REPLICA ONLINE CONSTANTA

32.7° Constanța Mar., 16 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6792
32.7° Constanța Marți, 16 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6792
 

Puhoi de lume la Peștera Sfântului Andrei! Video

Puhoi de lume la Peștera Sfântului Andrei! Video

Ana Maria LIPAN 30 noiembrie 2023 | 10:03 892

Ziua de 30 noiembrie este una foarte importantă pentru întreaga țară, dar mai ales pentru Dobrogea, pentru că este ziua în care este cinstit anual Sfântul Apostol Andrei, Ocrotitorul României și cel dintâi chemat dintre apostoli, care a adus cuvântul Evangheliei pe pământul Dobrogei de astăzi. Și în acest an, pelerinii s-au adunat la Mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, aflată în județul Constanța, pentru a asculta slujba oficiată de IPS Teodosie și de alți arhierei.

Puhoi de lume la Pestera Sfantului Andrei! VideoPuhoi de lume la Peștera Sfântului Andrei

Mănăstirea Peștera Sfântului Apostol Andrei, „punctul zero al spiritualității noastre”

Astăzi este zi de sărbătoare pentru sute de mii de români care poartă numele Sfântului Andrei. Sărbătoare mare a fost și la Mănăstirea „Peștera Sfântului Apostol Andrei” din localitatea Ion Corvin, aflată în județul Constanța, acolo unde mii de credincioși au îndurat frigul, stând la coadă pentru a asculta slujba oficiată în numele Sfântului.

Puhoi de lume la Pestera Sfantului Andrei! Video

Totodată, numeroși credincioși au fost și la Dervent, loc pe unde a trecut și Sfântul, acolo unde se spune că Sfântul Andrei a bătut cu toiagul în pământ și a început să izvorască apă. De atunci, acolo se află un izvor de unde oamenii iau apă, și, cu rugăciuni adresate Sfântului Andrei, se vindecă de diverse afecțiuni.

Puhoi de lume la Pestera Sfantului Andrei! VideoImagini de la sljbă

Totodată, și la Dervent au fost mulți credincioși, pentru că aici se află o mănăstire, dar și un izvor despre care se spune că Sf. Andrei a bătut cu toiagul și a început să iasă apă din pământ, apa fiind tămăduitoare. În plus, programul Înalpreasfințitului Teodosie este destul de încărcat zilele acestea, dat fiind faptul că urmează și celebrarea zilei României.

Jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Tomis” Constanţa, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa, asigură măsurile de ordine la Mănăstirea “Peştera Sf. Apostol Andrei” din comuna Ion Corvin, unde va avea loc ceremonialul religios desfăşurat cu ocazia sărbătoririi Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor şi încreştinătorul Dobrogei. Pentru desfăşurarea în condiţii bune a ceremonialului religios, recomandă tuturor persoanelor participante:
 
- să adopte o atitudine răbdătoare şi paşnică, adecvată locului în care se desfăşoară manifestarea religioasă;
- să respecte indicaţiile jandarmilor şi poliţiştilor şi regulile stabilite de organizator;
- să nu lase bunurile personale nesupravegheate;
- în cazul în care sunteţi martorii săvârşirii unor fapte antisociale, solicitaţi ajutorul jandarmilor aflaţi în apropiere;
- având în vedere condiţiile meteo nefavorabile, parcarea amenajată lângă biserică în fiecare an, nu poate fi folosită, motiv pentru care recomandăm pelerinilor, pentru evitarea ambuteiajelor şi blocării circulaţiei, să respecte indicaţiile forţelor de ordine în ceea ce priveşte parcarea autoturismelor.

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
46143034444
5/49
2310722517
joker
43736234510