REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Lun., 5 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6812
27.4° Constanța Luni, 5 August 2024 Anul XX Nr. 6812
 

Raed Arafat spune că în martie revenim la normalitate!

Raed Arafat spune că în martie revenim la normalitate!

Replica API 3 februarie 2022 | 00:12 3804

Şeful DSU, Raed Arafat, a declarat miercuri că este posibil ca din luna martie să fie eliminate majoritatea restricțiilor și viața în România să revină cât mai aproape de normalitate, scrie antena3.ro, citată de stiripesurse.ro.

Raed Arafat

Afirmațiile vin în contextul în care și ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a afirmat cu o seară înainte că se așteaptă la revenirea la normalitate de la finalul lunii martie, ceea ce ar presupune și renunțarea la starea de alertă, după aproape doi ani.

Toate semnele arată că mergem spre o situație mai stabilă și mai bună. Acest val ar putea fi ultimul val semnificativ și ar putea să urmeze o perioadă mai liniștită. Vedem dacă virusul devine endemic, dacă devine gripă, sunt foarte multe păreri ale oamenilor de știință. Se poate că după acest val să revenim cât mai aproape de normalitate și să vedem dacă după asta mai apare ceva sau apare doar o infecție ușoară cum este acum cu Omicron care să nu ducă la o presiune mare pe sistemul sanitar. Semnele sunt pozitive pe termen de 1-2 luni, duc spre ideea că putem reveni la o apropiere cât mai mare de normalitate”, spune Arafat.

Scăpăm în martie de restricții?

”Normal, sunt speranțe, sunt păreri. Cu cât ne apropiem de momentul lunii martie va fi o analiză și vedem dacă ne oprim acolo sau mai e nevoie de o prelungire sau nu a stării de alertă. Rolul stării de alertă e să ne permită să rezolvăm anumite lucruri, sunt persoane angajate și detașate pe starea de alertă și dacă se oprește starea de alerta aceste lucruri nu vor mai există, or trebuie o stare de normalitate care să nu mai necesite aceste măsuri”, a continuat oficialul.

Vom renunța la intrarea în mall cu certificat de vaccinare? „Dacă revenim la o situație de normalitate este posibil să fie ridicate aceste restricții, da. Și asta ne dorim cu toții. Mereu am fost precaut să dau date exacte despre ce va fi peste o luna sau două, că nu știi cum evoluează lucrurile, dar putem spune că în acest moment există un optimism că se va reveni cât mai aproape de normalitate. Rămân cu o mică rezervă pentru că pot apărea surprize. Dacă ajungem să nu mai avem nevoie de masca de protecție atunci numai avem alte restricții de ridicat.”, a mai spus Arafat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Gata? S a vorbit cu virusul? Ati primit semnalul de la sefii din exterior? Care e incidenta? Cati infectati zilnic? Cati morti? Aaa....da,scoateti.ce cacat ati mancat doi ani.am pus botul un an si ceva.
13
2
Poti fi chiar tu unul din cei care crapa!
3
3
martie in ce an?
3
1
Cum ? de ce ? nu mai arunca ceva masti , pastile pe piata sa scoata un ban ? Gata ? Pe cand al vedem cu catuse ? Auzi gata cu pandemia pleaca definitiv de la noi astia s-au saturat de bani, au rezolvat si cu spitalele si cu izoletele de care nici dreku nu mai stie de ele : Ura oare ia facut sa termine ? se urasc intre ei de moarte cu siguranta la cati bani au strans uni ca arahat si voiculescu !
6
4
a atunci masca pe nas. Nu ati facut educatie sanitara 32 de ani, acum culegeti roadele. Oameni care cred ca masca ii omoara, ii asfixiaza, etc.
3
15
foarte bine ,fara restrictii .Cine e sa crape sa crape
20
1

REPLICA



LOTO

6/49
9322182036
5/49
169403822
joker
3542312303