REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.4° Constanța Mie., 14 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6821
24.4° Constanța Miercuri, 14 August 2024 Anul XX Nr. 6821
 

Puștanul de 15 ani care a vandalizat mașinile din Viile Noi, obligat să plătească daune

Puștanul de 15 ani care a vandalizat mașinile din Viile Noi, obligat să plătească daune

Victor ROTARU 12 iulie 2024 | 00:00 1571

În dimineața zilei de 24 septembrie 2023 mai mulți locuitori din cartierul Viile Noi s-au trezit că au cauciucurile mașinilor tăiate, fiind vorba despre 8 autoturisme avariate. Acum, la aproape un an de la incident, făptașul, în vârstă de 15 ani la momentul săvârșirii faptei, și-a aflat sentința, primind măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni.

Pustanul de 15 ani care a vandalizat masinile din Viile Noi, obligat sa plateasca daune
Totul s-a întâmplat atunci când lucrătorii Secției 5 Poliție Constanța au fost sesizați cu privire la faptul că în noaptea de 23/24.09.2023, autori necunoscuți au provocat distrugeri asupra mai multor autoturisme parcate în cartierul Viile Noi, prin înțeparea anvelopelor. Astfel, cu ocazia cercetărilor la faţa locului a fost identificate un număr de opt autovehicule ce prezentau distrugeri la nivelul anvelopelor, prin înţepare.

Pustanul de 15 ani care a vandalizat masinile din Viile Noi, obligat sa plateasca daune
Ȋn cursul urmăririi penale, martora a declarat că a fost prietenă cu Andrei C., făptașul, ȋnsă, datorită comportamentului acestuia, a ȋncetat să mai vorbească cu el. De asemenea, Andrei C. este cunoscut ca fiind consumator de substante psihoactive. Fiind audiat în calitate de suspect, Andrei C. a declarat că regretă cele ȋntâmplate, iar pe viitor nu va mai comite fapte de acest fel ori alte fapte antisociale. Referitor la noaptea de 23/24.09.2023, pe drumul spre casă, fiind foarte supărat, băiatul a ȋnţepat anvelopele mai multor autoturisme cu un briceag mic pe care ȋl avea asupra lui. Nu cunoaşte cu exactitate la câte autoturisme a provocat distrugeri. Ȋn cursul judecăţii, Andrei C. a declarat că nu este vinovat de săvârşirea faptei şi a fost forţat de poliţişti, prin lovirea cu picioarele, să declare cele arătate ȋn faza de urmărire penală.

Pustanul de 15 ani care a vandalizat masinile din Viile Noi, obligat sa plateasca daune
Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îi aplice lui Andrei C.măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de 6 luni, pentru săvârșirea infracțiunii de distrugere în formă continuată. Măsura educativă a asistării zilnice constă în obligaţia minorului de a respecta un program stabilit de serviciul de probaţiune, care conţine orarul şi condiţiile de desfăşurare a activităţilor, precum şi interdicţiile impuse minorului. De asemenea magistrații au decis să menționă măsura controlului judiciar luat față de Andrei C., obligându-l pe acesta să plătească suma de 450 de lei, cu titlu de daune materiale. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa se instaureze ,, dinte pentru dinte", si gata ..
1
0
cei pagubiti. Sa-l lege si sa-l plimbe prin cartier, si cine are sa-i plateasca, sa-i plateasca.
16
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016