REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
20.9° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

PSD-istul Mădălin Voicu spune că la Constanța se putea și mai bine

PSD-istul Mădălin Voicu spune că la Constanța se putea și mai bine

Virgil STOIAN 14 martie 2023 | 00:00 2738

Unul dintre cei mai longevivi oameni politici din România, Mădălin Voicu, ocupă, din anul 2022, funcția de secretar de stat în Ministerul Culturii. Ajuns la 70 de ani, fiul marelui muzician Ion Voicu activează în politica românească din 1996. Reporterii Replica l-au provocat pe Mădălin Voicu la o discuție despre politică, coaliție, Constanța, turism dar și cultură.

PSD-istul Madalin Voicu spune ca la Constanta se putea si mai bineMădălin Voicu în parlament

Mădălin Ștefan Voicu este un politician român de etnie romă, de profesie violonist și dirijor. Este fiul violonistului Ion Voicu. În legislatura 1996-2000 a fost ales în municipiul București pe listele Partidei Romilor. La alegerile din anul 2000 a fost ales deputat de Giurgiu din partea Partidului Social Democrat, iar pe perioada 2012-1016 a fost deputat de Constanța.

Politicianul a vorbit despre cum funcționează coaliția PNL-PSD la Constanța, dar și la nivel național, considerând că în orașul de la malul mării lucrurile stau destul de bine: ”După părerea mea, lucrurile la Constanța, în coaliția PNL-PSD, stau mai bine decât în alte localități. Probabil că înțelegerile sunt respectate și că funcționează. Eu îl cunosc pe Lupu, ne întâlnim de câte ori avem ocazia, consider că este într-un sens bun, ascendent. Sunt lucruri care în alte județe nu se pot rezolva, la Constanța este liniște și pace. La nivel național, nu este o colaborare neinspirată, ba din contră, aș zice că sunt lucruri care se potrivesc și discuțiile, negocierile și împărțirea muncilor este cât de cât pozitivă. Că sunt oameni care sunt mai puțin atașați de ideea de alianță, este posibil, pentru că nu este niciodată totul perfect. Din punct de vedere politic, presupun că înțelegerile făcute și sarcinile pe care le au fiecare dintre partide sunt lucruri care probabil că vor continua să meargă într-un sens pozitiv. Dacă sunt unele carențe, sau miniștri care n-au reușit să aibă performanță, probabil se va repara acest aspect odată cu venirea lunii mai. Nu cred că vor fi probleme cu rotativa pentru că lucrurile sunt consemnate deja și sunt în acord. Poate vor fi discuții punctual pe anumite lucruri, dar nu va afecta în întregime politica coaliției.

S-ar fi putut realiza mai bine toate proiectele

În privința Constanței, și mai ales a șantierelor din oraș, Mădălin Voicu consideră lucrările necesare: ”În general, mai ales lucrările, la noi în România, au un deficit de organizare și de personal care să se ocupe strict de lucrurile acestea. S-ar fi putut face mai repede, s-ar fi putut realiza mult mai bine toate proiectele. Lucrurile acestea țin mai mult de organizare, că se fac niște renovări, că se fac niște lucrări, nu e rău. Presupun că este bine dacă se fac până în iunie. Soluții s-ar putea găsi, ceea ce și-au asumat să repare sau să modernizeze sunt lucruri care se pot trece într-un grafic, dar e cam complicat.

Sunt atașat emoțional de Constanța

Pentru Mădălin Voicu, Constanța e un oraș special: ”Eu am mai fost la Constanța, eu nu mă duc în general la plajă, pentru mine chestia asta cu statul la soare e mai complicată. La Constanța am mai fost, m-am întâlnit cu președintele Consiliului Județean, am prieteni acolo, am foști colegi de la conservator, mai trec când apuc. Eu cum n-am mai avut vacanță și a trebuit doar să fac deplasările care intrau în atribuțiunile mele de serviciu... singurele orașe în care mă duc de drag sunt Sibiul și Constanța, însă nu am avut suficient timp ca să pot să-mi acopăr toate bucuriile acestea. O să mai vin, că sunt lucruri pe care vreau să le continui, dar în principiu sunt atașat emoțional de Constanța.”

PSD-istul Madalin Voicu spune ca la Constanta se putea si mai bineMădălin Voicu dirijor

Turismul trebuie cultivat și speculat

La noi, problema turismului este o chestiune care se întâmplă de zeci de ani și este una pozitivă. Dacă ar fi să fiu mai atent la detalii, mi-ar plăcea să existe servicii mai profesioniste și să existe o organizare mai bună, pentru că turismul la noi în țară, în general, nu doar la Constanța, este un domeniu care trebuie cultivat și speculat, pentru că sunt oameni care vin cu mare bucurie și cu mare plăcere, nu numai din țară, ci și din străinătate în țară la noi, și mai ales la Constanța și în zonele de munte. Deci, o reorganizare mai profundă nu ar strica și asta cred că se poate rezolva.

Politica nu mă mai interesează

În privința revenirii în politică, Mădălin Voicu pare decis să nu revină: ”Eu, în general, sunt un om care s-a angrenat în munca asta politică pe de-o parte, încerc să fiu lucid și să nu cad în patima asta a subiectivismului, pe de altă parte sunt și o fire mai incomodă, pentru că eu semnalez de fiecare dată când constat un lucru care nu se întâmplă cum trebuie, eu le spun, nu sunt deloc diplomat, de aceea nici nu am mai ieșit la emisiuni, ca să nu deranjez. Asta este una dintre cauze. La vârsta și la activitățile mele, plus meseria mea de muzician, m-ar ține departe de vreo candidatură pentru o anumită funcție. Dacă pot fi util, mai ales în domeniul culturii, cum sunt acum secretar de stat, poate așa aș reuși să le fac pe toate, dar politica în sensul intrinsec nu cred că mă mai interesează.” a încheiat acesta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Au stat si romani un timp linistiti ca nu l-au mai vazut pe rromul asta si acum aflam ca este PSDist,defapt stie toata lumea ca dupa 1990 tot cu continuatori P.C.R.adica FSN;PSDR;PSD a fost asta numai ca parca era in partida romilor;unde esti Serghei sa il iei pe asta l-a invartit nitel caci si tu esti fiu de ministru comunist dar mie imi place stilul tau direct de a spune lucrurilor pe nume,eu nu pot sa il compar cu Serghei Mizil cu M Voicu pentru ca diferenta este prea mare.
1
0
Da, venea la Cta sa se intalnesca cu prietenul Mircea zis Oaie presedintele partidei rromilor. Fost cel mai mare talhar si japcangiu din Cta impreuna cu toti ceilalti 6 frati, copii si nepoti care si acum mai fac legea infractiunilor din Cta. Halal prieten si fost pesedinte al partidei rromilor care n a reusit sa termine nici 4 clase
7
0
Maricon , iho de puta
8
0
Dar numele le este oaie , marş porc infect
9
0
Plecati mai ciorilor la India.Ai draqu vreti sa munciti cereti pe unde mergeti prin occident.Sociologi vostri fac propaganada ca voi sunteti oropsiti.
11
0
Ia-o pe Daniela Vlădescu a lu Nicu Ceausescu și afara cu voi din Cta, profitori ai tuturor regimurilor politice! Ne insultați memoria si victimele revoluției! Huooooooo!
14
0
Marş mă inapoi in India
13
0
Cauta poponarii refugiu in orasul nostru. Armânul Gigi si familia la constanța , ciora asta transexuala tot la constanta si multe alte caractere infecte cauta refugiu la noi
12
1
Sa platiți pensii speciale la toți țiganii politicaly correct. Oarba şi căcatul săfie de capul la toți țiganii din romania.
14
0
Va dorim un an plin de m**e tiganilor de la bucuresti care rezideaza la constanta
13
0
Tu esti un Hoz,Nenorocit aduti aminte ce documente tiam dat eu tie,la hotel Flora si discutia avuta si cu alt Hoz,Scaleschi ca el mi tea recomandat Escrocilor.Laudati C-ta,faceti parte din gasca lui Mazare.
10
0
Vai si amar ce-i in orasul nostru. Peste tot numai gropi si lucrari neterminate de cateva luni. Iti rupi picioarele pe unde mergi, iar Primaria e plina de puturosi.
9
0
ce ati facut cat timp ati fost la guvernare?nu va mai voteaza nimeni, s-a demonstrat ce era, tinerii pleaca masiv din tara, aici nu mai au ce sa faca, decat sclavi la patron cu 2 lei salariu
11
0
Nu a murit C,I,O,A,R,A, asta ? la sapun cu tine !
8
1
Da se putea și era loc și de mai bine la Constanța,dacă nu o puneai tu pe Daniela Vladescu la conducerea teatrului,pe care l-a distrus prin incompetenta și nepricepere. O femeia care apară 2 abuzatpri sexuali ,fam Cherecheș. Din cauza Dabielei Vladescu au plecat f mulți oameni din teatru,nu mai sunt oameni care sa facă performanta. Se joaca spectacole lirice cu 30 persoane în foaier,doar ca să aibă activitate,căci pt spectacolele mari Aida,Nabucco,Othello nu mai sunt oameni. Acum vezi spectacole la pian și 2 soliști. Atât de jos a ajuns cultura în orașul asta. Și voi o doriți în continuare în postul de manager.
13
0
Se putea mai mult la Constanta ,este loc pentru si mai multe gropi si santuri.....Cum sa organizezi ceva cu tampiti numiti la ciolan ?
15
0
Cam toată nația asta a devenit dificila, adică nu mai inghite golaneli la nesfârșit, în politica asta r*mânească. Dar si Cta....e vai și amar ! Ieșiți pe strada și vedeți ce 8nseamna amatorismul, de sus pana jos. Asa ca Madaline, șezi mucos la minister, ca tot nu rezolvi nimic si acolo, dar curge checul.
16
0
Madaline ce faci nu esti la zbîrnã. Norocosule glasuiesti. Dacă te afla Serghei ti o da la întuneric. Taci bucurate ca esti afara si nu unauntru. Belinisar dã tine. ALUPIGUS si atiit
11
0
Madaline ce faci nu esti la zbîrna Norocosule glasuiesti Dacă te afla Serghei ti o da la întuneric cred ca Taci bucurate ca esti afara si nu unauntru Belinisar dã tine
10
0
Cătălin a lu'Voicu zice ca nu e n politica,dar ca e secretar de stat.Ipocrizia cu iz de modestie și seriozitate ține la fraieri hombre.Problemele cu legea nu s chiar o nimica toată, se lipesc de tine ca scaietii de nadragi.De aia n ai prea mai apărut prin zona,maestre.Ai dus dorul Constanței,dar Constanța nu ți a prea dus dorul.Ca n avea de ce.
15
0
Se putea și mai și mai bine,de nu erați voi.Punct.
14
0
Maestre, bebeluselor.....dans!
10
0

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166