REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

PSD taie în carne vie: Studenții care au restanțe nu vor mai avea gratuitate pe CFR

PSD taie în carne vie: Studenții care au restanțe nu vor mai avea gratuitate pe CFR

Virgil STOIAN 5 septembrie 2023 | 14:22 1318

Social-democrații analizează varianta în care studenții vor beneficia de reducerile la transportul feroviar să se acorde în funcție de performanțele școlare: „Celor care învață, nu și celor care au restanțe și absențe”.

PSD taie in carne vie: Studentii care au restante nu vor mai avea gratuitate pe CFR

„Există bază legală pentru reducerile la transportul feroviar pentru elevi și studenți! O eventuală eliminare a facilităților acordate studenților pentru transportul feroviar a iscat vii controverse în societatea civilă”, potrivit unui comunicat semnat de Gheorghe Șimon.

Deputatul PSD afirmă că eliminarea sau chiar modificarea formei în care aceste reduceri sunt acordate reprezintă „o temă de interes major pentru social-democrați”.

Este o chestiune care ține de competența Ministerului Educației care încă nu a aprobat normele metodologice pentru noua legislație a învățământului superior. Pe de altă parte, această dezbatere readuce în atenția publică această facilitate acordată studenților, fără niciun criteriu legat de performanța școlară”, a subliniat Gheorghe Șimon.

Potrivit Ministerului Educației Naționale, există bază legală pentru acordarea reducerilor pentru studenți pentru transportul feroviar, dar social-democrații analizează varianta în care studenții vor beneficia de aceste reduceri în funcție de performanțele școlare.

„Poate că Ministerul Educației ar trebui să analizeze dacă nu cumva această facilitate să se acorde studenților care învață, nu și celor care au restanțe și absențe. Scopul acestei facilități este de a asigura accesul la învățământ, nu pentru a încuraja chiulul și dezinteresul”, încheie Șimon, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
corect. mai sint si care muncesc si au restante. am avut colegi acum 45 de ani, care lucrau noaptea ca docheri la galati, dar totusi nu au avut restante.
1
0
Sănteti multe jafuri Ucrainenii merg gratis unii poate au sacoșa cu euro la ei Tinerii romani ii goniți să fie sclavi in vestul Europei Sânt mulți studenți care au rămas cu restante și din cauza voastră multi dobitoci TINERII au mers la muncă să se intretină fiindcă statul r*mân nu-i ajută cu nimic mulți au rămas cu restanțe Nu vă bateți joc de copiii țării paraziților Zilele trecute la tv se vorbea că vreți să tăiați bani și de la copii care nu au un părinte in viață MAFIA SI CORUPȚIA distruge r*mânia
5
1
Va mirati de ce va pleaca din tara copiii dupa ce termina studiile? sau, de fapt, nu va pasa.... exact cum a scris cineva mai jos, taiati pensiile speciale si numarul de parlamentari (este un referendum de pe vremea lui Base, parca), taiati cheltuielile inutile cu masini bengoase si excursii la bugetarii de lux. E simplu!!
4
0
Aceste facilitati trebuiau acordate doar pentru traseul spre si de la domiciliu!
2
0
Cati dintre parlamentari au macar facultate? Si nu vorbesc de una privata, unde si-au cumparat diploma.
2
0
Taiati pensiile speciale la magistrati si judecatori, reduceti salariile de 20.000 lei si pensionati-i la 65 de ani. Sunt niste profitori ordinari care judeca stramb si iti trantesc o sentinta prin care maresc nedreptatea facuta de institutiile statului. De asa dreptate sa aveti si voi parte toata viata. Dupa ce ca muncim noi ca sa va imbuibati voi, mai va bateti joc cu sentintele pe care ni la dati. Sunteti inamovibili nu ?
9
2
bine ca au gratuit toti ucrainienii sa se plimbe toata ziua in toata tara. rusine. tot in tineri dati si in cei care muncesc. bugetarii si specialii raman cu privilegiile intacte
12
2

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510