REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 7 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6814
17.4° Constanța Miercuri, 7 August 2024 Anul XX Nr. 6814
 

Raed Arafat a anunțat schimbările majore în lupta cu pandemia

Raed Arafat a anunțat schimbările majore în lupta cu pandemia

Replica API 11 decembrie 2021 | 00:39 1911

Raed Arafat, secretarul de stat în Ministerul Sănătății și șeful DSU, a anunțat care sunt noile modificări ale măsurilor luate în lupta împotriva COVID-19.

Raed Arafat a anunțat care sunt modificările făcute vineri de CNSU în privința măsurilor de prevenție împotriva COVID-19.

”Introducerea testului RT-PCR pentru exceptarea de la măsura carantinei a elevilor și studenților, cetățenilor români sau cetățenilor cu domiciliul sau reședința în afara României, care au de susținut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unități sau instituții de învățământ de pe teritoriul țării, ori se deplasează pentru activități legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și însoțitorii acestora, în cazul în care sunt minori.

Acest lucru a avut loc după ce a fost o consultare cu DSP-urile și cu universitățile din județele unde există studenți care vin mai ales din afara spațiului UE și ca să limităm riscul pentru a nu permite răspândirea în interiorul căminelor, în interiorul spațiilor de învățământ și atunci s-a stabilit să fie testul RT-PCR obligatoriu pentru a evita carantina, pentru că până acum nu era.

Exceptarea de la măsura carantinei a angajaților Sistemului Național de Apărare, Ordine Pulbică și Securitate Națională care se întorc în România de la activități desfășurate în interes profesional în afara țării, în state terțe, dacă sunt vaccinați ori au trecut prin boală. Motivul pentru asta este că există misiuni, mai ales ale colegilor de la Poliție, dar nu numai, care sunt misiuni scurte, de însoțire, de aducere de oameni în țară, doar că e foarte greu să avem oameni pe care să îi trimitem și după aceea să fie carantinați, dar condiția exceptării este ca persoana să fie vaccinată sau trecută prin boală.

Carantina pentru vaccinați, redusă la 10 zile

Deci nu vor putea să participe la astfel de misiuni decât persoane vaccinate sau trecute prin boală.

Reducerea la 10 zile a duratei carantinei pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală care sosesc în România din statele terțe fără test RT-PCR.

(...) Eliminarea posibilității de a ieși din carantină în a 10-a zi dacă efectuează test RT-PCR în a 8-a zi. (...) Perioada oficială de carantinare este de 10 zile. Singurul moment în care perioada de carantinare este de 14 zile este dacă te prezinți la graniță fără test făcut înainte să te îmbarci sau înainte să începi călătoria și cu 72 de ore în interiorul spațiului UE, cu 48 de ore înainte din afara spațiului UE.”, a declarat Raed Arafat, antena3.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vad ca astia inca sant pe functii : arahat, catu zis partu si inca multi galbejiti datorita lui mocanis idiotu idiotilor : cred ca poporul trebuie sa iasa in strada sa le dea o lectie asa macar de sarbatori
8
1
ciufulesti tu pla cap de oaie
4
2

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303