REPLICA ONLINE CONSTANTA

28.1° Constanța Mie., 31 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6807
28.1° Constanța Miercuri, 31 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6807
 

Rafila: 5% dintre părinţi înscriu copiii la cursurile de educaţie pentru sănătate

Rafila: 5% dintre părinţi înscriu copiii la cursurile de educaţie pentru sănătate

A.F. 4 noiembrie 2023 | 00:00 347

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, afirmă că doar aproximativ 5% dintre părinţi îşi înscriu copiii la cursurile de educaţie pentru sănătate, dar precizează că numărul şcolilor unde se fac aceste cursuri este mic.

Rafila: 5% dintre parinti inscriu copiii la cursurile de educatie pentru sanatateAlexandru Rafila

"Acest program l-am lansat personal în 2002, se numea 'educaţie pentru sănătate în şcoala românească'. El a fost făcut în parteneriat cu Ambasada Statelor Unite şi urma ca în anii următori (...) el să devină dintr-o disciplină curriculară opţională o disciplină permanentă. Din păcate nu s-a întâmplat aşa. Circa 5% dintre părinţi îşi înscriu copiii la aceste cursuri de educaţie pentru sănătate. Sunt şi puţine şcolile care o fac, insuficiente", a declarat Rafila, miercuri, la TVR Info.

Demnitarul a menţionat, însă, că a avut discuţii cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, dar şi cu reprezentanţii organizaţiei Salvaţi Copiii, pentru a demara un proces de instruire a profesorilor care să poată preda această disciplină.

Alexandru Rafila a explicat că educaţia pentru sănătate ar trebui să îi înveţe pe copii, printre altele, noţiuni de igienă, deprinderi nutriţionale, dar şi mijloace de a lupta împotriva adicţiilor.

"Discutăm despre deprinderile igienice, deprinderile nutriţionale, cum trebuie să te mişti, cât trebuie să te mişti, cum să lupţi împotriva adicţiei şi consumului de droguri (...), cum să nu ajungi în situaţia încât să apară sarcini la o vârstă nefirească pentru o fată", a adăugat ministrul Sănătăţii.

El a amintit că în urmă cu un an a semnat un parteneriat şi cu patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a obţine colaborarea şi sprijinul acestei instituţii astfel încât educaţia pentru sănătate "să se poată face cu adevărat în şcoli şi să fie îmbrăţişată, şi nu evitată, de către părinţi", scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Daaa. Mare problema asta. Te frămîntă cum te a frămîntat si redeschiderea spitalului de infecțioase din Cta.Sper ca ai pus în albumul personal pozele facute acolo cu jurnaliști si luptători de c*r. Pacienți da da ei ce mai stiti de aceștia sint fericiți tratati,cei de atunci si de acum va spun cu drag ALUPIGUS domnule draga. Decipătoataîngurasăoai.
2
0
Da asa îi probabil,si undeva spre 99% v ar da o m**e. Asta in mod sigur
3
0

REPLICA



LOTO

6/49
17646484143
5/49
20164023815
joker
172536133513