REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.5° Constanța Dum., 28 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6804
28.5° Constanța Duminică, 28 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6804
 

Protestele din Franța au degenerat din nou în lupte de stradă

Protestele din Franța au degenerat din nou în lupte de stradă

A.F. 11 martie 2023 | 19:40 621

Protestele de la Paris față de reforma pensiilor au degenerat din nou în lupte de stradă. Mai mulți manifestanți au atacat forțele de ordine cu sticle, pietre, chiar și cu artificii. A fost nevoie de gaze lacrimogene pentru ca mulțimea să fie împrăștiată. Protestul din capitala Franței nu a fost nici pe departe singurul. Oamenii din peste 200 de orașe s-au opus creșterii vârstei de pensionare. Manifestațiile au fost însoțite de o grevă pe căile ferate și a controlorilor de zbor.

Protestele din Franta au degenerat din nou in lupte de strada

Sute de mii de oameni au ieșit pe străzi în mai multe orașe, nemulțumiți că guvernul vrea să majoreze cu doi ani vârsta de pensionare, de la 62 la 64 de ani. Așa cum era de așteptat, unii manifestanți s-au luat la bătaie cu forțele de ordine.

„Îi cerem în continuare lui Macron să asculte muncitorii. Face pe surdul momentan, dar vede că sunt foarte mulți oameni, că aceste reforme sunt respinse de toți muncitorii. Trebuie să dea înapoi, îi cerem să retragă aceste reforme”.

Protestele din Franta au degenerat din nou in lupte de strada

„Dacă nu facem nimic, lucrurile nu se vor schimba. Trebuie să fim aici. Și trebuie să arătăm că nu cedăm. Guvernul nu vrea să cedeze, nici noi nu vrem”.

Francezii promit că vor ieși în stradă până când guvernul va renunța la reforma pensiilor, scrie digi24.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
va dati xeama ce se intimpla daca aveau speciali cu pensii ce mii euro care ies obositi pe la 45 de ani.deci noi mai muncim inca o viata de special ca sa le platim excursiile in strainatate.doar Dumnezeu sa le dea viata scurta,cancere,banii sa.i dea la doctori specialilor!
0
0

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436