REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.4° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
29.4° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Promovabilitate zero la Bac în Constanța

Promovabilitate zero la Bac în Constanța

Replica API 28 iunie 2022 | 00:00 10292

La fel ca în cazul Evaluării Naționale, liceele din Constanța nu se lasă mai prejos și învig detașat școlile generale, în această categorie fiind trei licee cu promovabilitate zero și două cu un singur elev promovat.

Având în vedere că s-au afișat rezultatele la bac, bineînțeles că trebuia să existe și licee unde promovabilitatea să fie zero. Elevii din vreo trei licee au reușit performanța de a nu avea media 6 la bac, iar alte două licee au avut doar un elev care a promovat.

Licee cu promovabilitate zero la BAC

Liceele tehnologice au fost întotdeauna prost văzute în rândul oamenilor din comunitatea constănțeană. Toți copiii erau amenințați în clasa a8-a ca dacă nu învață vor ajunge la licee rău famate. De ce sunt rău famate? Nu știm, așa e de când lumea, doar că ele nu ratează ocazia de a păstra această reputație proastă. La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă “Albatros„ spre exemplu, s-au înscris cinci elevi, dintre care nici unul nu a reușit să promoveze. La fel și la Liceul Tehnologic “Dobrogea” din comuna Castelu și Liceul Tehnologic “Nicolae Istrățoiu” din Deleni.

Vrând să aflăm ce se întâmplă la aceste licee, am încercat să comunicăm cu personalul liceului, dar nu au vrut să dea nici o declarație, ceea ce arată că le este probabil jenă de rezultatele de tot râsul la examenul maturității.

Licee mândre! Un singur elev promovat la BAC

În Constanța avem și licee care se pot mândri cu un singur elev promovat la BAC. De exemplu, Liceul Tehnologic “Gheorghe Duca”, care a avut 15 elevi înscriși la BAC dintre care, doar unul a reușit să promoveze, cu media 6.76, iar restul, bineînțeles că ori nu s-au prezentat, ori nu au învățat destul și au primit note mici. La Liceul Tehnologic “Tomis”, aceeași situație, un singur elev promovat, din 23 înscriși, cu media 6.05. se vede cu ochiul licer că acești copii nu învață, iar cadrele didactice nu vor să dea declarații.

În concluzie, chiar dacă rezultatele au fost dezastruoase la unele licee, trebuie să ținem cont că la nivel national, avem cea mai mare rată e promovabilitate din ultimii 10 ani, exceptând anul 2017, rata de promovabilitate fiind 69,8%.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si directorii sunt numiti politic si in general apartin unei etnii ce a acaparat majotitatea functiilor din conducere. Statul se face ca ploua iar rezultatele se vad. Priviti la Cluj, locul intai pe ultimii 3 ani! Acolo politicul isi vede lungul nasului...
1
0
copii sunt de vina? testati profesorii
0
0
copii sunt de vina? tastati profesorii
1
0
Ai dreptate Dane,eu cunosc destui elevi care erau slabi la scoala dar acum sunt meseriasi foarte apreciati caci nu ai nevoie de bacalaureat pentru ca sa inveti o meserie,defapt f.multi meseriasi romani castiga foarte bine in afara dar si in tara,dar daca sar face asha ceva multi profesori ar ramane fara munca ori pe profi nu ii intereseaza viitorul tinerilor din Romania ci venitul lor,despre ministri invatamantului care au fost si sunt stiu si ei cum este mai bine dar nu fac nimic de frica,sa nu ishi puna profesori in cap.
0
0
liceele tehnologice sunt o rusine, au fost infiintate sa "fie bine" pt unii si altii, in anii din urma cand se copia la bac aveau facultatile de rahat de unde racola, mai stie cineva cum si de ce s-au desfiintat scolile profesionale ? din reforma in reforma pana la distrugere totala !
0
0
Pe bune! Liceul Albatros.Chiar esti nesimtit.Nu ti as dori ca plodul tau sa fie absolvent de Albatros.Esti un jeg
0
0
este cartea grea dar mai grea este lopata
0
0
Albatros e centru de incluziune, asa cum ati scris. Sunt numai copii cu dizabilitati acolo. In rest, atitudinea elevilor fata de invatatura reflecta societatea de cocalari si videochatiste in care traim. D c sa muncim cand putem face altfel banii?
0
0
De ce nu faceti un calcul simplu, cati bani s-au cheltuit pentru plata salariilor profesorilor care au pregatit acesti elevi. E rentabil si necesar sa ajunga acesti elevi in clasa a 12-a? Nu ar fi mai bine sa se reintroduca examenele de treapta si infiintarea mai multor scoli de meserii? Cati elevi au fost inscrisi in clasa a 12-a daca s-au prezentat 5 la BAC?
0
1
Colegiul Tomis trebuie desfiintat la ce rezultate are an de an
0
0
Profesori nepregatiti, ce pot invata elevii de la ei...
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513