REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.2° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
28.2° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

Radu a scos la CONCESIUNE un teren în Portul Turistic Mangalia ILEGAL

Radu a scos la CONCESIUNE un teren în Portul Turistic Mangalia ILEGAL

Replica API 18 martie 2021 | 13:59 6343

Cristian Radu, primarul din Mangalia, a inițiat, în decembrie 2019, o hotărâre de consiliu local care vizează reglementarea juridică a terenului în suprafaţă de 800 mp situat în Portul Turistic Mangalia. Concret, s-a constatat tacita relocaţiune privind un contract de închiriere din anul 2009 încheiat cu SC LGV Invest Quality, (contract care a ajuns în iunie 2019 la final), însă locatarul nu este firma de mai sus, ci Naby Estival Maritimo.

Judecătorii constănțeni au anulat hotărârea, considerând-o nelegală, acțiunea fiind depusă de un consilier PSD.

În anul 2009, societatea LGV Invest Quality a obţinut concesionarea unui teren din incinta Portului Turistic, pe o perioadă de 10 ani. Tranzacţia s-a efectuat în mandatul lui Claudiu Tusac, un primar darnic care a ajutat, spun gurile rele, foarte mulţi afacerişti să pună mâna pe terenuri în cele mai bune zone din staţiune. Aceeaşi societate a pus bazele unei construcţii provizorii în care funcţionează un restaurant, Maritimo Lounge.

În iunie 2019, contractul de concesiune a terenului a expirat, nemaifiind prelungit de către Primăria Mangalia. Cu toate acestea, în decembrie acelaşi an, LGV Invest Quality a vândut construcţia aferentă terenului altei societăţi, Naby Estival Maritimo, administrată de doi foşti consilieri locali în mandatul aceluiaşi Tusac, (n.red. deşi doar unul apare în acte, alături de soacra celuilalt). Este vorba despre Ion Negrea şi Dan Moldovan. După două zile, mai exact pe 18 decembrie 2019, consilierii locali au aprobat, la inițiativa lui Cristian Radu, hotărârea privind reglementarea juridică a terenului în suprafaţă de 800 mp. Adică, contractul de închiriere avea să fie ”transferat” către o altă firmă, luându-se, totodată, act de intervenirea contractului de vânzare cumpărare din 16.12.2019 încheiat între SC LGV Invest Quality SRL şi Naby Estival Maritimo SRL. Tranzacţia a fost pusă sub semnul legalităţii de un consilier local PSD, considerând că trebuia reglementată mai întâi situația terenului, apoi votat proiectul.

Așa că a contestat hotărârea de consiliu în instanță și a câștigat, judecătorii din Constanța dispunând anularea acesteia, fiind considerată nelegală

Ion Negrea

”Admite cererea formulată doar de reclamantul Ciobănel Marius în contradictoriu cu pârâtul Consiliul Local al Municipiului Mangalia. Anulează HCL 327/18.12.2019 privind reglementarea situației juridice a imobilului – teren în suprafață de 800 mp situat în Mangalia, str Portului, nr 84 ( incinta port )”, se arată în decizia instanței. Consiliul Local a formulat recurs.

Dan Moldovan

Ce presupune proiectul de hotărâre adoptat în şedinţa din 18 decembrie 2019!

În hotărârea adoptată de consilierii locali în 18 decembrie s-a constatat tacita relocaţiune privind contractul de închiriere 3835 din 23.07.2009 încheiat cu SC LGV Invest Quality, considerându-se încheiată o nouă locaţiune în condiţiile celei vechi, inclusiv în privinţa garanţiilor, până la încheierea unui act adițional cu noua parte contractantă. S-a luat act de intervenirea contractului de vânzare cumpărare din 16.12.2019 încheiat între SC LGV Invest Quality SRL şi Naby Estival Maritimo SRL, ce are ca obiect vânzarea întregului drept de proprietate asupra construcţiei fără fundaţie, constând într-un cort pe structură metalică cu prelate, ignifugă, din PVC. Aprobarea unui act adiţional privind modificarea părţilor contractante, respectiv Municipiul Mangalia în calitate de locator şi Naby Estival Maritimo SRL în calitate de locatar, a cuantumul de 7893 euro pe an fără TVA, precum şi prelungirea pentru o perioadă de 5 ani.

VIDEO:

Ședința de consiliu din 18 decembrie 2019, atunci când s-a votat proiectul cu pricina

SC LGV Invest Quality SRL este administrată de Ştefan Ştefan, din Bucureşti care apare ca şi asociat unic deşi, în realitate, în spatele firmei ar mai fi doi fraţi, pe nume Călinescu. Asociaţii s-ar fi certat, iar Ştefan Ştefan a decis să vândă construcţia din Portul Turistic Mangalia către Naby Estival Maritimo SRL din Sat Limanu. Culmea este că ambele societăţii figurează cu sediul în Limanu, strada Pichetului, numărul 11.

Naşul Negrea şi finul Moldovan, încrengături cu fosta şi actuala administraţie

Naby Estival Maritimo SRL a fost înfiinţată cu câteva luni înainte de a se efectua tranzacţia, mai exact în octombrie 2019, de Ionel Negrea, fost consilier local în mandatul lui Claudiu Tusac, şi partener de afaceri cu Tusac, şi de Maria Ciuciumiş, care este soacra altui fost consilier local din mandatul lui Tusac, Dan Moldovan. De altfel, acesta din urmă a fost un apropiat al lui Claudiu Tusac, însă ulterior, când a venit la primăriei Cristian Radu şi-a manifestat simpatia şi faţă de acesta, devenind prieteni. Dan Moldovan este şi finul lui Ioan Negrea.

Claudiu Tusac

Dan Moldovan a candidat la Primăria Mangalia în 2016 din partea Partidului România Unită

Prietenia cu Tusac i-a adus lui Moldovan o mulţime de beneficii. De exemplu, în 2017, Tusac i-a închiriat lui Dan Moldovan, de fapt, soacrei sale, terasa Bicaz din Olimp, obţinând, ulterior, şi bucata de plajă. Cât despre Negrea, acesta s-a aflat în război cu firma pe care a înfiinţat-o în vremurile sale bune alături de fostul primar Mihai Claudiu Tusac. Cetăţeanul german Negrea are de recuperat un milion de euro de la societatea care făcea legea în Mangalia, intrată între timp în insolvenţă şi executată de mai mulţi creditori.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Andrea Popa !! Pe langa faptul ca furi mult curent si habar nu ai ce vorbesti ... dormi si in ghete spunei lui Radu sa gaseasca alte subiecte daca vrea sa distraga Atentia de la adevarata mizerie si japca care o face an de an de ceva vreme in Mangalia si statiuni !!! O mizerie de om Radu Cristian si pupincuristi din jurul lui ....
2
0
Asa este.Radu Cristian te face sa pleci din Mangalia.
6
2
Deja tineretul scolit al Mangaliei,oamenii cu potential,nu mai au incredere in viitorul acestui orasel si cam pleaca in alte orase,definitiv. Mangalia ar putea fi o adevarata nestemata a tarii,avand atatea avantaje ca pozitie geografica,oameni valorosi inca aici,culturi diverse. Se pare ca este un fel de lupta impotriva celor ce ar fi baza unei statiuni,unui oras de vis. In alte tari,o asemenea pozitie si alte avantaje,ar face sa nu mai vorbim de saracie,uratenie,ci sa fie chiar invidie din partea altora. Numai ca noi nu suntem ca altii. Mangalia isi marginalizeaza oamenii buni,ii goneste.
6
1
Pai daca la scos la puscarie!! Unde esre DNA ul?! Ca si Nici s a dus tot asa la puscarie!
4
1
Ba radu,ba pitiponcule Nu mai taia ba fraiere padurea din statiuni,venus,cap aurora,upiter,neptun ,olimp,mirletule.O sa vina numai tiganii tai din zabrauti si colegii intelectualii,politistii,in mirlaniile alea betonate.saturnul si mangalia le-ai rezolvat.Construiesc prostii in padure,linga linia ferata,buna investitie.Nu vedeti ba blocurile securistilor goale din Olimp???
9
2
Articolul asta este ca sa ne distraga atentia de la restul terenului din portul turistic care este dat TOT catre smecheri ?
8
2
a machedonului radu.
3
3
Cum ma 7000 euro pe an chiria? Cat un apartament mai rasarit! Tiganul borat tupac se plimba nestingherit si radu cacat cristian continua mizeria. Vine ea rascoala viermilor, sa va fereasca dzeu
11
1

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016