REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.9° ConstanÈ›a Vin., 16 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6823
26.9° ConstanÈ›a Vineri, 16 August 2024 Anul XX Nr. 6823
 

PSD îi cere lui Nicuşor Dan să dea explicaţii despre sursele de finanţare ale campaniei de publicitate

PSD îi cere lui Nicuşor Dan să dea explicaţii despre sursele de finanţare ale campaniei de publicitate

Victor ROTARU 8 mai 2024 | 00:00 1249

Reprezentanţii PSD i-au cerut luni primarului Capitalei, Nicuşor Dan, să-şi explice poziţia pe tema conexiunilor pe care oameni apropiaţi lui le au "cu interese de afaceri ruseşti" şi să lămurească asupra surselor de finanţare ale campaniei sale de publicitate.

PSD ii cere lui Nicusor Dan sa dea explicatii despre sursele de finantare ale campaniei de publicitate

"Solicităm lui NicuÅŸor Dan să-ÅŸi precizeze public poziÅ£ia pe tema agresiunii ruseÅŸti în Ucraina. Este o datorie de claritate morală a oricărui candidat ÅŸi este o datorie morală a candidatului la primărie NicuÅŸor Dan faţă de bucureÅŸteni, faţă de valorile statului de drept, de valorile democratice ÅŸi libertate. Solicităm de asemenea primarului general, să-ÅŸi explice poziÅ£ia pe tema conexiunilor pe care oameni apropiaÅ£i de NicuÅŸor Dan le au cu interese de afaceri ruseÅŸti ÅŸi cerem pe această cale, din nou, în mod public, primarului general să lămurească asupra surselor de finanÅ£are ale campaniei uriaÅŸe de publicitate", se arată într-un comunicat de presă remis AGERPRES de PSD.

Potrivit sursei citate, NicuÅŸor Dan are obligaÅ£ia morală ÅŸi legală să elucideze sprijinul financiar sau de orice natură pe care îl primeÅŸte de la consilierul său Matei Păun - "un susÅ£inător declarat al intereselor politice ale Rusiei".

"În condiÅ£iile în care campania electorală se desfăşoară pe fondul eforturilor de dezinformare ÅŸi fake-news, mai ales în mediul online, în spatele cărora se află interese ruseÅŸti, solicităm de asemenea candidatului la Primăria Capitalei, NicuÅŸor Dan, să pună la dispoziÅ£ia publicului, în mod transparent, informaÅ£iile legate de staff-ul său de campanie ÅŸi conexiunile pe care oameni din staff-ul de campanie le au cu persoane sau companii din Rusia. Amintim că în 2022, Primăria Capitalei a deschis o licitaÅ£ie pentru 1.200 de pachete antivirus Kasperksy, în condiÅ£iile în care, cu o lună înainte, autorităţile americane au introdus firma rusească Kaspersky Lab pe lista neagră a companiilor care ameninţă securitatea naÅ£ională, iar instituÅ£iile federale avertizau companiile germane asupra riscurilor la care se expuneau folosind antivirusul. Mass-media internaÅ£ională avertizase încă din 2017 asupra riscului utilizării Kaspersky în sistemele informaÅ£ionale ÅŸi asupra legăturilor firmei cu interesele ÅŸi acÅ£iunile de spionaj ale guvernului rus", mai spune PSD.

Social-democraÅ£ii adaugă că în alegerile din 2016 susÅ£inători importanÅ£i ai USR ÅŸi chiar soÅ£ul lui Clotilde Armand, Sergiu Moroianu, atenÅ£ionau asupra lipsei informaÅ£iilor transparente legate de datele financiare ale lui Matei Păun ÅŸi asupra implicaÅ£iilor ÅŸi costurilor serviciilor pe care acesta le oferea încă de la acel moment candidatului la Primăria Capitalei, NicuÅŸor Dan.

"Atragem atenÅ£ia că, prin responsabilitatea politică, nu doar administrativă pe care o are ca primar general, NicuÅŸor Dan este obligat să facă clarificări faţă de bucureÅŸtenii care au susÅ£inut ÅŸi susÅ£in prin eforturile lor, punându-ÅŸi casele la dispoziÅ£ie sau prin donaÅ£ii ÅŸi voluntariat, refugiaÅ£ii ucraineni din calea războiului de agresiune rusesc", menÅ£ionează PSD, potrivit agerpres.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cei mai mari iiinfractori hoti cer !!! Suediaaa !!!
3
0
Nu mai bine ii spuneți voi lramatiei Firea sa ka se prostiile cu primăria, a făcut ce a știut, Bucureștiul nu este de furat pentru familia jegoșilor Pandele. Vad ca este disperata., nu suficient, după gratii vei realuza
3
0
psd sa ne spuna cum s-a imbogatit ala rafila si altii ca el din psd
7
0
Iar CORUPTUL PSD sa faca publice sumele pe care le plateste Mafiei Media unde se promoveaza, sume platite din banii nostri, ai contribuabilior!
9
0
Nu mai bine i ai cere tu parvenire i Firea cum stau lucrurile cu azile groazei și nu va mai lingeți atât de mult, când va ca a-ți, când va pupați. Uita te în ogrsss ta mai întâi
12
0
Si pisdeul sa dea detalii despre cum s-au imbogatit "membrii" lor, de la petrica la ciolacu...
11
0

REPLICA



LOTO

6/49
20164714374
5/49
34336183913
joker
1452523620