Proiectul Neptun Deep: Platforma care poate fora la mii de metri în mare a ajuns la Constanța. Video
Proiectul Neptun Deep: Platforma care poate fora la mii de metri în mare a ajuns la Constanța. Video
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestSebastian Burduja, ministrul Energiei, a anunțat duminică faptul că Transocean Barents, platforma de foraj offshore contractată pentru proiectul Neptun Deep, a ajuns la Constanța.
„Transocean Barents, platforma de foraj offshore contractată pentru proiectul Neptun Deep, a ajuns la Constanța, marcând un pas esențial în dezvoltarea primului proiect de gaze din zona de mare adâncime a României”, a scris Burduja pe Facebook.
Construită pentru a opera la adâncimi de până la mii de metri, platforma va fi folosită pentru forarea celor 10 sonde de exploatare din perimetrul Neptun Deep.
Proiectul este coordonat de Romgaz și OMV Petrom, cu sprijinul Ministerului Energiei, și are ca obiectiv creșterea independenței și securității energetice a României, a mai precizat sursa citată.
„Este unul dintre cele mai îndrăznețe, aș spune revoluționare, proiecte energetice în care România este implicată. Și, în ciuda dorinței insistente a unora de a ne ține pe loc, lucrurile merg și vor merge înainte. România contribuie direct, prin aceste proiecte, la construcția unui viitor care înseamnă mai multă, mult mai multă securitate energetică pentru regiune și pentru Europa”, a adăugat Sebastian Burduja.
Despre antreprenorul de foraj offshore Transocean
Antreprenorul de foraj offshore Transocean a încheiat un acord cu OMV Petrom, pentru una dintre platformele sale semi-submersibilele sale, care să funcționeze în Marea Neagră.
Transocean Barents a fost construită în 2009, la Aker Kvaerner Stord, și poate găzdui 140 de persoane. Instalația este capabilă să funcționeze la adâncimi de apă de până la 3.000 m, iar adâncimea maximă de foraj este 9.000 m.
Platforma semi-submersibilă ar urma să ajungă în Marea Neagră, în perimetrul Neptun Deep, în data de 19 noiembrie, potrivit unor surse. A plecat din Spania și a trecut, deja, prin Strâmtoarea Bosfor.
Transocean Barents a fost închiriată pentru minimum 540 de zile, de către OMV Petrom, pentru 465.000 de dolari americani pe zi, excluzând serviciile suplimentare.
Este de așteptat ca această misiune de foraj să înceapă în primul trimestru al anului 2025, potrivit Offshore Energy.
Video:
.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News