REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 10 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6848
17.4° Constanța Marți, 10 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6848
 

Programul slujbei de Înviere de la Constanța. ÎPS Teodosie aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre, în Portul Tomis

Programul slujbei de Înviere de la Constanța. ÎPS Teodosie aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre, în Portul Tomis

Mirela PASCAL 3 mai 2024 | 11:11 2605

Sâmbătă, 4 mai, la ora 23.25, IPS Teodosie va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre în zona falezei Cazino din municipiu (scările de lângă Cazino). Lumina Sfântă va fi purtată în procesiune până la altarul Catedralei arhiepiscopale, apoi, la ora 23.40, o va oferi credincioșilor în parcul Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. De la ora 24.00, se va oficia Canonul Învierii, urmat de oficierea Sfintei Liturghii în Catedrala arhierpiscopală.

 Programul slujbei de inviere de la Constanta. iPS Teodosie aduce Sfanta Lumina din largul Marii Negre, in Portul Tomis

Iată programul detaliat al IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, în perioada 4 – 8 mai 2024 Procesiune cu Sfânta Lumină la malul Mării Negre

Sâmbătă, 4 mai, de la ora 8.30, ÎPS Teodosie va oficia Liturghia Sfântului Vasile cel Mare la Capela „Sfântul Ierarh Nicolae și Sfinții Apostoli Petru și Pavel” a Penitenciarului Poarta Albă, unde va rosti un cuvânt de învățătură celor lipsiți de libertate. De la ora 11.30, va oficia slujba de înmormântare a părintelui Popa Octavian Tell, la biserica „Sf. Apostoli Petru și Pavel”, din centrul orașului Medgidia, unde părintele a slujit Domnului ani îndelungați.

La ora 23.25, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va aduce Sfânta Lumină din largul Mării Negre în Portul Tomis, apoi, la ora 23.40, o va oferi credincioșilor în parcul Catedralei arhiepiscopale „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța. De la ora 24.00, va oficia Canonul Învierii, urmat de săvârșirea Sfintei Liturghii.

Duminică, 5 mai, în prima zi de Paști, începând cu ora 13.00, la Catedrala arhiepiscopală, ierarhul va oficia slujba Vecerniei, cunoscută sub numele de „a doua Înviere”, în timpul căreia Sfânta Evanghelie va fi citită în 12 limbi de circulație internațională, simbolizare a universalității creștinismului. După slujbă, va avea loc tradiționalul Concert pascal susținut de către Corala „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului. Apoi, IPS Teodosie va oferi celor prezenți ouă roșii și vin. Luni, 6 mai, de la ora 8.30, va oficia Sfânta Liturghie la mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului”, din localitatea Dorna Arini, județul Suceava. Marți, 7 mai, de la ora 8.30, va oficia Sfânta Liturghie la schitul „Sfântul Gherasim din Kefalonia” din localitatea Negrești, comuna Cobadin. Miercuri, 8 mai, de la ora 8.30, va oficia Sfânta Liturghie la schitul „Învierea Domnului și Sfântul Sfințit Mucenic Efrem, Episcopul Tomisului” din localitatea constănțeană Ciocârlia.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu lumina, ci intunericul se aduce de Ie....!!!!!
2
0
Deci,aduce lumina din largul marii,presupun ca-l aduce la mal o salupa a sclavilor de la marina militara. Domne,ce nu pricep,lumina aia asa-zis sfanta,cum face rost de ea? I-o aduce vreun submarin rusesc,se duce teodosnicu la Ierusalim via Istanbul ori o aprinde cu o bricheta de 4 lei iar cre(s)tinii ortodocsi cad in extaz la vederea pramatiei calarind valurile,cy faclia la prova.
4
0
În noaptea asazisei învieri, nivelul ratiunii atinge cele mai scazute cote.Toți credinciosii sunt in extaz...Mase de...p. prostite de altii ca ei,prin minciună, vrajeală, facătură!
3
0
IPS T*o, barbatul fatal. toate babele au in wc-ul din curte ziare pline cu T*o, atat de mult este iubit.
5
1
programul pentru dat bani este ca de fiecare data NON-STOP indiferent de zile. Banul sa vina la mine !!!
6
2

REPLICA


LOTO

6/49
45392992837
5/49
21611183534
joker
9354533275