REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mar., 23 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6799
23.4° Constanța Marți, 23 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6799
 

Putin a promulgat legea care interzice schimbarea de sex pe cale medicală şi în documentele oficiale

Putin a promulgat legea care interzice schimbarea de sex pe cale medicală şi în documentele oficiale

A.F. 24 iulie 2023 | 22:40 1089

Preşedintele rus Vladimir Putin a promulgat luni legea care interzice schimbarea de sex atât ca act medical cât şi în documentele de identitate oficiale, măsură care potrivit parlamentului rus este menită să prevină degenerarea copiilor şi adulţilor ruşi, dar care alarmează comunitatea LGBT, relatează agenţia EFE.

Putin a promulgat legea care interzice schimbarea de sex pe cale medicala si in documentele oficialeVladimir Putin

Legea a fost adoptată pe 14 iulie în unanimitate de camera inferioară a parlamentului, Duma de Stat, şi cinci zile mai târziu de Senat.

În Rusia va fi astfel interzisă orice intervenţie medicală, atât chirurgicală cât şi medicamentoasă, pentru schimbarea sexului. Vor fi permise doar intervenţiile medicale pentru tratarea unor anomalii congenitale, a afecţiunilor genetice şi endocrine asociate cu formarea alterată a organelor genitale la copii, în urma deciziei unei comisii de experţi, citează Agerpres.

Noua lege interzice adopţiile de copii pentru persoanele care au efectuat o operaţie de schimbare de sex şi anulează căsătoriile dacă unul dintre soţi a recurs la o astfel de operaţie. Reforma constituţională rusă din 2020 a stabilit conceptul de căsătorie ca fiind exclusiv uniunea între un bărbat şi o femeie.

Viceministrul rus al sănătăţii, Oleg Salagai, a anunţat în iunie anul trecut că în Rusia existau atunci 996 de cereri de schimbare de sex. Între 2018 şi anul trecut mai mult de 2.700 de ruşi şi-au schimbat sexul în documente.

Trans-sexualii ruşi se tem acum de tot mai multă "represiune" şi mulţi dintre ei văd ca singură soluţie plecarea din Rusia, scrie agenţia spaniolă EFE.

"Ca primă politiciană trans-sexuală în Rusia, pot spune că această lege nu este doar discriminatorie, ci ea interzice însăşi existenţa persoanelor trans în Rusia. Este un genocid împotriva trans-sexualilor", a susţinut într-o declaraţie dată acestei agenţii Iulia Alioşina, care candidează pentru postul de guvernator al regiunii siberiene Altai.

În acest timp, Maksim, un trans-sexual care colaborează cu Centrul T, principala organizaţie neguvernamentală care sprijină persoanele trans-sexuale în Rusia, spune că şi-a făcut "planuri să emigreze în Spania", întrucât consideră că "Rusia se degradează în marş forţat".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
ERA O VORBA: "Dictatorii mai si mor!". Ha ha ha! Stiti unde gresesc dictatorii cel mai tare? Ei bine, sunteti pe cale sa aflati de la piticul de 157 cm inaltime, Putin! Dictatorii NU AU PRIETENI si nici urmasi! Dictatorii au doar supusi sau DUSMANI pe care ii tin extrem de aproape. Voi ati observat ce aberatii scot pe gura lacheii lui Putin? Medvedev? Lukashenko? Propagandistii de la TV? Cu APOCALIPSA NUCLEARA, cu bombardarea Poloniei, anexarea Istanbulului, scufundarea "insulitei" UK si alte baliverne? Bombardarea nucleara a POLULUI NORD. Hahahaha! Observati ca toti ling pantofii cu tocuri masculine de 5-10-15 cm inaltime ai lui Putin, de frica sa nu fie elminati sau declarati "agenti straini", spioni americani/occidentali? Tot castelul asta de nisip in care se ascunde Putinica puta mica este construit pe FRICA lacheilor lui Putin. Cand vor vedea ca Putin e la pamant, vor incepe sa infiga toti bricegele in el, ca in porcul de Craciun. E mult pana la primul priceag infipt, apoi e usor!
27
0
Propaganda rusa si lgbitistii e PRAF IN OCHI. Nu intereseaza pe nimeni cum si-o dau si cum si-o iau aia. E singura "portita" pe care au vazut-o rusnacii in LUMEA LIBERA, incearca sa toarne gaz ruZesc pe foc sau sare pe rana si sa dezbine (DIVIDE ET IMPERA) EUROPA, UE, NATO prin ura fata de lgbitisti. Nu la fel au facut si cu evreii? Era doar un casus belli, scopurile erau altele, geopolitice, militare, dracu sa-i ia! Istoria tinde sa se repete la infinit. UN LUCRU RAMANE CLAR, dupa moartea lui Hitler, nazistii s-au dus pe puIa. Dupa moartea lui Stalin, sovieticii s-au dus pe puIa. Fiti ferm convinsi ca dupa moartea lui Putin, FEDERATIA RUSA cu (Z) in frunte se va duce, ghici unde, fix pe puIa! MARK MY WORDS, tovarasi!!! China isi va lua partea dupa moartea lui Putin si destramarea Rusiei. RuZia e DATOARE CHINEI! E inevitabil, iar rusii o stiu prea bine. NU EXISTA "INLOCUITOR" pentru Putin. Nu e Prigojin, nu e Medvedev, nu mai e nimeni. Cum s-a destramat URSS, se va destrama si Rusia.
26
0
Cred ca nu exista pe planeta Pamant un om mai PR0ST decat PUTIN. Haha! Cu cat mirajul "Ruzzia" devine mai "COREEA DE NORD", cu atat China isi freaca mai voios palmele. Ba, cat de PR0STUL SATULUI poate fi piticul asta de doar 157 cm inaltime (Putin), incat sa nu realizeze faptul ca daca "poporul rus" se indeparteaza de LUMEA LIBERA si CIVILIZATA din "VEST", cu atat mai repede va reusi comunismul chinez sa-si puna CONDUCERE MARIONETA in MOSCOVA. Ba, deci jur ca Putin e cel mai PR0ST om pe care l-am vazut in viata mea. "Oamenii lui" nu-l informeaza deloc si de frica saltului de la fereastra sau de frica otravii, ii raporteaza fel si fel de minciuni gogonate, ascunzand infrangerile categorice ale rusinoasei armate rusesti. RuZzia a "fentat" sanctiunile economice, strict datorita faptului ca Rusia"s-a vandut" Chinei ca o DAMA USOARA. Putin dispare, cand vrea China sa dispara. E atat de simplu! Au ramas doar SUA si CHINA la masa bogatilor. RuZia e pa si puzZy. Hitler, Stalin, Putin, toti mor
25
0
Bravo Putin
6
24
Deci daca se vrea se poate Sa vedem acum cine sare la gatul Rusiei ca sa stim cine sunt destabilizatorii situatiei mondiale Sa vedem care tari sunt bolnave si care sunt sanatoase Prin aceasta lege Rusia castiga multi simpatizanti si toti sanatosi la cap Nu are nimeni nimic cu ce fac altii in dormitor Dar trebuie sa fii bolnav la cap sa vrei mai multe drepturi doar pentru ca pretinzi ca esti diferit si discriminat ca tu in loc sa te simti femeie te simti canapea si tu in loc sa fii barbat esti o umbrela fluida Astia trebuie inchisi la ospiciul de nebuni pentru ca nu e nicio diferenta intre ei si cei care pretind ca sunt Napoleon sau Stalin sau Hitler sau mai stiu eu care alt personaj Si la fel e si cu cei care sunt barbati si se simt femei si vor sa fie trans Bai nu aveti cum sa invingeti cromozomii Daca ai XY esti barbat si daca ai XX esti femeie Punct Altceva nu exista decat in ospiciul de nebuni Daca vreti copii apucati va de fwtwt Nu incerca sa i obtii prin adoptie ca o su.gi in cwr
10
23
Bravo! Asa trebuie facut peste tot !
11
22

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699