REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Propunerea legislativă pentru ca orașul Băneasa să devină comună a trecut de Camera Deputaților

Propunerea legislativă pentru ca orașul Băneasa să devină comună a trecut de Camera Deputaților

Replica API 29 noiembrie 2018 | 02:47 400

Având la bază rezultatul referendumului desfășurat în iunie 2017, prin care locuitorii și-au exprimat acordul să se revină la rangul de comună, cât și hotărârea Consiliului Local Băneasa, care își însușește rezultatele referendumului menționat, senatorul Nicolae Moga a transmis către Biroul Permanent al Camerei Deputaților propunerea legislativă pentru ca un orașul Băneasa din județul Constanța să devină comună. Proiectul a fost votat de Camera Deputaților cu 248 voturi, din totatul de 256. Un singur parlamentar a fost împotrivă, un neafiliat,. Au fost 7 abțineri: 1 de la PSD, 5 de la PMP și unul neafiliat. Proiectul urmează să ajungă la Senat, care este camera decizională.

Reamintim că în 11 iunie 2017, în Băneasa a fost organizat un referendum pe acest subiect, care a fost recunoscut ca valid, în ședința din aceeași lună a Consiliului Local Băneasa. De menționat că numărul total al persoanelor înscrise pe listele pentru referendum a fost 4.302, dintre care au participat la referendum 1703 persoane, adică 39,5% din totalul celor înscriși pe liste; dintre participanți, 1531 au răspuns „DA”, 142 au răspuns „NU”, iar 30 de voturi au fost anulate. Rezultatele referendumului au fost însușite de Consiliul Local ca fiind o reflectare a voinței electoratului de trecere la rangul de „comună”. „Principalele consecințe ale adoptării actului normativ vor fi următoarele: diminuarea nivelului fiscalității și ușurarea sarcinii fiscale pentru un număr semnificativ de persoane; reducerea aparatului administrației publice locale și reducerea cheltuielilor de funcționare a administrației; posibilitatea accesării de surse de finanțare specifice mediului rural, atât pentru sectorul public, cât și pentru cel privat, cu consecința atragerii de resurse pentru dezvoltare; un mai just echilibru între potențialul de plată al contribuabililor și cheltuielile cu colectarea taxelor și impozitelor locale și, în mod indirect, o creștere a gradului de colectare a veniturilor bugetului local”, se mai precizează în aceeași expunere de motive.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu merge sa facem si noi referendum pt.C-ta sa-l declaram comuna sa platim taxe mai mici?
4
1
Dureaza cam de mult timp trecerea asta inapoi la comuna! Si o sa mai dureze inca pe atat! Cred ca trecerea se va hotara inaintea alegerilor locale din 20 20, ca sa mai iasa inca odata pesede-ul la Baneasa ! Ati vazut ? Eu am promis si am rezolvat ! Sau o sa zica, eu mi-am facut treaba, dar altii nu ! Asa ca, oricum ar fi lumea tot pe PP o sa-l voteze dinou ! Ca Moga nu doarme !
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510