REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Proiect de lege pentru pensionari. Măsura vizează milioane de români

Proiect de lege pentru pensionari. Măsura vizează milioane de români

Mariana MURAT 24 noiembrie 2023 | 13:03 791

Pensionarii s-ar putea bucura de un nou beneficiu atunci când merg la cumpărături. O propunere legislativă care se vrea a veni în sprijinul pensionarilor atunci când merg la cumpărături a fost depusă la Senat. Este vorba despre o propunere care privește accesibilitatea locurilor de parcare pentru pensionari.

Proiect de lege pentru pensionari. Masura vizeaza milioane de romaniImagine ilustrativă

Proiectul de lege supus dezbaterii și adoptării are în vedere protejarea persoanelor vârstnice aflate în situații speciale, care necesită o formă de protecție specifică, mai ales în cazurile de aglomerație. Concret, propunem adoptarea unui act normativ privind accesibilitatea locurilor de parcare pentru pensionari, care să reglementeze că un procent de 10% din numărul total al locurilor de parcare ale marilor lanțuri de magazine să fie destinat pensionarilor.

Necesitatea promovării acestei inițiative legislative a rezultat din realitatea conform căreia persoanele în vârstă întâmpină dificultăți reale atunci când își caută un loc de parcare în spațiile special amenajate ale hipermarket-urilor.

Mai ales pensionarii cu probleme de sănătate se confruntă cu o stare acută de disconfort, iar, de cele mai multe ori, nu primesc niciun fel de sprijin din partea celorlalți cetățeni.

În aceste condiții, considerăm că seniorii noștri sunt îndrituiți să fie ocrotiți, fapt ce presupune, ca atare, crearea unei configurații de protecție deosebită.

Fundamentarea emiterii acestei inițiative legislative este întemeiată atât pe experiențele și constatările din realitatea cotidiană, cât și pe o serie de studii și practici internaționale în domeniu", potrivit notei de fundamentare, conform stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510