REPLICA ONLINE CONSTANTA

30.6° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
30.6° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

PSD a inițiat convocarea unei ședințe de Consiliu Local. Vezi despre ce e vorba!

PSD a inițiat convocarea unei ședințe de Consiliu Local. Vezi despre ce e vorba!

Virgil STOIAN 7 ianuarie 2024 | 16:16 1104

PSD Constanța a inițiat convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanța, la data de 12.01.2024, ora 12.00, în care să se discute constiturirea UAT Constanța, ca parte civilă  în procesul legat de concursul cu bărci de mare viteză de pe lacul Siutghiol din vara anului 2023, speță în care primarul municipiului este cercetat penal.

PSD a initiat convocarea unei sedinte de Consiliu Local. Vezi despre ce e vorba!PSD Constanța

Mai jos puteți citi comunicatul transmis de PSD Constanța:

”PSD Constanța a inițiat convocarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local Municipal Constanța, la data de 12.01.2024, ora 12.00. Ne dorim ca ședința să aibă loc în format fizic, dar pentru că primarul Vergil Chițac a refuzat constant să recurgă la această modalitate – sfidându-i astfel pe reprezentanții constănțenilor, dar și pe cetățenii municipiului, poate fi acceptată și desfășurarea prin mijloacele electronice.
Important este ca problema referitoare la constituirea ca parte civilă a UAT Constanţa în procesul legat de concursul cu bărci de mare viteză de pe lacul Siutghiol din vara anului 2023, speță în care primarul municipiului este cercetat penal, să fie rezolvată. Așa după cum a cerut DNA Constanța încă din data de 4 decembrie anul trecut. PSD Constanța propune ca pe ordinea de zi a ședinței extraordinare să se afle două puncte, ambele importante în derularea normală a chestiunilor care țin de procedura constituirii ca parte civilă. Acestea sunt:
1. Aprobarea constituirii ca parte civilă a UAT Constanţa cu suma de 1.728.000 lei, în dosarul penal 94/P/2023, conform adresei 4472/04.12.2023 transmise de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie.
2. Aprobarea formulării şi înregistrării cererii de constituire ca parte civilă a UAT Constanţa, în dosarul penal 94/P/2023 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Direcţia Naţională Anticorupţie, de către departamentul juridic.
Precizăm că, la acest moment, consilierii social-democrați au semnat convocatorul și că acesta a fost trimis tuturor consilierilor celorlalte partide din cadrul CLM Constanța, pentru a-l semna. Pentru ca ședința să aibă loc, trebuie ca minimum o treime din numărul total de consilieri locali să semneze convocatorul, așa după cum prevede Codul Administrativ. Avem convingerea că atât cei din USR, cât și cei din PNL doresc ca, în cazul în care există un prejudiciu, acesta să fie recuperat pentru binele municipiului și, nu în ultimul rând, al constănțenilor. Cu atât mai mult cu cât consilierii PSD au votat „pentru“ la toate solicitările de constituire ca parte civilă a UAT Constanța. Menționăm că demersul nostru, căruia avem speranța că i se vor alătura toți consilierii municipali, este o acțiune firească din punct de vedere administrativ, acest lucru neînsemnând că ne pronunțăm, într-un fel sau altul, în privința stabilirii vinovățiilor sau prejudiciului din dosar. Nu putem, însă, să acceptăm ca cineva să fie deasupra legii, oricum s-ar numi și orice funcție ar deține și avem nădejdea că și ceilalți consilieri din cadrul CLM Constanța gândesc
la fel.”

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A inceput sa fiarba rachatul in ei, de, vin alegerile.
8
0
uite l si pe darea daniel un nimeni care sta degeaba la drumuri judetene , psd ul mananca de la pnl la regia de drumuri .
8
4

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212