REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.5° Constanța Dum., 1 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6839
21.5° Constanța Duminică, 1 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6839
 

PROIECT împotriva VIOLENȚEI din ȘCOLI, inițiat de IPJ Constanța

PROIECT împotriva VIOLENȚEI din ȘCOLI, inițiat de IPJ Constanța

Replica API 22 ianuarie 2022 | 21:28 1552

În această săptămână, polițiștii Biroului Siguranță Școlară, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Agenția Națională împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Constanța, au derulat activități în unitățile de învățământ din județ, conform Proiectului ,,INDEPENDENT DE VIOLENȚĂ”, inițiat de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța.

Scopul acestor activități este preîntâmpinarea unui comportament violent în unitățile de învățământ, în vederea asigurării desfășurării activităților educative într-un climat favorabil elevilor.

Polițiștii acționează pentru prevenirea și combaterea manifestărilor violente în rândul minorilor și a formelor de bullying conturate în rândul acestora, precum și a consumului de țigări, alcool sau alte substanțe, dar și pentru prevenirea traficului de persoane.

După ce elevii au exemplificat, cu anumite situații, percepția lor asupra noțiunii de violență, termenul a fost explicat și de polițiști, copiii fiind sfătuiți să nu răspundă comportamentelor agresive, să evite situațiile sau persoanele agresive, să ceară ajutor profesorilor în orice situație neplăcută cu care s-ar confrunta și să nu distribuie, să comenteze sau să aprecieze postările în care un elev este hărțuit.

V.S.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu profesorii ar trebui sa faca asta,macar acm,daca nu au facuto cind trebuia cu politistii care dau acum sfaturi?
0
0
Vaaaiii....ce de treaba au
0
1

REPLICA


LOTO

6/49
19621262040
5/49
9302172127
joker
137928365