Pui românesc cu Salmonella, exportat în Germania
Pui românesc cu Salmonella, exportat în Germania
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAlertă internaţională după ce germanii au găsit pui cu Salmonella exportat din România. Transportul de carne de pui s-a realizat în luna martie, însă abia acum autorităţile din Germania au descoprit după analize că lotul este infestat cu Salmonella. Peste 3 tone de carne de pui contaminată cu Salmonella ar fi fost exportată din România în mai multe ţări din Europa. Marfa a ajuns în Grecia, Germania, Austria, Olanda, Anglia şi Macedonia, potrivit România TV. Lotul de 3,4 tone de carne de pui a fost exportat în Germania în luna martie, acelaşi lot fiind disponibil şi în România. Autorităţile sanitare româneşti au precizat că testele din perioada respectivă nu au indicat vreo infestare. Alerta a plecat din Germania, iar inspectorii ANSVSA au făcut cercetări la producătorul român de carne. În urma investigaţiilor, autorităţile au precizat că infestarea cu Salmonella nu s-a produs în România. Reprezentanţii ANSVSA susţin însă că problemele au apărut cel mai probabil în lanţul de distribuţie din Germania.
sursa: rtv.net
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News