REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Dum., 6 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6874
19.4° Constanța Duminică, 6 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6874
 

PSD intervine în scandalul momentului: CCR a avut motive temeinice să ia o astfel de decizie!

PSD intervine în scandalul momentului: CCR a avut motive temeinice să ia o astfel de decizie!

Mirela PASCAL 6 octombrie 2024 | 00:00 485

Partidul Social Democrat (PSD) susţine dreptul oricărei persoane de a alege şi de a fi aleasă, iar Curtea Constituţională a României trebuie să prezinte rapid motivele care au stat la baza deciziei de invalidare a candidaturii Dianei Şoşoacă, se afirmă într-un comunicat al formaţiunii politice.

PSD intervine in scandalul momentului: CCR a avut motive temeinice sa ia o astfel de decizie!

"Votul cetăţenilor este suveran într-o democraţie, iar Partidul Social Democrat a respectat întotdeauna ceea ce au decis oamenii în mod democratic. Prin urmare, Curtea Constituţională trebuie să explice rapid care au fost motivele pentru care au respins candidatura doamnei Diana Şoşoacă. Sperăm că CCR a avut motive temeinice să ia o astfel de decizie, iar argumentele prezentate vor fi puternice", se menţionează în comunicatul PSD. De asemenea, PSD subliniază că "diverse partide sau candidaţi la Preşedinţie care acuză intruziuni politice în deciziile CCR manifestă un profund dispreţ faţă de ordinea constituţională şi statul de drept din România".

"Este ruşinos să arunci în spaţiul public acuzaţii politice care demonstrează doar slaba capacitate de înţelegere a mecanismelor democratice într-un stat de drept şi un comportament periculos în eventualitatea ocupării unor funcţii de înaltă demnitate publică. Statul de drept din România şi independenţa justiţiei nu pot fi tranzacţionate în funcţie de interesele politice electorale de moment. În plus, PSD atrage atenţia colegilor de coaliţie că au ministrul Justiţiei care trebuie să vegheze la apărarea ordinii de drept şi a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti", se arată în comunicatul PSD, scrie agerpres.

PSD intervine in scandalul momentului: CCR a avut motive temeinice sa ia o astfel de decizie!Diana Șoșoacă

Curtea Constituţională a României a admis, sâmbătă, cu majoritate de voturi, contestaţiile formulate de două persoane şi a anulat Decizia Biroului Electoral Central nr. 18/D din 3 octombrie 2024 privind înregistrarea candidaturii şi a semnului electoral ale Dianei Iovanovici-Şoşoacă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024.


Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
473464012
5/49
191411341337
joker
152522311710