi grădiniţe publice, cu program normal şi/sau prelungit, în colaborare cu primăriile de sector şi identificarea de soluţii pentru şcolile supraglomerate, astfel încât copiii să nu mai fie nevoiţi să înveţe în trei schimburi.

Totodată, Firea are şi un program pentru prevenirea şi combaterea consumului de substanţe interzise în şcoli.

Candidata PSD anunţă şi continuarea demersurilor de construire a Spitalului Metropolitan, proiect iniţiat în mandatul 2016-2020 (...), realizarea Centrului de Terapie cu Protoni, proiect iniţiat în 2019, proiectul "O şansă pentru cuplurile infertile" - FIV şi proiectele "Testarea genetică la cancerul de sân în stadii incipiente", "Newborn - Oncofertilitate" pentru persoanele diagnosticate cu cancer.

Ea susţine programe de protecţie socială pentru persoane cu dizabilităţi sau pentru victime ale violenţei în familie.

Totodată, în programul Gabrielei Firea figurează şi realizarea unui registru al tuturor spaţiilor aflate în administrarea municipiului Bucureşti, precum şi a unui regulament de exploatare a acestora, dar şi identificarea, inventarierea şi trecerea în patrimoniul public al municipiului Bucureşti a tuturor clădirilor şi terenurilor abandonate de mai mult de 5 ani.

"Candidez la Primăria Capitalei pentru că îmi doresc să continui şi să dezvolt toate proiectele din primul mandat. Ştiu ce am de făcut, am putere de muncă şi am determinarea să duc la capăt ceea ce am început. Am avut ocazia, timp de 4 ani, în mandatul trecut, când am fost aleasă de bucureşteni să fiu prima femeie primar general al Capitalei, să cunosc foarte bine oraşul, să îi văd potenţialul de dezvoltare, să descopăr ce lipsuri are şi cum să le repar", afirmă Gabriela Firea, citată în comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620