REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.9° Constanța Vin., 2 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6809
20.9° Constanța Vineri, 2 August 2024 Anul XX Nr. 6809
 

Pufi Greu Deucis, Paracetamol sau Miss America, nume năstrușnice la români!

Pufi Greu Deucis, Paracetamol sau Miss America, nume năstrușnice la români!

Replica API 29 mai 2022 | 00:00 9300

Una dintre cele mai grele decizii pentru proaspeții părinți este alegerea numelui. Dacă unii aleg să își boteze copiii cu nume alese din cărți sau după vreo vedetă preferată, există și persoane care își botează odraslele cu nume care de care mai năstrușnice. Este și cazul unei familii de români care trăiește în Anglia, care și-a botezat copilul Pufi Greu Deucis. Nu se știe la ce s-au gândit părinții când au pus acest nume sau dacă sunt fani ai filmului cu Bruce Willis, însă este clar că acest copil va fi ținta glumelor.

Profitând, probabil, de faptul că autoritățile din Anglia, Birmingham, nu au înțeles cuvintele românești, cuplul a ales un nume ciudat pentru copilul lor. Cu toate că primul prenume, Pufi, te duce la ceva gingaș și care trebuie protejat, al doilea prenume, Greu Deucis, este în antiteză cu primul, personajul din filmul ”Greu de ucis„ fiind orice, numai gingaș nu. Sau poate că acest nume va fi predestinat și odrasla va ajunge un actor celebru. În altă ordine de idei, în familie se pare că se poartă numele excentrice, pe mama copilului chemând-o Istera Florăreasa.

Nu este singurul nume excentric, pe listă mai figurând Miss-America, Rândunel, Struţ, Superman, Paracetamol, Termopan, Papanaș, Facultatea, Expertiza, Farmacia, Prostu, Sentiment-Brusli, Făt-Frumos, Leuştean, Semaforu, Milion, Seif, Judecător, Strălucirea, Ilegitim, Medalion, Piersica, Roberto-Bagio, Mihai-Eminescu, Mariano-Monamour, Tom-Mac-Bil-Bob-Constantin, Hitler, Bin Laden, Pele Santos del'April, Amorel și lista ar putea continua.

Românii cu nume caraghioase pot scăpa mai ușor de ele

Persoanele care au primit un nume care a fost scris greşit, este format din expresii indecente sau ridicole, îl pot schimba pe cale administrativă mult mai repede, fără să se mai prezinte la Monitorul Oficial. Noua lege vine în ajutorul persoanelor care sunt puse în situaţii dificile în societate sau la locul de muncă din cauza numelui neobişnuit.

De asemenea, părinții nu le mai pot da nou născuţilor câte prenume doresc, ci vor fi nevoiți să se rezume la trei cuvinte, legate între ele cu cratimă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa o fut pe ma ta virgil stoian, iti e frica sa zici tigani, fm m de sluga
0
0
Dar merg la scoala sa fie tinta glumelor ???desi nu invata carte ,pt ca li se permite cand se fac m**i credeti ca stau ei sa glumeasca altii cu ei .******.
0
0
poate la t****i
0
0
Mooie fara numar
0
0
Stoian Grasutu Bulan Virgin tu ai 3 prenume grasutule
0
0
De romani cu 2R
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
4022312423
5/49
141310402232
joker
1229312768