REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.4° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
18.4° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

PSD ia în calcul scenariul comasării alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidențiale

PSD ia în calcul scenariul comasării alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidențiale

Andreea CONDURACHE 29 decembrie 2023 | 15:24 833

Scenariul comasării alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, în toamna anului viitor, este luat în calcul şi de PSD, au precizat surse politice. Varianta este acceptată şi de liberali. În acest caz, noul preşedinte ales ar urma să aştepte finalizarea mandatului actualului preşedinte, Klaus Iohannis, pentru a-şi prelua mandatul.

PSD ia in calcul scenariul comasarii alegerilor locale cu primul tur al alegerilor prezidentialePSD

Potrivit surselor politice, varianta comasării alegerilor locale, în septembrie 2024, cu primul tur al alegerilor prezidenţiale, este luată în calcul şi din partea PSD, nu doar a liberalilor.

În acest scenariu, noul preşedinte ales ar urma să aştepte preluarea mandatului până în decembrie când se încheie mandatul lui Klaus Iohannis.

Motivul comasării ţine de numărul mare de runde de alegeri de anul viitor, europarlamentare, locale, parlamentare şi prezidenţiale.

În lipsa unei comasări, alegerile prezidenţiale ar urma să aibă loc la finalul lunii noiembrie, în ultimul weekend din lună, urmate la scurt timp de alegerile parlamentare şi apoi de turul doi al alegerilor prezidenţiale.

Pentru a se realiza comasarea localelor cu primul tur al prezidenţialelor, AEP trebuie să transmită dacă se poate realiza votul în cazul clor două tipuri de alegeri, în condiţiile în care la locale votanţii trebuie să meargă la secţiile în care sunt arondaţi în funcţie de domiciliu, pe când în cazul alegerilor prezidenţiale pot vota şi la alte secţii, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Oameni buni, ați auzit despre un analog al Via.gra, care este de 3 ori mai eficient și complet sigur la orice vârstă și, de asemenea, tratează bolile masculine. L-am testat personal si acum il recomand tuturor, este un lucru mega tare, citeste singur ce poate face====> gg.gg/blubio
0
0
Presedintele sa fie ales la patru ani, Reducerea nr de parlamentari ,consilieri locali, Nr de mandate pe o functie maxim două, Reducerea bugetelor,pt plimbari in străinăt**e,telefoane, mașini de serviciu. Am glumit traim in societatea de consum,iar aleșii trebuie sa se bucure de toate avantajele funcției.
3
0
bine sa le desfiinteze. Sa intrebam direst STS-ul si pe Pieleanu. Ca tot FSN ul va iesi!
1
1
ptr a am ajuns la fundul sacului si e austeritate
1
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166