REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 18 Oct. 2024
Anul XX Nr. 6886
11.6° Constanța Vineri, 18 Octombrie 2024 Anul XX Nr. 6886
 

PSD-istul Pîrvulescu, de la Tomis Marina, și-a vândut mașina ca să-și împrumute fostul șef cu bani?!

PSD-istul Pîrvulescu, de la Tomis Marina, și-a vândut mașina ca să-și împrumute fostul șef cu bani?!

Mirela PASCAL 17 iunie 2023 | 00:00 2617

Despre pesedistul Gabriel Valentin Pîrvulescu nu mai sunt prea multe de spus. Numit clar pe criterii politice la șefia ACN, Pîrvulescu are ”scuza” de a fi fost, totuși, căpitan la Midia și director general al ANR, acum mai bine de un deceniu. Personaj apropiat de fostul primar Radu Mazăre, iar apoi membru al echipei lui Decebal Făgădău. Numele său este asociat cu cel al lui Valentin Gheorghe Ionescu, de la Firma Sisteme Internationale de Afaceri SA, cesionarul Portului Tomis, Gheorghe Ionescu. Coincidență sau nu, numele lui Gheorghe Ionescu apare și în cea mai nouă declarație de avere a lui Pîrvulescu, din care aflăm că cel din urmă i-a împrumutat afaceristului suma de 125.000 de lei. Pentru asta și-o vândut Pîrvulescu mașina, o Toyota veche din 2007?!

PSD-istul Pirvulescu, de la Tomis Marina, si-a vandut masina ca sa-si imprumute fostul sef cu bani?!

Gabriel Valentin Pîrvulescu are contract de mandat la Canalele Navigabile din 11.07.2019, pe vremea când PSD încă deținea controlul la Constanța. Nu se știu prea multe despre el, mai mult decât cunoașteți. În afară de statutul din Consiliul Local, pe care l-a avut în vremea PSD, Pîrvulescu nu are cu ce să se laude. A fost directorul ANR un an de zile și cam atât. Numele sau este asociat cu cel al lui Valentin Gheorghe Ionescu si al Firmei Sisteme Internationale de Afaceri SA. Numele lui Gheorghe Ionescu apare și în cea mai nouă declarație de avere a lui Pîrvulescu, din care aflăm că Pîrvulescu i-a împrumutat afaceristului suma de 125.000 de lei.

PSD-istul Pirvulescu, de la Tomis Marina, si-a vandut masina ca sa-si imprumute fostul sef cu bani?!
Interesant este de unde a avut Pîrvulescu să-i împrumute bani lui Ionescu, în contextul în care câștigă, din poziția de director la SC Tomis Marina Management SRL, firma care a pus monopol, ani de zile, pe Portul Turistic, suma de 73.787 lei, anual, iar de la Compania Națională Administrația Canalelor Navigabile SA Constanța, unde este membru CA, câștigă o indemnizație anuală de 171.456 lei. Ar fi, totuși, o explicație.

Pîrvulescu și-a vândut, pe 25 aprilie a.c.,  autoturismul marca Toyota, vechi din 2007, pentru suma de 80.425 lei, către o firmă înființată la sfârșitul anului trecut, respectiv WTG Access Partners SRL. În urma tranzacției, Pîrvulescu a rămas cu un singur autoturism, un BMW din 2013.

PSD-istul Pirvulescu, de la Tomis Marina, si-a vandut masina ca sa-si imprumute fostul sef cu bani?!În 2022, Pîrvulescu avea două mașini, astăzi mai are doar una

PSD-istul Pirvulescu, de la Tomis Marina, si-a vandut masina ca sa-si imprumute fostul sef cu bani?!

Gheorghe Ionescu, cesionarul Portului Tomis

Revenind la Gheorghe Ionescu, acesta este cesionarul Portului Tomis și apare și în dosarul Retrocedărilor. În anul 2004, CNAPM, condusă la acea vreme de Gheorghe Moldoveanu, a concesionat Portul Tomis, până-n 2021, firmei Sisteme Internaționale de Afaceri –București SA. Între timp, rolul de antreprenor general a fost preluat de firma SC Tomis Marina Management SRL, numită înainte SC Sisteme Integrate de Afaceri. Inițial, singurul acţionar al firmei era chiar Sisteme Internaționale de Afaceri SA, ulterior schimbându-se acționariatul.

PSD-istul Pirvulescu, de la Tomis Marina, si-a vandut masina ca sa-si imprumute fostul sef cu bani?!Valentin Gheorghe Ionescu

Societatea Tomis Marina Management este deținută, în prezent, de firma Euromateria (50 %), aceasta fiind controlată de turcii Suat Surmen (38%), Mehmet Kerim Kalgay (30%), Seref Surmen(28%), Mustafa Nihat Demirel (2%) Hasan Malik Kececioglu (2%. Al doilea acționar al SC Tomis Marina Management Aterina Global SRL (50 %). În 2019, Sisteme Internaționale de Afaceri SA s-a retras din acționariat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
18411739468
5/49
739244635
joker
630232677