REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

PSD Constanța nu şi-a stabilit candidatul pentru Primăria Constanța. Video

PSD Constanța nu şi-a stabilit candidatul pentru Primăria Constanța. Video

A.L., A.F. 7 aprilie 2023 | 00:00 2562

Organizația Județeană a PSD Constanța a organizat o conferința de presă, joi, 6 aprilie a.c., la Restaurantul „La Scoica” din Constanța, începând cu ora 16:30. PSD Constanta spune face sondaj pentru a afla opinia electoratului cu privire la candidatul la Primăria Constanta. Pe lista pentru sondaj sunt câteva nume surpriză, precum Mirela Matichescu sau... Corina Martin. Dar și Lucian Lungoci sau Horia Țuțuianu, Costin Răsăuțeanu și Horia Constantinescu.

PSD Constanta nu si-a stabilit candidatul pentru Primaria Constanta. Video

La conferință sunt discutate teme de actualitate politică și diverse probleme din județ.

În debutul acesteia președintele organizației județene a PSD Constanța, Felix Stroe, a făcut o urare cu prilejul Sărbătorilor Pascale: „Aş vrea să vă doresc, în preajma Sărbătorilor Pascale, sănătate, cele bune şi sărbători cu linişte şi cu belşug.“

În continuare, președintele organizației județene a PSD Constanța a făcut un apel la alianţa aflată la putere, PNL - USR, să îşi asume responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în oraş.

„Aş începe cu un scurt comentariu legat de ce se întâmplă la conducerea oraşului nostru. Vreau sa fac fac un apel ferm celor aflaţi la putere, PNL si USR. Alinata de dreapta să îşi asume bărbăteşte responsabilitatea pentru ceea ce se întâmplă în oraş. Dezastrul din Constanţa aparţine în totalitate acestei alianţe“, a transmis Felix Stroe.

„Constanţa are un mare noroc, care se cheamă PNRR şi a unui ministru PSD foarte implicat, domnul Rafila. Din 27 pentru spitale aprobate, Constanta a primit finanţare pentru 2, prin PNRR. Vreau sa stiţi că ne am implicat serios şi am insistat. Am prezentat toate argumentaţiile necesare, toate situaţiile actuale şi alături de alte oraşe, Constanta a primit finanţare pentru 2 spitale. Am pus Constanta pe harta sănătăţii. Vă asigur că vom face tot posibilul să evităm orice întârziere. Nu ştiu nimic mai mult decât imaginile care au apărut în presă, dar PSD dezaprobă atitudinea preşedintelui Consiliului Judeţean.

Alegerile pentru conducerea PSD urmează să fie programate. Noi ne-am făcut toate alegerile interne. Nu vrea nimeni să evite alegerile. Voi candida pentru un nou mandat de preşedinte al organizaţiei judeţene a PSD“, a mai spus Stroe.

PSD Constanta nu si-a stabilit candidatul pentru Primaria Constanta. Video

Moga: Dacă Decebal Făgădău doreşte să se reînscrie în PSD, uşile îi sunt deschise

„Vreau stabilim foarte clar cum se vor face aceste alegeri. Orice membru de partid poate își facă moțiunea și participe la alegeri. Este hotărârea Consiliului Politic Național. Felix Stroe și-a exprimat dorința de a candida și o va face alături de o echipă. Îi măsurăm pe toți colegii care doresc participe la alegeri. Vom face un calup de măsurători pentru ca în vară fim gata. Decebal Făgădău și-a dat demisia. Dacă Decebal dorește se reînscrie, ușile îi sunt deschise.“, a transmis Nicolae Moga.

Felix Stroe a declarat că Gheorghe Donţu, consilierul județean care a fost exclus din PSD în mai 2022, nu va mai putea fi consilier judeţean.

„Domnul Donţu si a exercitat dreptul de apel la Curtea de Apel Bucuresti. Curtea s-a pronunţat si a pierdut apelul. Pe baza actului pe care o să îl primim de la Curtea de Apel o să înaintam la Prefectura şi domnul Dontu nu o să mai poată fi consilier judeţean.“ a precizat Felix Stroe.

Ion Dumitrache: Am întemeiat o listă pe care am înaintat-o pentru sondaj

„Cum spunea şi domnul preşedinte am întemeiat o listă. Pe lista pe care am înaintat-o pentru sondaj sunt două doamne şi în niciun caz nu figurează Cristina Dumitrache. Pe listă sunt Corina Martin şi Mirela Matichescu, precum şi Horia Ţuţuianu, Costin Răsăuţeanu, Lucian Lungoci, Horia Constantinescu. Am pus toţi parlamentarii. Sunt foarte legate una de cealaltă (primărie şi consiliu judeţean). Avem 5000 de membrii cotizanţi, 4 sedii funcţionale şi acţiuni foarte multe.

O să fie sondaje unul după altul, în cascadă. O să schimbăm anumite nume, dacă cele pe care le sondăm au numere mici. Partidul are foarte multi doritori, chiar şi de la Bucureşti, precum Sorin Chiriţă. Nu e în sondaj. În momentul când se striga Ciuma Roşie nu îndrăznea să meargă între alegători. Foarte multe greşeli s-au făcut în perioada premergătoare alegerilor trecute“, a declarat Ion Dumitrache, preşedintele Organizației Municipale a PSD Constanța.

„Ne dorim să alegem un candidat pe care şi-l doresc constănţenii şi de aceea punem cât mai multe nume. Constănţenii vor decide prin sondajele pe care le vom derula.“ a completat Nicolae Moga.

„Sondajele trebuie să fie gata la finalul lunii aprilie, începutul lunii mai. La acest prim sondaj vom include doar candidaţi PSD. La următorul sondaj o să procedam sociologic.“ a precizat Felix Stroe.

PSD Constanta nu si-a stabilit candidatul pentru Primaria Constanta. Video

Dumitrache: Relaţia cu primarul Constantei, este una civilizată

„Referitor la relaţia cu primarul Constantei, este o relaţie civilizată. Noi avem 8 consilieri. Am trecut amendamente, foarte multe alte observaţii de buget pertinente şi luate în calcul şi adoptate în consiliu. Cum conduce domnul primar e responsabilitatea dansului şi va răspunde în fata alegătorilor.“ a completat Ion Dumitrache.

Felix Stroe, despre a treia funcţie de inspector şcolar judeţean

„A treia functie de inspector şcolar judeţean nu a fost infiinţată la cererea PSD. Îi sugerez domnului inspector şcolar judeţean să îl desfiinţeze. Noi nu am solicitat înfiinţarea acestei funcţii şi îi cer domnului Sorin Mihai să o desfiinţeze“, a declarat Stroe.

Gâju: Mă interesează să fac echipă cu ceilalţi colegi pentru a avea rezultate

„Mă interesează doar comuna Cumpăna şi să fac echipă cu ceilalţi colegi pentru a avea rezultate. Ca atare, trebuie să ne intereseze dacă vom avea reprezentaţi şi la schimbarea rotativei. Domnul preşedinte va merge şi va vedea care sunt sumele repartizate judeţului Constanţa, a transmis primarul comunei Cumpăna, Mariana Gâju.

Daniel Georgescu: Am să candidez acolo unde va solicita partidul

„Am să candidez acolo unde va solicita partidul, acolo unde vom sta bine şi voi putea candida. Dacă voi sta bine în sondaje la Limanu, doar acolo voi candida.“ a declarat primarul comunei Limanu, Daniel Georgescu.

Video:

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dispareti ciumelor.....Nu mai scapam naiba de voi, hotilor.Voi ati devalizat orasul asta, nemernicilor.....
3
0
Dacă începeți cu Matichescu și Martin, adio vot psd! Nu va faceti voi bine!
2
0
Incetati sa mai mergeti dupa fenta. Niciunul dintre candidatii supusi sondajului nu cred ca este ceea ce trebuie. Sorin Chirita, da, profesionist...dar tot politician. Cat despre Horia Constantinescu, ma scuzati, doar cine nu cunoaste personajul personal sau nu a avut contact cu dumnealui ar putea vota asemenea oportunist. Inca de la instalarea lui la OPC omul a fost incontinuu pe acumularea de capital de imagine, omul care vrea binele oamenilor, omul alaturi de oameni, sensibil, delicat, cinstit, serios. Vrajeala. Omul este un manglitor medaliat. Daca nici dupa 30 de ani nu ne trezim...ne meritam soarta. Problema cea mai mare este ca un om gospodar, implicat...nu candideaza. Tot aceeasi politicieni avizi de putere. Uitati-va la lista cu potentiali candidat...si reflectati. Care din ei va inspira incredere? Care dintre ei are merite deosebite ...toti sunt fosti sau actuali deputati, consilieri, directorasi...care vor la ciolan. Ptr ca de fapt asta e scopul. Asteptam un independent
7
0
Dacă mergeți cu Corina Martin sigur ...pierdeți. acum 2 ani era cu partidul verzilor acum a trecut la PSD. Vai de noi. Oportunista.
6
0
Dacă vreți să câștige Psd-ul primăria Constanța, veniți doar cu un singur candidat HORIA CONSTANTINESCU..atat Restul enumerați de dv...sunt cancan... Dacă veniți cu altul..a-ti pierdut și alegerile astea
3
6
Toti sunt oameni muncitori si capabili dar la final cred ca Horia ar fi cel mai potrivit dintre ei. Mult succes tuturor, o echipa buna.
4
9
Zău?să mriți voi de ce ziceți
7
2

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677