REPLICA ONLINE CONSTANTA

25.7° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
25.7° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Protest de amploare, în toată țara, fața de explozia prețurilor la carburanți

Protest de amploare, în toată țara, fața de explozia prețurilor la carburanți

Replica API 12 iunie 2022 | 00:00 11335

Pe fondul creșterii accentuate a prețurilor la carburanți, conducătorii auto din întreaga țară, printre care și cei constănțeni, anunță că sunt pregătiți să organizeze un protest, față de aceste majorări incontrolabile. Astfel, în cursul zilei de joi, 3 iunie a.c., în jurul orei 12:00, șoferii din toate orașele României, vor picheta străzile în încercarea stopării acestor creșteri. Nu este primul astfel de eveniment organizat de oameni, din păcate însă, autoritățile nu par să bage în seamă doleanțele româniilor.

Creșterea prețului la carburant a început să devină din ce în ce mai vizibilă și deranjantă pentru șoferi, iar un litru de benzină sau motorină a ajuns să depășească pragul psihologic de 9 lei. Pe fondul acestor creșteri necontrolate și interminabile înregistrate la pompa de alimentare, tot mai mulți conducători auto sunt de părere că singura variantă ca prețurile să revină la normal este protestul. Astfel, la nivelul țării, cât și în Constanța, sute de șoferi vor organiza un protest. Pe rețelele de socializare a fost creat un eveniment ce ar urma să se desfășoare pe 30 iunie a.c., în jurul orei 12:00, în toată țara, iar sute de mii de conducători auto au confirmat prezența.

,,E timpul să facem ceva, ieșiti în strada, blocați pompele. Este imposibil și inadmisibil ca într-o țara ca România prețul carburantului sa depășească 9 lei/litru. Share masiv ca să vadă toată lumea și să stabilim ce și când vom face. La 121$ pe baril este imposibil ca prețul sa depășească 9lei/litri (unde jumătate din acești bani merg către stat) Noi facem ceva!”, spune organizatorul evenimentului.

Șoferii care și-au arătat deschiderea către participarea la acest protest spun că prețul mult prea mare al carburanților îi determină sa își exprime astfel nemulțumirea. De asemenea, conform acestora, sunt dispuși să protesteze până când vor determina scăderea prețului la pompă.

Dar oare vor fi ascultate doleanțele șoferilor? Oare în urma acestor serii de proteste autoritățile își vor da seama cu adevărat că aceste creșteri incontrolabile chiar îi afectează pe români? Sunt niște întrebări fără răspuns, din păcate.

Creștere fără oprire

Prețurile cresc într-un mod alert, depășesc sume exagerate, devenind chiar astronomice pentru traiul oamenilor. Pare totuși că organele competente nu s-ar gândi nici măcar o secundă la criza în care întreaga Românie a intrat odată cu dispariția locurilor de muncă pe timp de pandemie.

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
mweeee hastagistilor!!!!
0
0
In Ungaria Orban a plafonat pretul motorinei la 6.5 lei din luna octombrie.In Romania Ciuca nu are curaj nici macar sa se gandeasca la plafonare.
1
0
acum vreo 3 ani dadeati fuga in piata victoriei sa behaiti mooie dragnea, acum cine ia moooie?? faceti la fel daca vreti sa scada pretul nu vrajeli pe strada unde nu aude nimeni!
0
0
Fac pariu ca nu iese nimeni. Romanul este prea comod is la cat a fost spalat pe creier nici nu mai stie sa protesteze
0
0
Asta-i adevaratul protest care este posibil sa dea roade ,circulati cu masina doar pentru stricta necesitate , in rest....transport in comun ! Dar n-ai sa vezi asa ceva...poate sa creasca pretul la 15 lei litrul , marlanul se duce tot cu masina , pana la colt , sa-si cumpere tigari !
0
0
N am vazut niciun protest, din contra, sunt si mai multe masini pe strazi!
1
0
"cetatean" e un jeg de pesedist probabil si cu ceva origini la muntii Pindu.
1
1
Ha ha ha pacalici
0
0
Daca sante-ti p****i si nu va loati Opel ca consuma foarte putin
1
0
E fudul, si daca va ajunge 15 lei litrul tot o sa fie plin de masini
0
0
Lumea va protesta pe 30, dar pe 29 va face plinul ca sa aiba benzina si pentru 30
1
0
Pai pana pe 30 iunie e cale lunga. Pana atunci motoruna o sa fie 11 lei. De unde bani de protest. Si, pretul carburantiilor este dictat de mogulii internationali, nu de statul roman. Statului roman ii convine, una e sa iei acciza de la un leu, si una e sa iei de la 10 lei. Pam pam!
0
0
Sa mearga ma-ta si cu feliciu pe bicicleta
0
0
Nu o sa se intample nimic daca o sa ne strangem afara la cafea si o sa ne plimbam pe strazi sperand ca o sa ne auda cineva.. trebuie sa evitam orice mijloc de transport in comun, sa nu mai alimentam deloc de la nicio statie si atunci or sa se vada diferente cand statul o sa vada ca nu mai castiga bani
2
1
Asa ca iesiti cat mai multi in strada blocati pompele cu masinile sa nu mai poata alimenta nimeni altfel o sa avem de furca mult si bine cu astia
2
0
In germania oamenii si au lasat masinile oprite pe mijlocul autostrazii le au incuiat si au plecat acasa pe jos si noi in loc sa procedam la fel stam si acceptam situatia. Nu se mai poate este timpul sa facem ceva noi daca ei nu au de gand sa mai scada pretul la carburanti
2
0
Tin acciza ridicata si mafiotii fac specula
0
1
acolo unde se poate,mersul cu autobuzul , asta o sa fie singura parghie prin care ii determinam sa scada pretul, scaderea vanzarilor,in rest o sa protestam si o sa le facem vanzare la cafea si apa la suprapret, o sa ii doara la basca
0
0
Mai mergeti la piata si cu bicicleta.
0
0
Ce elev a ales ma ora aia? Astia credem ca putem sa lipsim de la munca asa prosteste? Faci un eveniment si nu gandesti deloc
1
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513