REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.4° Constanța Lun., 19 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6826
20.4° Constanța Luni, 19 August 2024 Anul XX Nr. 6826
 

PSD este pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile parlamentare, urmat de PNL şi AUR

PSD este pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile parlamentare, urmat de PNL şi AUR

Andreea CONDURACHE 25 ianuarie 2024 | 10:24 2738

PSD este creditat cu 31% din voturi la alegerile europarlamentare, PNL cu 21%, AUR cu 19%, iar Alianţa Forţa Dreptei-PMP-USR cu 14%, indică datele unui sondaj Avagarde la comanda PSD. Marcel Ciolacu este politicianul cu cea mai mare cotă de încredere, 26%, urmat de Diana Şoşoacă şi de George Simion, fiecare cu 23%. Preşedintele Klaus Iohannis are 16% cotă de încredere, dar are cel mai mare procent de persoane care declară că mai degrabă nu au încredere în el, conform news.ro

PSD este pe primul loc in intentiile de vot pentru alegerile parlamentare, urmat de PNL si AUR intenţii de vot la europarlamentare

54% dintre cei chestionaţi declară că în mod sigur vor vota la europarlamentare, iar 28% cred că vor vota.

În scenariul în care Forţa Dreptei-PMP-USR ar participa la alegeri în cadrul alianţei Dreapta Unită, intenţiile de vot sunt: PSD - 31%, PNL-21%, AUR-19%, Alianţa Forţa Dreptei-PMP-USR - 14%, S.O.S. România (partidul Dianei Şoşoacă) - 8%, UDMR - 5%.

În cazul în care cele trei partide vor avea liste separate, rezultatele sondajului sunt: PSD - 31%, PNL- 20%, AUR - 19%, USR - 13%, S.O.S. România - 8%., UDMR - 5%, PMP - 2%.

Conform sondajului Avangarde, Marcel Ciolacu este politicianul în care românii au cea mai mare încredere, cu o cotă de 26%, dar în care 66% spun că nu au încredere. El este urmat de Diana Şoşoacă, cu 23% cotă de încredere, dar în care 70% dintre cei chestionaţi spun că nu au încredere. Şoşoacă este la acelaşi nivel de încredeere cu George Simion, în care 71% spun că mai degrabă nu au încredere.

Nicolae Ciucă are o cotă de încredere de 20%, iar 71% dintre cei chestionaţi spun că mai degrabă bu au încredere în el, Klaus Iohannis are 16% cotă de încredere, dar şi cel mai mare procent de persoane cre spun că nu au încredere în el, 79%, din acest punct de vedere, fiind la acelaşi nivel cu liderul Forţa Dreptei, fostul premier Ludovic Orban. Pe ultimul loc în topul încrederii se află liderul USR Cătălin Drulă, cu 11%.

În ceea ce priveşte membrii Guvernului, Marcel Ciolacu este cel în care cei chestionaţi afirmă că au cea mai mare încredere, 27%, el fiind urmat de Sorin Grindeanu - 25%, Alexandru Rafila - 16%, Cătrălin Predoiu - 7%, Marcel Boloş - 5%, Ligia Deca - 4%.

Aproape o treime dintre cei chestionaţi  - 31% - consideră că cele mai importante alegeri din acest an sunt alegerile prezidenţiale, iar 26% consideră parlamentarele ca fiind cele mai importtante, 23% consideră că alegerile locale sunt importante, iar 14% consideră importante alegerile pentru PE.

61% dintre cei chestionaţi au o părere bună şi foarte bună despre Uniunea Europeană, în timp ce 33% au o părere proastă şi foarte proastă.

Sondajul a fost realizat la nivel naţional, în intervalul 8 - 22 ianuarie, faţă în faţă, pe un eşantion multistratificat, probabilistic, de 1150 de subiecţi. Eroarea maximă de eşantionare, la un nivel de încredere de 95%, este de +/- 2,9%.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
domnilor...PESEDISTI..linistiti-va...nu ma sunteti credibili...nu vrem sa mai auzim de voi...DUCETI-VA...DUCETI-VA...ne-am saturat de...POMENI ELECTORALE...DE VAUCERE DE POMANA...VAUCERE DE SOMN...VAUCERE DE TRANDAVEALA...DE PENSII MARITE CU ...80 LA SUTA...SIVCER NE IESTE...S C A R B A...
2
0
Vrăjeala ieftina de popă de țară...
3
0
Mana pe furci si topoare ca de hotii astia nu mai scapam in viata asta. Pusi intelectualii la guvernare ca aici s-au aciuat toti excrocii.
5
0
Daca era introdus in sondaj si Mircea Geoana, se dadeau peste cap toate rezultatele. Daca nu pui pe cineva pe o lista, nu inseamna ca omul nu exista. Dar poate sa insemne ca ti-e frica de el.
8
4
trebuie neaparat parasita tara urgent definitiv ,daca un covrigar analfabet ajunge presedinte
17
1
Este manipulare si nu cred ca cineva mai poate fi usor de manipulat . Sondajul asta nu reflecta realitatea . Vreti sa spuneti ca indiferent cat de mult rau ne fac actuali guvernanti , cat de nociva este actuala coalitie , inca ar mai fi votati cu 30 si cu 20 % Spuneti cat ati primit de la psd si pnl sa dati scorurile astea ca va cred
12
1
Irelevant sondajul, o sa votam AUR din razbunare, guvernul - parlamentul - presedintele isi bat joc de noi, o sa radem noi poporul la urma.
14
6
Cititi ce face politica:
0
4
0
2
Mai faceti putina reclama pt cupsa , sageata lui mazare. Cat v-au platit ?
9
4
nu mai voteaza nimeni psd si pnl, ati distrus tara, noi nu mai avem ce pierde, votam aur sa va dam jos pe toti
11
10
Cine va mai crede
9
0
Cred ca după 20 de ani de basism și iohanism cu interlopii Bercea, cu dosare penale pt. adversarii politici, cu turismul de la Sibiu la Dubai, a venit timpul ca PSD sa dea președintele tarii. Simion, Catu, Sosoaca fac circ .
0
15
astia de la forta strambei pmpusr sunt buni rau tare, daca adunati abia fac 14 la suta. ce sa votezi la astia, doar ca sa irosesti votu? o alianta de troscangii notorii. basescu, orban, bola, sauleanu...
3
4
vai si-amar de noi.
4
1
Pai hai sa vedem. Avangarde este afacerea nimeni altuia decat Marius Pieleanu. Marius Pieleanu o persoana controversata care pe langa faptul ca este omul de casa al psd este si o persoana publica de o maralitate indoielnica. Acest individ are girul psd si ca toti cei girati are beneficii. Sotia acestei vuvuzele 3ste angajata a statului roman si anume la Curtea de Conturi si incaseaza numai mult de 5000 mii euro pe luna. Ajunsa acolo ca fiimd recomandare partidului conservator detinut de nimeni altu decat mogulul media Dan Voiculescu.se pare ca acest job a venit ca urmare a unei anchete DIICOT im care s a constatat ca acest individ era unul dintre clientii fideli ai bordelurilor de lux ale capitalei iar pt a fi iertat de sotie a fost nevoit sa puna presiune pe psd pt o functie calda pt sotie. Totodata acesta a recunoscut anii trecuti de masluirea sondajelor. Totodata el este eminemra cenusie din spatele referendumului pt familie.Asta asa ca sa se stie cine e in spatele acestui sondaj
15
3
asa este...PESEDISTII...vor fi votati la ...greu... de DRACU...de la 12 noaptea...asa sa ne ajute...DUMNEZEU...
8
2
asa este...PESEDISTII...vor fi votati la ...greu... de DRACU...de la 12 noaptea...asa sa ne ajute...DUMNEZEU...
12
2
Sa va dau la muuuie cu p s deul vostru.A ți distrus Romania.
16
3
Unul din cei doi, chiar nu mai conteaza care ! Ideea este sa-i ardem pe PSD-isti si PNL-isti , sa-i punem cu botul pe labe ! Daca e sa fie Circ....sa fie ! Sa mai vina la putere si din cei care nu a mai fost, mai rau decat atat...NU SE POATE !!!
8
7
de vreo 2 - 3 luni asta nu arata decat ca le e frica de aur si sos si nervii sunt intinsi la maxim si se vor intinde si mai mult pe masura ce ne apropiem de alegeri; parlamentarele si prezidentialele sunt cele mai importante; cam greu de inteles pozitia pnl fara nici un lider acolo cat de cat nici psd nu sta prea bine doar cu ciolacu singurul vizibil
8
0
Caminele C1 si C2 ale Universitatii Ovidius din Constanta , si spatiile de invatamant nu au caldura si apa calda de 7 zile ! Halal Conducere , veniti si verificati!
8
0
Ce frumos se mint singuri pe banii lor, dar platiti de noi prin subventia partidelor politice. Cine comanda si plateste primeste procente frumoase. Cat despre PNL, real nu se stie daca trec de 10%. Toata tara protesteaza contra lor, dar ii voteaza. Ce p*****l!!!!
16
1
Nu ne facem bine nici in urmatorii 4 ani
12
1
Eu o votez pe Elena Udrea
5
3
Avangarde este unealta lui Marius Pieleanu, veșnicul abonat la Antena 3, omul PSD. S-a început influențarea populației, in crearea lehamitei, de a nu participa la vot, ca tot nu se schimba nimic. Asta e familia lor, isi fac datoria de slugi. Marius Pieleanu a făcut bani din politică (sondaje și consultanță), grație generozității PSD. Ileana Pieleanu a fost plătită de statul r*mân, ca angajată la Curtea de Conturi (instituția super-pesedizată, laolalta cu Ilie Sârbu, Niculae Bădălău, Orlando Teodorovici, fiul Vioricăi Dăncilă etc.). Ileana Pieleanu s-a angajat la Curtea de Conturi după ce a obținut o frumoasă pensie specială de la Administrația Penitenciarelor, unde era directoare, șefă de direcție. Astfel, ea cumulează, în prezent, pensia specială de la Penitenciare cu salariul dolofan de la Curtea de Conturi. Astia sunt!
16
2
Sosoaca si simion... Doamne, apara si pazeste
14
8
Pe cine sa făcut sondajul, bugetari și pensionari?
15
5
Vor vota PNL tot asha cum voteaza si PSD aliatul PNListilor la guvernare de doi ani de zile si patidul care acum da primul ministru al Romaniei,poate ai uitat mai tantalaule.
6
2
Cine dracu ar vota Iohanis sau PNL dupa ce au distrus totul este exact cum ai spune votez Chitac ca a facut Constantaun oras frumos fara gropi
24
7
Adevărat că 30 -33% din popolație este reprezentată de bugetari și parte din pensionari? Este adevărat că psd la toate alegerile a avut cam 30-33% din voturi?Este adevărat că nu este asta o întâmplare?Este adevărat că tot așa va fi și în următoarea sută de ani? Că doar se ajută unii pe alții,ce maică sa de treabă.
17
8
Iar minciuni gogonate cum sa aiba primul turist al tarii 16% si pnl 21% dupa ce s-au aliat la hotie cu psd
21
2

REPLICA


LOTO

6/49
482515172434
5/49
12292611027
joker
251140103212