REPLICA ONLINE CONSTANTA

22.2° Constanța Mar., 17 Sept. 2024
Anul XX Nr. 6855
22.2° Constanța Marți, 17 Septembrie 2024 Anul XX Nr. 6855
 

Rafila: Ar trebui să facem un inventar al unităţilor medicale care tratează copii născuţi prematur

Rafila: Ar trebui să facem un inventar al unităţilor medicale care tratează copii născuţi prematur

Replica API 3 august 2022 | 01:59 314

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că este necesar un inventar al unităţilor medicale care tratează copii născuţi prematur pentru a rezolva problemele cu care se confruntă acestea.

El a participat la un eveniment dedicat renovării a două secţii de pediatrie de la Institutul Clinic Fundeni, printr-un proiect al Fundaţiei Metropolis.

Potrivit ministrului, există proiecte "consistente" cuprinse în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru modernizarea secţiilor de copii născuţi prematur, însă trebuie întreprinse şi alte demersuri.

"În afară de proiectele din PNRR, care presupun dotarea secţiilor de terapie intensivă şi a secţiilor de neonatologie, cred că ar trebui să facem şi un inventar la faţa locului, să vedem exact cum stăm, pentru că, de exemplu, în Bucureşti, sunt câteva secţii, maternităţi de nivel 3 care de multe ori sunt insuficiente, vin prematuri din toată ţara. Este o problemă care mă preocupă şi cred că putem să o rezolvăm într-un timp nu extrem de lung şi trebuie să o extindem", a precizat Rafila, scrie Agerpres.

El a adăugat că va avea şi o discuţie cu comisia de specialitate de la Ministerul Sănătăţii.

"Am mers pe teren şi am văzut. (...) Sunt zone care s-au dezvoltat, (...) dar, cu siguranţă, şi în Bucureşti şi în provincie sunt şi alte maternităţi care ar putea să ofere asistenţă medicală, mai ales acolo unde există resursă umană calificată", a menţionat ministrul Sănătăţii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA


LOTO

6/49
3861614329
5/49
2842529181
joker
17411423166