REPLICA ONLINE CONSTANTA

33.4° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
33.4° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Protestatari israelieni au blocat și ars camioane care duceau mâncare pentru palestinienii din Gaza

Protestatari israelieni au blocat și ars camioane care duceau mâncare pentru palestinienii din Gaza

Mirela PASCAL 14 mai 2024 | 08:15 1438

Protestatarii israelieni au blocat luni camioanele cu ajutoare destinate Gaza, aruncând pachete cu alimente pe şosea şi rupând saci cu cereale în Cisiordania ocupată, transmite BBC, potrivit News.ro.Camioanele, care au fost atacate la punctul de control de la Tarqumiya, la vest de Hebron, veneau din Iordania şi se îndreptau spre Fâşia Gaza, unde zeci de mii de palestinieni se confruntă cu penuria de alimente şi ajutoare. Casa Albă a condamnat atacul, descriind „jefuirea” convoaielor de ajutoare ca fiind „un scandal total”.

Protestatari israelieni au blocat si ars camioane care duceau mancare pentru palestinienii din Gaza

Grupul care se pare că se află în spatele protestului a declarat că demonstra împotriva detenţiei continue a ostaticilor israelieni în Gaza. Imagini neverificate distribuite pe reţelele de socializare arată cum protestatarii răsturnau cutii din camioane pe jos şi le călcau în picioare după ce acestea cădeau.

Potrivit rapoartelor din presa israeliană, grupul de activişti Tzav 9 a fost responsabil pentru organizarea protestului. Rapoartele din presa israeliană îl descriu ca fiind un grup de dreapta care încearcă să oprească transferurile de ajutor umanitar în Gaza în timp ce ostatici israelieni sunt ţinuţi acolo. O protestatară a declarat pentru agenţia de ştiri AFP că se afla luni la punctul de control pentru că a auzit că camioanele cu ajutoare erau „în drum spre mâinile Hamas, care încearcă să ucidă alţi soldaţi şi alţi cetăţeni israelieni”.

 

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
"marile puteri" au creat intotdeauna probleme, din care isi trag radacinile situatiile conflictuale si din zilele noastre.in zona noastra, rusii au schimbat structura populatiei in Republica moldova, in bucovina(la cernauti mai sint romani?), etc. anglia si usa au creat statul israel, in dauna populatiei palestiniene. problema din fosta palestina, nu se vor stinge asa usor.
2
0

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510