REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
19.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Proprietarii de rulote vor să ia fața HoReCa

Proprietarii de rulote vor să ia fața HoReCa

Replica API 2 iulie 2022 | 00:00 2873

De câțiva ani este o modă să te urci în mașină și să pleci la drum prin țară și să iei la pas pensiuni și hoteluri. Dar cum este să trăiești câteva zil într-o rulotă, să o oprești unde îți vine și să stai în pădure sau pe câmp? Micii atreprenori a-i Constanței îți oferă această posibilitate. Totuși, trebuie să scoți din buzunar sume nu foarte prietenoase, având în vedere costurile din ultimul an.

Camping-ul pe roți, afacere de milioane

Antreprenorii Constanței fac concurență cu brio operatorilor din HoReCa cu noilea lor idei de afaceri. Un constănțean și-a achiziționat rulote pe care le închiriază oamenilor care își doresc să trăiască experiența camping-ului de lux. Proprietarul se laudă pe rețelele sociale că rulotele lui au condiții de hotel de 4 stele: “Capacitatea unei rulote este de 4 persoane adulte, echipată cu 2 paturi duble, cabină de duș de mărime normală, frigider, plită, centrală pe gaz pentru apă caldă și încălzire. Totul ca să îți ofere condițiile dintr-un hotel de 4 stele dar cu mobilitatea unei autorulote!”, scrie proprietarul pe rețelele sociale pentru a-și promova afacerea.

Proprietarul cere 120 sau 140 de euro pe noapte, ceea ce ar însemnă între 590 și 690 de lei pe noapte, plus o garanție de 500 de euro că autorulota se întoarce la proprietarul ei, iar acesta promite că în maxim 48h cei 500 de euro ceruți garanție vor fi restituiți.

“Ne-am specializat pe excursii direct în natură”

“Acum 3 ani mergea mai bine, mai ales în pandemie pentru că oamenii s-au concentrat pe natură și libertate. Concurența este mare acum și la nivel de business nu mai ducem calendarul la 90% acum avem ocupat undeva la 65% pentru că au apărut mult mai multe firme care închiriază autorulote. Cât despre prețul carburantului, pe noi ca firmă, nu ne afectează pentru că este plătit de persoanele care închiriază. Noi avem deja o clientelă formată și de obicei cam aceeași oameni închiriază rulotele. La un moment dat am închiriat o lună o rulotă pentru cineva care și-a dorit să meargă în Franța pe Coasta de Azur. Nu facem in mod direct concurență HoReCa pentru că noi ne axăm pe camping. HoReCa fiind pe partea de stațiuni, noi ne-am specializat pe excursii direct în natură.”, a declarat pentru ziarul Replica proprietarul autorulotelor.

După spusele proprietarului, ei nu își doresc să detroneze HoReCa, dar având în vedere prețurile ridicate, aproape mai mult decât o cameră de hotel nu am spune acest lucru. Cu toate aceste lucruri, proprietarul ne lămurește și aici: “Costă atât de mult deoarece o rulotă este echivalentul a două camere de hotel. Și cum o cameră de hotel trece de 50 de euro, eu zic că este un preț rezonabil. Plus că în extrasezon facem și reduceri, în care se poate plăți și 90 de euro pe noapte.”

Pe scurt, proprietarii de autorulote doresc și nu doresc să facă depășească HoReCa pe premisa că oamenii ar trebui să învețe cultul naturii și al aerului curat. Dacă simțiți să fiți în comuniune cu natura și nu țineți atât de mult la bani puteți trăi o experiență.

Ariana MANTA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce ai tu ma nea Gigi cu parizeru taranesc,??? E foarte bun la pachet cu rosii de Giurgiu de alea dulci si direkt cazare Mamaia Nord !! Pe urma mai rontai niste grisine si iti faci VIATA LIFE !!
0
0
numai boschetii si saracii care maninca la mare parizer cu rosii stau un rulote.dati lege sa stea umai in parcuri nu sa parcheze ca bouarii peste tot.borfasime,vedeti rulote,gasiti banisori in ele!
0
0
Cu 150 de euro mai bine iti ei un Opel secand hend din Germania
0
0
Ba ejti pr00st ? Cum ma sa dai 120 euro sa dormi in rulota ??
0
1
p***t nu e ala care cere 700 lei pe noapte, e ala care da. eu am stat in pensiuni de top in zone mirifice, extraordinare, cu 300 lei pe noapte si fara garantie de 500 euro returnabili in 24 de ore. dar fiecare smecher are prostii lui
0
0
Cine ma? Barbasu lu Anda?
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513