Purtătoarea de cuvânt propusă la șefia Șantierului 2 Mai a lucrat la un salon de masaj
Purtătoarea de cuvânt propusă la șefia Șantierului 2 Mai a lucrat la un salon de masaj
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAșa cum Replica a anunțat, recent, urmează să fie numită în Consiliul de Administrație al Șantierului Naval 2 Mai S.A Marinela Voivozeanu, angajată a Consiliului Județean Călărași și șefa femeilor social democrate din Călărași. Iată că ies la iveală noi detalii din... CV-ul ținut la secret de către viitoarea șefă a companiei de stat. Se pare că femeia a absolvit, nu foarte de mult, Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, filiala Călărași. Surpriza, însă abia acum urmează: în urmă cu vreo 8 ani, a lucrat la un salon de înfrumusețare, de unde a fost concediată pentru că ar fi râvnit la banii clientelor. Culmea, patroana salonului este și ea în politică, însă la partidul adversar, PNL.
Marinela Voivozeanu și Vasile Iliuță
De la purtător de cuvânt... la șefă a femeilor din PSD, director de instituție și aproape șef în Șantierul 2 Mai
În doar câteva luni, Marinela Voivozeanu a fost propulsată pe trei funcții sus puse… alții reușesc această performanță după mulți ani de muncă, experiență și studii. Din purtător de cuvânt al Consiliului Județean Călărași a ajuns șefa Organizației Femeilor Social democrate, funcție pentru care a candidat încurajată și susținută fiind de șeful ei Vasile Iliuță, președintele PSD și șeful CJ Călărași. Aflată în grațiile președintelui și neavând în spate un CV stufos, Voivozeanu a luat decizia de a se înscrie la Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, filiala Călărași, facultate pe care a și absolvit-o, nu foarte demult. Cei care trec printr-un astfel de proces educațional obțin o diplomă conform căreia aceștia sunt licențiați ca ingineri-diplomați. Cu diploma la pachet, Voivozeanu este numită, în decembrie 2022, managerul Bibliotecii Județene Călărași, decizie care a surprins pe tată lumea, având în vedere experiența zero a noului manager. Acum, este pe punctul de a ajunge în conducerea Șantierului 2 Mai, fiind propusă de ministrul Economiei, Florin Spătaru, evident la intervenția lui Vasile Iliuță.
Până să ajungă la CJ, a lucrat la un salon de masaj, unde a fost acuzată că a plecat cu banii clientelor
Până să fie angajată la Consiliul Județean Călărași, în decembrie 2017, Marinela Voivozeanu a lucrat la un salon de masaj din Călărași, la recepție. Salonul aparține unei membre a PNL deși, la acea vreme, aceasta din urmă nu avea prea mult contact cu politica. A fost dată afară după ce ar fi fost prinsă furând, după cum ne-a declarat chiar fosta ei șefă. ”Eu nu prea stăteam la salon… M-au sunat clientele și mi-au spus. Când am aflat, i-am cerut explicații, dar nu a mai venit la salon, invocând anumite motive. Am concediat-o”, ne-a declarat fosta șefă a Marinelei Voivozeanu.
Este de noaptea minții! Nu are ce să caute pe aceste funcții!
Aceasta nu a dorit să facă prea multe declarații pe baza acestui subiect, însă a ținut să-și arate indignarea cu privire la numirile fostei sale angajate. ”Este de noaptea minții. Un asemenea om nu are ce să caute nici la Biblioteca Județeană, nici în conducerea Șantierului 2 Mai. ”Nu are studii, ce studii să aibă?”, a mai spus afacerista. Întrebată cum crede că a ajuns, în doar câteva luni, să evolueze atât de mult, aceasta ne-a răspuns : ”Întrebați-l pe președintele CJ Călărași!”
Până să ajungem la Vasile Iliuță, am încercat să o întrebăm pe însăși Marinela Voivozeanu ce o recomandă pentru aceste funcții și, mai ales pentru postul de membru în Consiliul de Administrație al Șantierului 2 Mai. Așa că, am căutat-o, telefonic, la noul loc de muncă, la Biblioteca Județeană. Nu era la birou, cică era pe teren.
Apoi, l-am contactat și pe șeful ei la nivel de partid, Vasile Iliuță care, ce credeți ?! Nici acesta nu era la birou, ci tot pe teren. Nu știm, însă, dacă împreună cu Voivozeanu sau separat...
Iliuță, trimis în judecată de DNA pentru abuz în serviciu, fals și șantaj
Și, dacă tot am adus vorba despre Iliuță, haideți să vedem ce hram poartă și acesta! Vasile Iliuță este președintele Consiliului Județean Călărași, ales în 2016, dar e și om de afaceri. În urma alegerii sale, în data de 28 iunie 2016 ca președinte al Consiliului Județean Călărași, acesta și-a înaintat demisia din funcția de parlamentar. În cariera sa politică acesta a mai îndeplinit funcția de primar al comunei Vâlcelele timp de 3 mandate (2000-2012) și deputat în mandatul 2012-2016.
În 2021, Vasile Iliuță a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu, fals intelectual în formă continuată și șantaj. Procurorii DNA Constanța îl acuză pe Vasile Iliuță că, în perioada martie – iulie 2019, în calitatea de președinte CJ Călărași, „și-ar fi încălcat atribuțiile de serviciu prevăzute de lege, în sensul că ar fi îngrădit dreptul la muncă al unui număr de 10 angajați din cadrul Consiliului județean Călărași. Concret, inculpatul Iliuță Vasile nu a aprobat plata drepturilor salariale angajaților respectivi în condițiile în care magistrații Tribunalului Călărași au dispus suspendarea a două hotărâri ale Consiliului Județean Călărași în urma cărora cele 10 persoane fuseseră eliberate din funcția publică pe care o dețineau. În aceeași perioadă și în același context, inculpatul ar fi semnat două documente despre care știa că sunt falsificate și în care, cu știință, nu fuseseră inserate perioadele lucrate de persoanele vătămate în modalitatea de mai sus. Prin aceste demersuri, ar fi fost creat un prejudiciu în dauna angajaților respectivi în valoare totală de 134.203 lei, cuantificat în neplata drepturilor salariale”, se arată în comunicatul DNA. Dosarul este instrumentat de magistrații Tribunalului București, cu termen de judecată 27 martie.
Acestea fiind spuse, așteptăm cu nerăbdare performanțele Marinelei Voivozeanu la conducerea Șantierul 2 Mai... sigur, dacă va fi numită, în cele din urmă, și după aceste dezvăluiri!
Menționăm că până la închiderea ediției, niciunul dintre cei doi, respectiv Marinela Voivozeanu și Vasile Iliuță, nu au revenit pentru lămuriri!
CITEȘTE ȘI:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News