REPLICA ONLINE CONSTANTA

26.4° Constanța Joi, 15 Aug. 2024
Anul XX Nr. 6822
26.4° Constanța Joi, 15 August 2024 Anul XX Nr. 6822
 

RAEDPP îi lasă pe afaceriștii din zona Cazino din Mamaia fără obiectul muncii!

RAEDPP îi lasă pe afaceriștii din zona Cazino din Mamaia fără obiectul muncii!

Replica API 16 aprilie 2020 | 20:44 7229

După ce Florin Gheorghe a venit la conducerea RAEDPP, a luat la verificat fiecare contract de asociere în parte, constatând că multe dintre acestea nu au fost respectate, mai ales cele care vizau staţiunea Mamaia. Aşa că a demarat procedura de verificare şi pe teren. Iar cei care şi-au îngroşat buzunarele, în fiecare sezon estival, de 20 de ani încoace, riscă acum să rămână fără afaceri; contractele de asociere ori expiră ori vor fi reziliate.

Florin Gheorghe

Sunt mulţi afacerişti în staţiunea Mamaia care au încheiate contracte de asociere cu RAEDPP Constanţa. Contracte prin intermediul cărora aceştia s-au angajat, în urma exploatării terenul administrat de Regie, să plătească o chirie, dar şi o cotă parte din profit. Unii nu au mai respectat clauzele contractuale de ani de zile, a constatat conducerea RAEDPP, motiv pentru care va demara procedurile în vederea rezilierii contractelor, dar şi a sesizării oamenilor legii, acolo unde este cazul. „Subînchirează cu 1000 de lei, în acte, dar de fapt, primesc 30.000 euro. După contraole, vom face plângeri la Poliţia Economică, al ANAF”, spun surse din cadrul RAEDPP.

O parte dintre societăţile care nu au respectat contractele şi care ar putea rămâne fără spaţii!

În Stațiunea Mamaia, zona Cazino (magazinele de textile), pe terenul proprietatea municipiului Constanța, transmis în administrarea RAEDPP Constanța s-au încheiat contracte de asociere ce expiră în perioada iulie - septembrie 2021. Însă, cel mai probabil, nu vor ajunge a final, căci ele vor fi reziliate înainte de vreme. În ultimii ani, n-au depus bilanţul la RAEDPP pentru a se constatat profitul obţinut.

De exemplu, vorbim despre contractul de asociere nr.2304/18.07.2006, încheiat cu SC LIBRI MARIS SA, ce are ca obiect asocierea privind amenajarea, exploatarea si intretinerea spatiului comercial nr.C3, în suprafață de 50 mp, situat Statiunea Mamaia - Zona Cazino, cu termen de valabiltate până la data de 25.07.2021, cota din profitul impozabil al asocierii cuvenită RAEDPP fiind de 14%.

Contractul de asociere nr.1206/11.07.2001, încheiat cu IF VANGHELE CORNELIA, ce are ca obiect construirea, amenajarea, exploatarea și întreținerea spațiului comercial A3 – Stațiunea Mamaia – zona Cazino, pe teren în suprafață de 49,54 mp, cu termen de valabiltate până la data de 09.07.2021, cota din profitul impozabil al asocierii cuvenită RAEDPP fiind de 15%.

Contractul de asociere nr.1387/25.06.2002, încheiat cu SC ALDICO SRL, ce are ca obiect asociererea privind construirea, amenajarea, exploatarea și întreținerea spațiului comercial nelimentar CORP D, Stațiunea Mamaia – Zona Cazino, cu termen de valabiltate până la data de 16.08.2021, cota din profitul impozabil al asocierii cuvenită RAEDPP fiind de 15%.

Contractul de asociere nr.1793/04.10.2001, încheiat cu SC OLGUN EXPRES SRL, ce are ca obiect asociererea privind construirea, amenajarea, exploatarea și întreținerea spațiului comercial A4, situat în Stațiunea Mamaia - zona Cazino, pe teren în suprafață de 64,34 mp, cu termen de valabiltate până la data de 06.09.2021, cota din profitul impozabil al asocierii cuvenită RAEDPP fiind de 14%;

Contractul de asociere nr.1476/16.08.2001, încheiat cu SC TAMANIO SRL, ce are ca obiect asociererea privind construirea, amenajarea, exploatarea și întreținerea spațiilor comerciale nr.C1+C2, situate în Stațiunea Mamaia - zona Cazino, cu termen de valabiltate până la data de 06.08.2021, cota din profitul impozabil al asocierii cuvenită RAEDPP fiind de 10%.

Cu termen de valabilitate până la data de 20.12.2021, există contractul de asociere nr.2507/21.12.2001, încheiat cu SC MINIMAL A.P. SRL, ce are ca obiect construire, amenajare, exploatare si intretinere terasa nr.29, zona Cazino statiunea Mamaia, pe terenul în suprafaţă de 318,09 mp, situat în Staţiunea Mamaia – zona Cazino, proprietatea municipiului Constanța. Cota din profitul impozabil al asocierii cuvenită RAEDPP este de 12% iar suma minimă garantată nu va putea fi mai puțin de 8 USD/mp anual, (conform ofertei), plătibili lunar în rate egale, începând cu data dării în folosință, respectiv data încheierii procesului verbal de finalizare a lucrărilor, cu termen până la data de 14.10.2023.

Regia se judecă cu proprietarii localului Kmy’s din Mamaia, pentru neplata chiriei. Firma care l-a administrat a intrat în falimentul, contractul ce RAEDPP a fost reziliat, iar societatea care a preluat afacerea refuză să încheie un nou contract.

Probleme şi pentru familia Oancea

Familia Oancea deţine în Parcul Tăbăcărie cunoscutul local Cetate, administrat de fiul defunctului Gheorghe Oancea. Acesta a plătit, ani de zile, o „glumă de chirie” de 300 de euro. Anul viitor, la expirarea contractului, terenul va ajunge din nou în Patrimoniul RAEDPP, dar şi construcţia, după cum prevede contractul. Regia va organiza o licitaţie, iar dacă familia Oancea nu va sări cu o ofertă substanţială, atunci va rămâne fără afacere.

Vom reveni!

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa curatam toata mizeria de la cazinoul din Mamaia, sa fie din nou zona de promenada. Vreau sa il vad pe ala de la Piazzeta ca vinde floricele de porumb de pe bicicleta
5
0
Trebuie demolat toate cascarabetele alea si construit ceva decent si inchiriat direct de oras. Fara intermediari.
6
0
Toate magazinele dinspre plaja trebuie demolate pna la limita initiala a anexelor cazinoului. Astfel s ar lati zona pietonala.
6
0
Notoriu. Un agramat care a ajuns acolo dand spaga si lingand pantofi. Nu uita Gheorghe. Nici nu stii cat de mic incepi sa fii. Nu ne vom lasa pana nu vom arata lumii ce fel de jigodie ordinara esti.
7
14
neli tu.ti pe mama ta de coarda batrana, azi cati ai avut?
3
1
gheorghe kun om extraordinar si sufletist nu mai vorbiti aiurea
1
8
Si asa vine criza si asa o sa fie jale, belitii pe toti ca bani din penis!
2
3
Mai sti ma boule pe la cate partide ai trecut.? Cacat de om ce esti
7
14
Te doare cacatul...
1
8
despre cafenelele din toate parcurile nu se spune nimic? si acolo toate spatiile sunt subinchiriate
8
0
nemernici au distrus orasul!!!
17
0
poate unul dintre cei mai competenti oameni din politica constanteana. Pacat ca a plecat din pdl, posibil ca acum sa fi fost presedinte de filiala si ar fi putut sa ajute mult mai mult oamenii din Constanta.
15
20
ma intereseaza si pe mine indicii cu privire la mireasa noua.
13
2
ce noutate
7
0
Dati toate afacerile pe mana tatarilor
5
3
Asteptam alegerile si o sa votam toti constantenii pe NicoletaPloscaru ,nu partidele voastre de hoti
2
35
si el si Enceanu. S-au saturat amandoi de slanina. Ei porci si ele scroafe !
9
2
Asa si trebuie!Majoritatea concesionarilor sunt mangle,pe sume derizorii.Mazare si Constantinescu sunt cei care au ticluit contractele. Complice a fost Babus Radu,pe atunci director RAEDPP, in prezent parlamentar psd de tot rahatul.Beleua lor este ca nu s-au gandit ca Mazare va fi arestat si nu vor mai putea cumpara terenurile. Asa si-au luat teapa, iar acum ori platesc prerul corect ori pleaca. Unii, poate chiar la puscarie
33
0
De ce se permite prin lege SUBINCHIRIEREA spatiilor. O data ce l-ai inchiriat se presupune ca doresti sa desfasori o activitate economica de profil. Daca nu doresti, nu subinchiriezi. Predai locatia si te apuci de altceva.
37
0
Toate spatiile de pe langa cazino Mamaia sunt in neregula. e unul cu Piazzeta de te apuca rasul daca te uiti in actele lui.
33
0
puscarie scrie pe voi. dar politia doarme, anaf doarme, procurorii dorm.
29
0
Vreau s-o vad si pe asta.
21
0
un apt anlmdoua camere in tulcea,tulcea ba,are chira de 450 euro,plus intretinerea,iar o circiuma 300.Aia care au semnat mai sint liberi? politiemeconomica,curte de conturi,control primarie,etc,etc,jde mii de trintori care o freaca pe bani buni ce fac?intrebare retorica dnaul a adormit de tot dipa kovesi?maimprinde un chelner,o baba cu patrunjel,un prof spagar....din astia va luati banii?
27
1
Sa ne spui cine le-a acordat acele spatii? E unu iancu care are de vanzare un spatiu acolo si cere 300000 de euroi. Acum ce sa credem, ca omul zice ca e proprietar. Apropo de Cetate, cine a facut gluma aia de chirie, nu se incadreaza ca si la faptele lui mazare cu terenurile subevaluate? Ia sa-i intrrbam pe faga bou.
39
1
Un spagar notoriu. A cerut fiecarui beneficiar sa sara la cap altfel rezilieaza contracte. Un pupincurist care isi inseala sotia cu una din raedpp. Enceanu stie
32
19

REPLICA



LOTO

6/49
2353438259
5/49
33731101522
joker
5377104016