REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.9° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.9° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Proiectul privind managmentul deşeurilor din judeţul Constanţa contestat de 13 consilieri judeţeni

Proiectul privind managmentul deşeurilor din judeţul Constanţa contestat de 13 consilieri judeţeni

Replica API 1 martie 2019 | 22:06 387

Consilierii judeţeni reuniţi joi, 28 februarie 2019, în şedinţă, au avut câteva obiecţii pe marginea proiectului numărul 15 (Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului cu S.C. Tracon S.R.L Brăila în vederea integrării infrastructurii deţinute de aceasta în cadrul Sistemului de management Integrat al Deşeurilor în judeţul Constanţa). Consilierul judeţean PNL, Marian Iordache, a atras atenţia că acesta nu a fost documentat suficient. Potrivit consilierului PNL, au lipsit documentațiile care nu au fost piblicate pe site-ul instituției.

Secretarul CJC, Mariana Belu, a precizat că în momentul în care i-a fost transmis acest proiect, era incomplet. Totodată, documentul solicitat de la Serviciul de Achiziţii Publice a venit prea târziu pentru ca documentaţia să poată fi publicată pe site-ul CJC. “Proiectul de hotărâre inclus pe ordinea de zi a fost propus de către Unitatea de implementare a sistemului de management integrat al deşeurilor. În momentul în care a ajuns la mine, am constatat că are o grămadă de documente care lipsesc. Mă refer la rapoartele comisiilor de specialitate. Ieri (n.r. miercuri 27 februarie 2019) am avut şedinţă cu Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară, cu echipa de implementare, cu decidenţi din cadrul Consiliului Judeţean Constanţa. Ultimul raport pe care l-am cerut, în urmă cu o săptămână, abia astăzi (n.r. joi, 28 februarie 2018) l-am primit. Se cheamă punct de vedere. Eu nu am cerut un punct de vedere, eu am cerut un raport din partea Serviciului de achiziţii publice, astfel încât să ne asigurăm că integrarea celor două facilităţi, cele două depozite conforme de la Ovidiu şi Costineşti, integrarea lor, nu încalcă legislaţia privind achziţiile publice. Din punct de vedere procedural, proiectul trebuie să îndeplinească toate exigenţele legii. NU este o problemă de legalitate a proiectului de hotărâre”, a precizat Mariana Belu, secretrarul CJC. “Este foarte important proiectul cu managementul deşeurilor. Mai bine îl amânăm, decât să cadă proiectul. Dacă proiectul nu trece, dăm înapoi 56 de milioane de euro”, a precizat consilierul județean Florin Goidea, din cadrul PMP. “Era corect ca documentaţia să fie pusă la punct”, a precizat şi vicepreşedintele CJC, Claudiu Palaz. Cu toate că nu a fost documentat suficient, proiectul a trecut cu 21 voturi pentru și 13 împotrivă.

Camelia MATEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016