REPLICA ONLINE CONSTANTA

29.2° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
29.2° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Psiholog: Din pricina războiului, s-a instalat anxietatea, care îi afectează pe toți românii

Psiholog: Din pricina războiului, s-a instalat anxietatea, care îi afectează pe toți românii

Replica API 9 martie 2022 | 12:10 931

Războiul dintre Rusia și Ucraina pare departe de a se fi încheia, iar starea de panică s-a instalat printre români. Aceștia sunt speriați de începerea unui posibil război și în țara noastră și se gândesc la tot ce este mai rău. Vedem cum constănțenii, de exemplu, au făcut cozi kilometrice la Serviciul de Pașapoarte. Psihologii explică fenomenul.

Starea de război din țara vecină își pune amprenta și pe poporul român. Tot mai mulți români au ”împrumutat” o stare de neliniște cauzată de declanșarea unui posibil război și în țara noastră. Subiectul este tot mai discutat și mediatizat pe zi ce trece, iar cei mai multe au început să-și facă tot felul de filme în cap. Unii își pregătesc plecarea din țară sau la adoptarea unor posibile măsuri de siguranță.

Elena Harbur, psihoterapeut ne explică ce se întâmplă mai exact cu o persoană afectată de ideea unui posibil război. Aceasta a declarat că, din pricina stării create din cauza războiului, s-a instalat anxietatea, care afectează pe toată lumea în diverse maniere.

Elena Harbur, psihoterapeut

S-a creat o stare de pericol, o stare de anxietate bazată pe perspectiva intrării în război sau afilierii conflictului armat, care afectează pe toată lumea în diverse maniere. Presiunea este mare, nesiguranța este foarte mare, pericolul, riscul de asemenea pot produce efecte dezechilibre emoționale, efecte de panică, tensiune internă, tensiune fizică și apar frici care în mod normal nu ar apărea”, a declarat Elena Harbur, psihoterapeut, pentru reporterii replica de Constanța.

Maria ONICĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436