REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.6° Constanța Joi, 1 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6808
27.6° Constanța Joi, 1 August 2024 Anul XX Nr. 6808
 

Psihologul Silvia Dăeanu, despre geamanduri: ”Eu nu cred că este o idee bună”

Psihologul Silvia Dăeanu, despre geamanduri: ”Eu nu cred că este o idee bună”

Replica API 14 iunie 2022 | 17:29 2344

Revoltă în rândul salvamarilor și a turiștilor de pe litoral, după ce Raed Arafat le-a făcut un super cadou: geamanduri... în formă de cruce. Și, de parcă nu ar fi destul de straniu, pe cruce mai este scris: ”Pericol de înec după acest punct! 30 de oameni au murit anul trecut după ce au depășit geamandurile. Întoarce-te acum!”. Psihologul Silvia Dăeanu consideră că ideea nu este una bună, iar crucea este simbolul credinței creștine, nu simbolul morții și al fricii.

Decizia lui Raed Arafat a fost luată cu asalt de către constănțeni, și nu numai, după ce ”atenționările” în formă de cruce creează panică la modul serios printre turiști. Aceștia sunt îngroziți să mai intre în apă. ”Cum să mai intrăm când vedem geamandurile acelea în formă de cruce? Mi se pare înfricoșător” , a declarat o femeie pentru Replica Constanța.

De altfel, un bărbat este nemulțumit de această decizie, din cauza faptului că nu-și mai poate aduce copiii la plajă. ”Cum să-ți aduci copiii la mare și să vadă crucile pe apă plutind? Serios? Nu-mi vine să cred… ” , a declarat un bărbat pentru ziarul Replica.

Însă, principalul motiv pentru aceste noi achiziții este ca oamenii să conștientizeze cât de mare este pericolul la care se supun atunci când se aventurează în apele agitate. În ciuda acestui motiv, Silvia Dăeanu, în calitate de psiholog, consideră că nu este întocmai o idee bună și nu are neapărat un impact psihologic asupra oamenilor.

”Eu cred că nu este o idee foarte bună, nu mi se pare un loc potrivit. Transmite ideea de moarte, iar oamenii nu de frică ar trebui să conștientizeze pericolul. Când vin la mare ar trebui să fie relaxați, de aceea și vin în vacanță... să se relaxeze. Nu să stea cu teamă… cu teamă oricum toată lumea stă în viața de zi cu zi, toată lumea se stresează. În vacanță mergi totuși să te bucuri de soare, de plajă… nu să te sperii de cruci. Ce ar fi să vedem cruci oriunde mergem în concediu? Nu mi se pare o idee bună. Și nu cred că influențează în mod psihologic turiștii. Eu nu sunt de acord cu inducerea fricii în general. Un om ar trebui să fie conștient că există un pericol. Siguranță nu există nicăieri… Crucea este simbolul credinței creștine, nu simbolul morții și al fricii. O mare porcărie cum vor sa transmită mesaje subliminale negative. Marea care este vindecătoare și are proprietati terapeutice extraordinare, este asociata cu pericolul de moarte, ceea ce este total dăunător. Prin toate măsurile din ultimii ani, observ ca se pune mare accent pe inducerea fricii și îndepărtarea omului de tot ceea ce-i aduce bucurie” , a declarat psihologul Silvia Dăeanu pentru ziarul Replica.

Andrada SCRIPCARU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Du-te femeie la coafor. Nu-i o idee, e o tampenie a unui nebun aflat in functie publica, in loc sa fie la balamuc.
0
0
asa se poate desfiinta serviciul de salvamar
0
0
Cereti parerea unor preoti nu parerea unui psiholog!Un slujitor al luibisericii stie mai bine ce inseamna crucea lui Hristos!
0
0
Normal ca este o idee proasta,se presupune ca oameni vin la mare sa se simta bine nu sa vada cruci in largul mari,geamandurile sunt suficiente cine nu intelege o face pe riscul lui,adica este amendat in plus plateste si spitalizarea daca ajunge la spital plus amenda si ce este si mai rau poate sa moara,mai repede se invata"vitejii astia"daca sunt atinsi la buzunar decat daca le pui tu geamanduri de genul asta pe mare. Poate aflati ce firma a facut geamandurile astea pentru ca asha gandesc uni:"cum sa facem ma sa mai luam si noi niste bani de la ISU"adica de la stat.
0
0
Doar asa sa intre frica in ei si sa nu depaseasca geamandura! Doamna Psiholog trebuie sa mai studieze materia!
0
0
Cel mai bine ar fi ca cei care se aventureaza in valuri cand e steagul rosu arborat si sunt salvati de salvamari sa fie amendati. Asa se intampla pe litoralul tarilor civilizate. La noi autoritatile nu stiu ce pazesc, de ce nu iau atitudine sa schimbe legislatia.
0
0
daca faceau si gemandurile in forma de sicrie era ceva...asa..e lucrare neterminata
2
0
ce de cacat, perdele si draperii langa aragaz iar din dorrmitor se vad balcoanele blocului de alaturi
0
1

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513