REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.9° ConstanÈ›a Mie., 24 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6800
27.9° ConstanÈ›a Miercuri, 24 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6800
 

Putin evocă pierderi 'catastrofice' ale armatei ucrainene

Putin evocă pierderi 'catastrofice' ale armatei ucrainene

A.F. 14 iunie 2023 | 00:00 280

PreÅŸedintele rus a apreciat marÅ£i că Ucraina a pierdut între 25% ÅŸi 30% din vehiculele militare, adică tancuri, vehicule de luptă ale infanteriei ÅŸi blindate primite din partea aliaÅ£ilor săi occidentali în contraofensiva pe care armata ucraineană a lansat-o pentru eliberarea teritoriilor ocupate de trupele ruse, relatează agenÅ£iile Reuters ÅŸi EFE.

Putin evoca pierderi 'catastrofice' ale armatei ucraineneVladimir Putin

Liderul de la Kremlin a făcut această declaraÅ£ie în timpul unei întâlniri cu bloggeri militari ruÅŸi, de la care au fost transmise imagini televizate.

În timp ce Rusia a pierdut 54 de tancuri, Ucraina a pierdut circa 160 de la începutul contraofensivei lansate cu circa o săptămână în urmă, iar pierderile umane ale armatei ucrainene ar fi până în prezent în această operaÅ£iune de circa 10 ori mai mari comparativ cu cele ale armatei ruse, a mai susÅ£inut Putin. El a vorbit de asemenea despre pierderi grele în rândul "mercenarilor" polonezi care luptă de partea Ucrainei, citează Agerpres.

"Inamicul nu a avut succes pe niciunul dintre sectoarele frontului. Au pierderi mari", acestea sunt aproape "catastrofice", pierderile ireversibile în tabăra ucraineană sunt de "aproape 50%", spune Putin, după ce mai devreme Ministerul rus al Apărării a prezentat imagini cu tancuri germane Leopard ÅŸi vehicule americane de luptă ale infanteriei Bradley capturate de trupele ruse.

Cât despre distrugerea barajului de la Nova Kahovka, potrivit versiunii preÅŸedintelui rus, aceasta ar fi rezultatul unui bombardament ucrainean cu rachete HIMARS.

În ce priveÅŸte atacurile transfrontaliere efectuate pe teritoriul rus de grupări militare venite din Ucraina ÅŸi cu drone care au ajuns chiar ÅŸi până la Moscova, Putin a admis că aceste atacuri sunt o problemă ÅŸi că prin urmare Rusia trebuie să ia măsuri pentru a-ÅŸi proteja mai bine graniÅ£ele, dar a consideră inoportună instituirea legii marÅ£iale în Rusia. El a avertizat totodată că dronele sunt dificil de detectat de către sistemele de apărare antiaeriană.

Putin a insistat că, în timp ce armata rusă efectuează "corecÅ£ii" în strategia sa militară în Ucraina, evocând inclusiv posibilitatea de a încerca crearea unui cordon de protecÅ£ie pe teritoriul ucrainean de-a lungul frontierei ruse, obiectivul "demilitarizării" Ucrainei rămâne neschimbat, dar a apreciat că deocamdată nu este nevoie de vreo nouă mobilizare a rezerviÅŸtilor în Rusia. El a precizat că fabricile ruse de armament lucrează zi ÅŸi noapte ÅŸi au crescut producÅ£ia de 2,7 ori faţă de anul trecut, însă a recunoscut că armata rusă nu are destule drone ÅŸi muniÅ£ii de înaltă precizie.

În acest timp, pe front, armata ucraineană îÅŸi continuă înaintarea lentă în provincia Zaporojie, în cadrul contraofensivei care a permis eliberarea a cel puÅ£in ÅŸapte sate în ultimele zile, iar Moscova insistă că liniile sale defensive sunt intacte ÅŸi că a provocat armatei ucrainene mari pierderi în efective ÅŸi echipamente grele.

"Datorită băieÅ£ilor noÅŸtri drapelele ucrainene flutură acum la locul lor legitim în localităţile din teritoriile recent eliberate", a declarat în mesajul său nocturn preÅŸedintele ucrainean Volodimir Zelenski, cu referire la respectivele sate eliberate.

După atacurile iniÅ£iale soldate cu pierderi semnificative în echipamente grele, inclusiv distrugerea unor tancuri Leopard ÅŸi blindate americane, armata ucraineană a reuÅŸit cu mici unităţi mobile de asalt ale infanteriei să obÅ£ină primele rezultate în contraofensiva despre care unii analiÅŸti militari afirmă că ar fi încă în faza de recunoaÅŸtere ÅŸi de testare a liniilor defensive ruseÅŸti, înaintea unor viitoare atacuri masive cu o mare putere de foc, probabil cu predilecÅ£ie acolo unde sunt identificate punctele cele mai slabe ale defensivei ruse.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Pai normal ca Putin arunca cu vorbe incurajatoare pentru cei din Rusia. Ce sa faca un dictator aflat in dificultate,sa spuna ca a facut-o lata si s-a avantat in razboi crezand ca lumea va fi la fel de amortita ca atunci cand Hitler incepea sa-si faca de cap? Treaba e ca si daca Rusia va reusi sa aiba cat de cat o democratie fara Putin ,va ramane cel putin pentru acest secol o tara greu frecventabila. Stim ca si cei mai tineri ,cand vorbeau de Germania aveau in subconstient acel odios ,,heill Hitler'',chiar daca Germania a facut enorm de multe pentru a curati tara de nazisti si a devenit o democratie autentica. Rusia are o stampila urata in istorie.
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
26274422417
5/49
28142710620
joker
1241143699