REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.9° Constanța Vin., 26 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6802
22.9° Constanța Vineri, 26 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6802
 

Putin a participat la slujba de Înviere în timp ce trupele lui bombardau Ucraina

Putin a participat la slujba de Înviere în timp ce trupele lui bombardau Ucraina

A.F. 17 aprilie 2023 | 00:00 642

Președintele Vladimir Putin a participat duminică la o slujbă de Paște oficiată de Biserica Ortodoxă Rusă, care a susținut puternic decizia liderului de la Kremlin de a invada Ucraina, transmite Reuters.

Putin a participat la slujba de inviere in timp ce trupele lui bombardau UcrainaVladimir Putin

Putin, îmbrăcat într-un costum închis la culoare, cu o cămașă albă și o cravată mov închis, a stat la slujba într-un colț al Catedralei Hristos Mântuitorul din Moscova, ținând în mână o lumânare roșie aprinsă, au arătat imagini în direct de la slujba de la miezul nopții.

El a participat și anul trecut. Primarul Moscovei, Serghei Sobianin, a stat alături de Vladimir Putin în timpul slujbei.

Liderul rus și-a făcut cruce de mai multe ori în timpul ceremoniei, cunoscută sub numele de Divina Liturghie.

Când patriarhul Kirill a anunțat „Hristos a înviat", Putin s-a alăturat celorlalți membri ai congregației cu răspunsul „Adevărat a înviat". În rest, el nu a vorbit.

Agenția rusă de presă TASS notează că Putin consideră că „Paștele îi unește pe creștinii ortodocși și pe toți cetățenii Rusiei care sărbătoresc Învierea lui Hristos în jurul unor idealuri și valori morale înalte, trezește în oameni cele mai luminoase sentimente, credința în triumful vieții, al binelui și al dreptății”.

Felicitarea lui Putin pentru Kirill

Putin i-a trimis o felicitare lui Kirill, în care „„și-a exprimat recunoștința profundă față de Patriarhul Kirill pentru activitatea sa, menționând rolul său în consolidarea societății”, mai notează TASS.

„În zilele de Paști, credincioșii trăiesc fericirea sinceră și înălțarea spirituală, bucuria de a se alătura tradițiilor părintești transmise din generație în generație", se arată în mesajul lui Putin.

Declarațiile lui Kirill de susținere a invaziei Rusiei, pe care Kievul și națiunile occidentale o condamnă ca fiind un act de agresiune, au divizat Biserica Ortodoxă mondială.

În ianuarie, Putin a lăudat biserica pentru susținerea forțelor Moscovei care luptă în Ucraina într-un mesaj ortodox de Crăciun menit să adune oamenii în spatele viziunii sale despre Rusia modernă.

Rușii au bombardat Ucraina în noapte de Înviere

Bombardamentele rusești au continuat și în noaptea de Învinere. Oficialii ucraineni au anunțat că Moscova a lovit regiunile Sumî, Chernihiv, Donețk, Nikoalev și Zaporojie, scrie The Kyiv Independent.

Doi adolescenți au murit în Nikolaev, a anunțat guvernatorul regiunii.

În Donețk, trei civili au fost răniți, inclusiv două femei care se aflau într-o farmacie în momentul bombardamentelor și un bărbat care se afla în apropierea unui centru comercial, citează hotnews.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
DA, ca ucrainenii nu au vrut sa se opreasca de paste.
2
3

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436