REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Putin spune că a vorbit cu un președinte american despre aderarea Rusiei la NATO

Putin spune că a vorbit cu un președinte american despre aderarea Rusiei la NATO

Victor ROTARU 9 februarie 2024 | 10:21 655

În timpul primului interviu acordat unui jurnalist occidental, de la invazia din Ucraina, Vladimir Putin i-a declarat lui Tucker Carlson că a avut o conversaţie în trecut despre aderarea Rusiei la NATO.

Putin spune ca a vorbit cu un presedinte american despre aderarea Rusiei la NATOVladimir Putin și Tucker Carlson

Liderul rus a spus că într-o întâlnire la Kremlin cu preşedintele american Bill Clinton, aflat la final de mandat, l-a întrebat: "Credeţi că dacă Rusia ar cere să adere la NATO, acest lucru s-ar întâmpla?".

Preşedintele rus a precizat apoi că atunci când cei doi lideri s-au întâlnit la cină mai târziu în cursul serii, Clinton i-a spus: "Ştiţi, am vorbit cu echipa mea, nu, nu este posibil acum". "Îl puteţi întreba. Cred că se va uita la interviul nostru, va confirma", i-a spus Putin lui Carlson.

Presat de Tucker Carlson să spună dacă ar fi aderat la NATO( n.r dacă Clinton ar fi spus da), Putin a declarat: "Dacă ar fi spus da, procesul de apropiere ar fi început şi, în cele din urmă, s-ar fi putut întâmpla dacă am fi văzut o dorinţă sinceră din partea partenerilor noştri. Dar nu s-a întâmplat".

De asemenea, Putin a vorbit despre nemulţumirea sa faţă de extinderea NATO spre est.

"Promisiunea a fost că NATO nu se va extinde spre est. Dar s-a întâmplat de cinci ori. Au fost cinci valuri de expansiune. Am tolerat toate acestea. Am încercat să-i convingem. Le spuneam: vă rugăm să nu o faceţi", a adăugat preşedintele rus, potrivit antena3.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166