Protejează-ți organismul de microbi consumând ciupercile sub orice formă
Protejează-ți organismul de microbi consumând ciupercile sub orice formă
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestConsumul de ciuperci poate aduce numeroase beneficii pentru sănătate, de la sprijinirea sistemului imunitar până la menținerea unei greutăți corporale sănătoase.
Ciupercile sunt bogate în antioxidanți, vitamine și minerale, precum seleniu, vitamina D, vitamina B și cupru, care pot ajuta la întărirea sistemului imunitar și la protejarea organismului împotriva infecțiilor și a bolilor.
Protejează-ți organismul de microbi consumând ciupercile sub orice formă
Ingrediente:
500 g ciuperci
1 ceapă
3 căței de usturoi
1 cartof mare
Sare, piper
50 g unt
100 ml smântână lichidă
Mod de preparare:
Se spală și se curăță ciupercile. Se taie felii sau cubulețe potrivite. Se toacă ceapa și usturoiul, iar cartoful se taie cubulețe mici de ½ centimetri.
Într-o oală se încălzește uleiul și se pune ceapa. Se sotează până devine translucidă. Se adaugă ciupercile, usturoiul și untul. Potrivim de sare și piper.
Se sotează la foc mic până când ciupercile își lasă toată apa. În acest moment, lichidul aproape acoperă ciupercile. Lăsăm să scadă 5-7 minute.
Adăugăm apă cât să acopere bine ciupercile. Punem și cartoful. Lăsăm totul să fiarbă la foc mic aproximativ 15-20 minute sau până când cartoful este bine fiert.
Cu un blender vertical pasăm supa și adăugăm treptat smântâna lichidă până când supa are consistența dorită.
Sfat: Supele cremă sunt ideale pentru a te juca cu texturile. Rumenește felii de ciuperci și adaugă-le în supă, îmbogățește-o cu semințe de tot felul sau alege să o mănânci alături de biscuiți din semințe, crutoane, sau pâine proaspătă, scrie exquis.ro.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News