REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
18.4° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

Protest în fața ANAF Constanța, împotriva măsurilor fiscale! Video

Protest în fața ANAF Constanța, împotriva măsurilor fiscale! Video

Virgil STOIAN 8 iulie 2024 | 12:10 4617

Contabilii, economiştii şi antreprenorii organizează azi un protest în Bucureşti pentru a atrage atenţia asupra a ceea ce ei numesc „teroarea fiscală” şi măsurile adoptate de guvern fără consultare publică, dar care au un impact major asupra întregii societăţi. Și la Constanța, în fața ANAF-ului s-au strâns câteva persoane care au protestat împotriva e-TVA dar și a altor măsuri fiscale.

Protest in fata ANAF Constanta, impotriva masurilor fiscale! Video

Principala cerință a protestatarilor este eliminarea e-TVA: ”Suntem aici pentru a ne spune ofurile și problemele cu care ne confruntăm în mediul privat. Vrem să fie totul mai transparent în ceea ce privește fiscalitatea și relația noastră cu ANAF-ul. Nu suntem de acord cu e-TVA și vrem să se ia o măsură în acest sens. Sunt multe probleme. Noi în mediul privat suntem foarte agasați de aceste termene, de condițiile impuse, de amenzile care se acordă și am vrea să fim auziți și să se găsească o soluție să ieșim din acest haos. Sperăm la un răspuns pozitiv din partea executivului, sperăm să se gândească și la noi și să avem o claritate în munca noastră și în meseria noastră care este o meserie destul de importantă. Sunt și colegii noștri la București și sperăm să primim un răspuns pozitiv. Este un protest pașnic prin care sperăm să fim auziți, văzuți și sperăm să primim și un răspuns bun.” a declarat o protestatară pentru Replica de Constanța.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a anunţat că susţine protestul şi a realizat o listă cu 10 reventicări ale protestatarilor:

1. Eliminarea e-TVA – Evaziunea fiscală nu este în raportările contabile şi nici în e-urile ANAF-ului! Evaziunea fiscală este acolo unde nu e nimic, iar organele abilitate ar trebui să ştie deja!

2. Eliminarea obligativităţii transmiterii facturilor B2C în sistemul e-Factura - Este un atac la viaţa privată a persoanelor fizice, o procesare a datelor cu caracter personal în mod nelegal şi nejustificat.

3. Eliminarea schimbării caselor de marcat pentru QR Code - Nu este normal ca, după ce au fost schimbate toate casele de marcat din bani publici, să le schimbăm din nou, fără deduceri fiscale!

4. Revenirea la Legea Prevenţiei – Varianta anterioară legii 296/2023. Nu putem face afaceri sub presiune constantă, fără îndrumare şi avertisment.

5. Vrem predictibilitate – Conform articolului 4 din Codul Fiscal, orice modificare să fie realizată cu cel puţin 6 luni înainte de intrarea în vigoare, în special când vorbim de modificări de taxe şi obligaţii noi.

6. Respectarea dialogului social şi a transparenţei decizionale - Proiectele pentru OUG 69 şi OUG 70 au stat doar două zile în transparenţă decizională şi au fost aprobate fără dezbatere publică, cu aviz negativ de la CES.

7. Eliminarea declaraţiilor redundante – De la 1 ianuarie 2025 toţi contribuabilii sunt obligaţi la raportarea SAF-T, care conţine toate tranzacţiile economice ale unei firme.

8. Modificarea termenelor pentru notificări în relaţia cu ANAF - Contribuabilul are termene stricte, în timp ce ANAF are un termen de răspuns de 45 de zile.

9. Compensarea concediilor medicale cu contribuţiile sociale - Nu mai putem împrumuta statul ani de zile şi să plătim sănătate pentru concediile medicale!

10. Norme clare pentru RO-e-Transport

Video:

.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa vezi controale pe astia de acum cu protestul lor :)) Ei au uitat ca traim intr-o iluzie democratica cu schelete comunist ? …Meaaama
3
0
Moooie bolos niște idioți cu 4 clase a ajuns să conducă Romania.In loc sa ajute mediul privat ii da in cap.E factura,Etva ...niște idioți !
17
2
Spui Bolos si tragi apa.
10
2
Asa trebuie. Nu e nicio teroare. Cand se va iesi in strada masiv si fara dansul pinguinului ???
8
2
nu stiu de ce ne jefuieste statul iata doua exemple Isărescu 1,4 milioane lei pe an președintele CCR Marian Enache 1,1 milioane de lei pe an noii boieri ai mafiei si aristocratiei psdnl postdecembriste intre multi altii
13
1
Aplicatiile de la anaf merg foarte incet si p***t la fel ca si creierul ministrului cu ranjet imbecil bolos
21
1
Ar trebui ascultati acesti specialisti , sa ii intrebe cineva . Nu date legi pe banda rulanta , legi care mai degraba nenorocesc nu care sa dezvolte sistemul privat . Statul roman este lipsit de respect fata de cei care aduc plus la bugetul de stat . Statul roman pune acel bolovan in spinarea antrepenorilor si de aici nemultumirea si descurajarea sectorului privat . Vedem cum tot mai multe firme se inchid si cum foarte multi sunt descurajati ca sa deschida o afacere . Iei ar trebui sa simplifice cat mai mult ca sa-i determeni si pe alti sa inceapa o activitate pe cont propiu .
16
1
Votam PSD PNL că. Asta știu r*mâni ieșim la vot
6
1
d aia vom fi furati, rusine celor care n au iesit la prostest, majoritatea dintre ei sunt patroni, lucreaza pentru ei, puteai iesi in strada
17
1
este teroare fiscala de 34 de ani din cauza masurilor fiscale foarte multe aberante si intr-o schimbare semipermanenta luate de mafia psdnl care nu vrea decat sa ia cat mai multi bani de la toti si sa adune cat mai multe date personale ale intregii populatii incalcand dreptul la viata privata; acum prin masurile recente pun la munca firmele ptr stat ceea ce este evident revoltator si inseamna cheltuieli suplimentare si evident scumpirea produselor si serviciilor la consumatorul final care plateste toate aberatiile fiscale ale tuturor guvernelor de 34 de ani
26
1

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710