REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
23.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

PUZ-ul din Piața CHILIEI, inițiat de PUFLEANU, REVOCAT: s-au găsit NEREGULI

PUZ-ul din Piața CHILIEI, inițiat de PUFLEANU, REVOCAT: s-au găsit NEREGULI

Replica API 21 noiembrie 2021 | 22:05 3772

În urmă cu câţiva ani, SC Lacto Panait SRL a solicitat Primăriei Constanţa aprobarea unui Plan Urbanistic Zonal care viza un teren de aproape 10.000 mp, delimitat de străzile Chiliei, Dragoslavelor, Mamaia şi Oneşti. Toate bune şi frumoase, PUZ-ul a fost aprobat, iar reprezentanţii firmei care a aparţinut omului de afaceri Panait Pufleanu (iar ulterior şi-a cedat părţile sociale fiului, Dumitru) au demarat lucrările. Astăzi, PUZ-ul este în pericol de a fi revocat, după ce actuala administrație a constatat mai multe nereguli în documentație.

Beneficiarul lucrării este societatea SC Lacto Panait, firma care a și elaborat documentația de urbanism. Printre neregulile constatate la Hotărârea de Consiliu Local numărul 50, din 2012, a cărei revocare se cere, s-a constatat că documentația nu avea termen de valabilitate.

Mai mult, reglementările cuprinse în regulamentul local aferent PUZ încalcă RLU aferent PUG și dispoziții normative imperative.

click pe poză

Click pe poză pentru a citi neregulile din actul de urbanism

Precizăm că, după revocarea PUZ-ului, reglementările urbanistice din zonă suntcele prevăzute de PUG-ul Constanței.

Vecinii au tras un semnal de alarmă încă din 2015

Încă din 2015, locuitorii din zonă semnalau nereguli la PUZ-ul aprobat. „Nu se poate aşa ceva. După ce că PUZ-ul a fost aprobat cu multe semne de întrebare, având în vedere că suprafaţa nu este de 10 mii de metri pătraţi, ci mai mică, ne trezim că avem curţile pline de praf şi alte bucăţi de materiale de construcţii, iar strada Dragoslavelor este blocată, pe o bandă, de nisip. Asta e deja nesimţire”, „Dacă mâine-poimâine de la un etaj pune cineva o scândură de 1 metru... intră la mine în casă. E posibil aşa ceva?!”, ne relatează un locuitor al zonei. Tot acesta ne-a precizat că a luat legătura şi cu reprezentanţii Primăriei Constanţa, pentru ca aceştia să atragă atenţia investitorului să-şi respecte vecinii, de vreme imobilul, la stadiul în care se află, nu va mai putea fi demolat, mai ales că „s-a acoperit cu hârtii şi autorizaţii”. În plus, ne atrage atenţia constănţeanul, care are şi imagini doveditoare: „Iniţial, pe aşa-zisul panou de indentificare a constructorului şi beneficiarului, scria ceva de o autorizaţie emisă pentru localitatea Limanu. Ulterior, când a sesizat că nu suntem chiar neşcoliţi, a venit cu un marker şi a rectificat: Constanţa”, se plângeau vecinii.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A vrut sa si faca felu !
3
1
Ia Dat foc la Masina !
7
1
rasa de depravati
16
2

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303