REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.3° Constanța Mie., 2 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6870
17.3° Constanța Miercuri, 2 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6870
 

PSD-ista Irinela Nicolae a pierdut șansa să ajungă la Bruxelles

PSD-ista Irinela Nicolae a pierdut șansa să ajungă la Bruxelles

Mirela PASCAL 13 iunie 2024 | 00:00 2341

Irinela Nicolae, inspectorul școlar în cadrul ISJ Constanța și consilierul local municipal, se regăsește pe lista comună de europarlamentare a PSD-PNL pentru Parlamentul European. După alegerile locale și europarlamentare 2024, Constanța a primit un șut în fund, la fel și Irinela Nicolae care nu a prins un loc la Bruxelles. De fapt, niciun politician din județ nu se află pe lista celor 33 de politicieni care vor reprezenta România în Parlamentul European. România are 33 de mandate.

PSD-ista Irinela Nicolae a pierdut sansa sa ajunga la Bruxelles Irinela Nicolae

În Parlamentul European, România are 33 de mandate, însă pe listă nu se regăsește niciun politician din Constanța. În urma alegerilor, alianța PSD-PNL a obținut un procent de 48,70 la sută, AUR – 14,95 la sută, Alianța Dreapta Unită (ADU) – 8,61 la sută, UDMR – 6,53 la sută, Partidul S.O.S. România – 5,04 la sută, Partidul Reînnoim Proiectul European al României – 3,67 la sută și candidatul independent Nicolae Ștefănuță – 3,05 la sută. Cele 33 de mandate în Parlamentul European vor fi împărțite astfel: Alianța PSD-PNL – 19 de mandate: Mihai Tudose, Rareș Bogdan, Gabriela Firea,  Dan Motreanu, Claudiu Manda, Adina Vălean, Victor Negrescu, Vasile Dîncu, Daniel Buda, Maria Grapini, Gheorghe Cârciu, Ziegfried Mureșan, Dragoș Benea, Mircea Hava, Dan Nica, Gheorghe Falcă, Ștefan Mușoiu, Roxana Mânzatu, Virgil Popescu.

Irinela Nicolae, un șut la alegeri: a pierdut Bruxelles-ul

La un pas să ajungă la Bruxelles a fost și Inspectorul școlar din Constanța Irinela Nicolae, de la PSD. Mai erau nevoie de câteva voturi și vreo 4 mandate pentru ca social democrata să-și mute domiciliul pentru următorii patru ani.

Revenind, AUR a obținut 6 mandate: Cristian Terheș, Claudiu Târziu, Gheorghe Piperea, Georgiana Teodorescu, Adrian George Axinia și Șerban Dimitrie Sturdza. ADU a prins 3 mandate: Dan Barna, Vlad Voiculescu și Eugen Tomac, UDMR – 2 mandate:  Iuliu Winkler și Lorant Vincze, iar SOS – 2 mandate: Diana Șoșoacă și Luis Lazarus. La Bruxelles a ajuns și independentul Nicu Ștefănuță.

PSD-ista Irinela Nicolae a pierdut sansa sa ajunga la Bruxelles Irinela Nicolae

Revenind la Irinela Nicolae, aceasta este consilier local PSD și inspector şcolar pentru educaţie timpurie în cadrul Inspectoratului Școlar Județean. Soțul ei deține firma Lord Unic, în baza căreia funcționează restaurantul La Galion, este aceeași care a lăsat în paragină toboganul din Mamaia, pe care Primăria a obligat-o să-l demoleze.

Noua componență a Parlamentului European

Proiecția se bazează pe rezultatele naționale provizorii sau finale, publicate după închiderea urnelor în toate statele membre, pornind de la structura Parlamentului actual.

PSD-ista Irinela Nicolae a pierdut sansa sa ajunga la Bruxelles

Grupul Stângii - 36

Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană - 52

S&D - Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților - 137

Renew Europe Group - 79

PPE - Grupul Partidului Popular European - 185

CRE - Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni 73

ID - Grupul Identitate și Democrație - 58

Neafiliați - 46

Cifre preliminare indică o prezență la vot de 51% la nivelul UE.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
PSd i-au tras in teapa pe toti cu scorurile astea.Prea de tot bate la scoruri de k*t din p**a umflate pe care le-au pus PSD peste 65% 72% ? Ma da-te dracu! Majoritataea a votat PNL in 2020 si presedinte etc.Asta inseamna ca PSD a cotizat la greu s-au inteles sa fure mai mul tau .Au falsificat la greu buletine de vot toti .cum stiu ei de 34 de ani si au stampulat mai multe buletine de vot in favoarea PSD,la cacialma poate.Psd au mai multi la butoane care au falsificat toate voturile cu ajutorul PNL.Pnl au fost tepuiti la scor de trepadusii PSD din toate orasele si comunele.PNL a luat teapa de la PSD de fatada dupa cum se prezinta harta de anumite tv PSD,bate la ochi bolocanilor.Scorurile astea de maidan seamna ca blaturile din fotbal.Harta inrosita PSD spune tot.Doar p***t,nebun sa fi si sa nu iti dai sema de hotiile prostilor.Jocul asta cacialamaua pulilor sa pui sa voteze un partid cu altul o tampenie.Vor urma suptprize.
0
0
ca si la aur unii au tras probabil si cotizat ptr un loc si TEAPA....
5
0
Ca PSD-ist care a tras in campanie, aceasta numire pe liste a cretinopatei asteia care nu s-a remarcat cu absolut nimic, a fost stanjenitoare si rusinoasa. Alta numire marca Stroe si Dumitrache, precum lunga lista de soferi, amante, neica-nimeni, totul la vrajeala. Din cei care fac munca de partid, niciodata nu numesc pe nimeni pe functii, doar promisiuni. Draku mai face campanie pentru voi vara asta, oricum au iesit planurile voastre la primăria Constanta, a castigat Chitzac din nou.
19
4
Si i-am spus mereu ca n-a SU.PT destul ... dar ea nu si nu ... cu cata MU.IE a luat ... tot in UE n-a intrat !!!
16
2
Alt cwrvet de al p0rcului de la PsD
19
3

REPLICA


LOTO

6/49
4721674622
5/49
2412151840
joker
18175371515